TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp
Landeninformatie :
Afrika
Azië
Australië
Europa
Noord Amerika
Zuid Amerika
WereldreizenLanden informatie Malawi, TravelSource.nl

Algemeen Communicatie Cultuur Eten en drinken Geld Gezondheid Grensformaliteiten Infrastructuur Weer en klimaat Rondreis, 

Info over Malawi
Algemeen
MalawiMalawi ligt tussen Tanzania, Mozambique en Zambia. Het 'Warme Hart van Afrika' wordt het genoemd, want jong en oud staan open voor een praatje. In het platteland van Malawi liggen dorpjes met lemen hutten die je bereikt over onverharde wegen. Kids en ook volwassenen zwaaien naar je, alsof je de koningin in de gouden koets bent.
De voormalige Engelse kolonie is straatarm en in onze ogen een ontwikkelingsland. Ook in de ogen van de missionarissen was dat al zo: dat zij hier zijn geweest kun je zien in de verlaten missiepost Livingstonia waar de kerk nog overeind staat. De bevolking van Malawi leeft van veeteelt, tabak en visvangst uit het enorme Lake Malawi. In het meer ligt het Lizard Island, waar grote monitorhagedissen en een grote aalscholverkolonie leven, die je van ver kunt ruiken.
HoofdstadLilongwe
Oppervlakte118.484 km2
Hoogste punt3000 m(Mount Mulanje)
Laagste punt473 m (Malawi-meer)
Aantal inwoners9.840.474
AutoletterMW
VoertaalEngels
Talen die ook gesproken wordenChichewa, Bantoetalen
Elektriciteit220-240 V
Tijdverschil1 uur later

Bestemming Rondreis Malawi in Malawi
Info Rondreis Malawi
Rondreis MalawiMalawi is bij uitstek een land voor safari's. De omgeving biedt tal van mogelijkheden om te wandelen en van hut tot hut te trekken. Aan het zoetwatermeer Lake Malawi zijn overal zandstranden die zo wit zijn dat het bijna pijn doet aan je ogen, en het water is er glashelder. Overdag kun je snorkelen of duiken tussen felgekleurde tropische vissen of lekker peddelen in een kajak en genieten van het mooie uitzicht. Je kunt boottochten maken, surfen of lekker luieren in de zon en bij een barbecue je zelfgevangen vis roosteren.
Telefoonnummer VVV00-265-620300 (Blantyre)

Communicatie
Ter plaatse: MALAWIAN GOVERNMENT TOURIST OFFICES
Department of Tourism
PO Box 402
Blantyre, Malawi
Tel: 620 300
Fax: 620 947
Tlx: 44645
Internationale landen code265
NL. Ambassade ter plaatseEr is geen Nederlandse ambassade in Malawi, bevoegd is de ambassade in Zambia:
Untited Nations AvenuePlot 5208LusakaTel: 00-260-253590
Ambassade NederlandBevoegd is de ambassade in BelgiŽ:Wetstraat 151040 BrusselTel: 00-322-2310980
Internet sitewww.malawi.net en www.malawi.com

Cultuur
Protestantisme (35%), rooms-katholicisme (30%) en de islam zijn de meest voorkomende religies in Malawi. Een groot deel van de bevolking heeft naast een van deze ook nog een etnisch geloof (43%).De Chewa's, de belangrijkste stam in Malawi, vereren bijvoorbeeld hun voorouders. De mannen van het dorp verbeelden de geest van voorouders. En zo zijn het weer de mannen die de normen en waarden van het volk bepalen. Als individu ben je niets. Je moet je gedragen zoals alle anderen. Al deze ideeŽn worden door traditionele dansen, gezangen en maskers duidelijk gemaakt. Ieder masker verbeeldt een deugd die geÔmiteerd moet worden of juist een ondeugd die vermeden moet worden. Je kunt oude en moderne maskers zien in het Chamare Museum.
ReligieProtestants, rooms-katholiek en islamitisch.
Feestdagen1 januari: Nieuwjaarsdag
16 januari:John Chilembwe Dag
3 maart: Martyrs' Dag
Goede Vrijdag, Pasen
14 juni: Vrijheidsdag
6 juli: Onafhankelijkheidsdag
25 en 26 december: Kerstmis

Eten en drinken
Probeer in een klein restaurantje in Lilongwe, de hoofdstad, het nationale gerecht. Het heet 'nshima', een soort dikke maispap.
FooiIn lokale bars en retaurants worden fooien niet verwacht. Meestal verdient het personeel slecht, dus je kunt natuurlijk iets geven voor de service. Afdingen is over het algemeen gebruikelijk.

Geld
Travellerscheques zijn goed inwisselbaar, maar creditcards zijn buiten de steden vrijwel onbruikbaar. Het kan lastig zijn om aan cash te komen.
MunteenheidKwacha, onderverdeeld in 100 tambala.
Openingstijden bankenMaandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 14.00 uur.

Gezondheid
Geadviseerd wordt om je in te enten tegen de belangrijkste ziektes die op het Afrikaanse continent voorkomen en malaria-tabletten te slikken. Vraag de GGD of je huisarts om de meest recente informatie.
WaterJe kunt beter water uit flessen drinken.

Grensformaliteiten
VisumGeen visum nodig als je Nederlands bent.
PaspoortJe moet een geldig paspoort hebben.

Infrastructuur
Let op als je in de auto stapt; ze rijden hier links!Je kunt door Malawi reizen per vliegtuig, trein, boot of over de weg. De afstanden tussen de belangrijkste plekken zijn niet al te groot en de wegen zijn redelijk. Je kunt een auto huren in Lilongwe of Blantyre.
Air Malawi heeft een aantal vluchten per dag tussen Lilongwe en Blantyre. Daarnaast zijn er drie vluchten per week tussen de hoofdstad en Mzuzu. Het belangrijkste vliegveld is 25 km ten noorden van Lilongwe. Hiervandaan kun je gemakkelijk de stad in met bus of taxi.
Busdiensten, van luxe tot goedkoop, worden verzorgd door Stagecoach.
De trein in Malawi is sloom en overbezet. De belangrijkste spoorlijn loopt van vlakbij Blantyre naar Balaka (ten noordwesten van Zomba) en ten zuiden van Limbe (net ten zuiden van Blantyre) naar Nsanje.
Geldigheid rijbewijsEen internationaal rijbewijs is vereist.

Weer en klimaat
KlimaattypeTropisch savanneklimaat
Gem. temp. zomer22 graden (Lilongwe)
Gem. temp. winter16 graden (Lilongwe)
Gem. neerslag in mm.823 mm
Zomer / WinterDecember/juni
RegenSeizoenVan november tot mei
Last Minutes & aanbiedingen

Allround Touroperators Allround Reisbureau's Campings Exclusief / bijzonder Jongeren Reizen Reisveilingen Stedenreizen Vakantiehuizen Vakantieparken Verre reizen Vliegtickets Zon Vakanties
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp