TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp
Landeninformatie :
Afrika
Azië
Australië
Europa
Noord Amerika
Zuid Amerika
WereldreizenLanden informatie Zuid Afrika, Travelsource.nl

Algemeen Communicatie Cultuur Eten en drinken Geld Gezondheid Grensformaliteiten Infrastructuur Weer en klimaat

Klik hier voor ons reisaanbod Zuid Afrika.

Info over Zuid-Afrika
Algemeen
Zuid AfrikaSinds de afschaffing van de apartheidspolitiek in 1994 is Zuid-Afrika volledig opgenomen in de internationale gemeenschap. Wereldreizigers stromen weer toe in groten getale en de historische banden met Nederland worden stevig aangehaald. Ondanks serieuze overgangsproblemen - spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen, armoede en criminaliteit - ligt voor het nieuwe democratische Zuid-Afrika waarschijnlijk een mooie toekomst in het verschiet: 'alles sal reg kom'! Nu is het moment dus daar om dit grote land te verkennen. Je zult je nietig voelen in de verlaten woestijnen en op de uitgestrekte zoutvlakten, die juist door hun ruigheid een schitterend plaatje vormen. In de waterrijke gebieden zwemmen krokodillen langs je bootje of duikt plotseling een complete nijlpaardenfamilie op uit het water. Je kunt lekker uitrusten op prachtige zandstranden en staren naar woeste golven die tegen de rotsen beuken. Naast de vele natuurparken en reservaten kom je in Zuid-Afrika ook cultureel aan je trekken, bijvoorbeeld in steden als Johannesburg, Kaapstad, Pretoria of Bloemfontein.
Oppervlakte1,12 miljoen km2
Aantal inwoners38 miljoen
VoertaalVooral Afrikaans, Engels, isiZulu en isiXhoha.
Talen die ook gesproken wordenEr zijn maar liefst 11 officiële talen
Elektriciteit220V en 230V
Tijdverschil1 uur later

Bestemming Johannesburg in Zuid-Afrika
Info Johannesburg
Johannesburg Zuid AfrikaJohannesburg is het economische hart van het zuidelijk Afrika. Naar Afrikaanse maatstaven is het een zeer moderne stad. De voormalige vrijheidsstrijder, president en Nobelprijswinnaar Nelson Mandela is in de wijk Soweto (South West Town) geboren.
Historische plekHet Voortrekkersmonument is een indrukwekkend gedenkteken van de Grote trek van de Boeren tussen 1836 en 1840. Andere bezienswaardigheden zijn het Museum Africa, dat een eerlijke en objectieve visie laat zien op het woelige verleden van het land. Het zogenaamde Market Theater Complex is een ongewone verbintenis tussen kleine theaters, barretjes, galeries en een zondagse vlooienmarkt.
NatuurWanneer je van Johannesburg naar het beroemde Kruger National Park rijdt is de Panoramaroute met zijn vele bezienswaardigheden een genot. God's Window, Blyde River Canyon en de Three Rondavels hebben bij veel reizigers het hart wat sneller doen kloppen. Pilgrim's Rest - een historisch goudzoekersdorpje - is een leuke tussenstop.
Gem. temperatuur zomer28 graden
Gem. temperatuur winter20 graden
UitgaanstipsDe beste actie om uit te vinden wat er op uitgaansgebied allemaal te ondernemen is, is het kopen van 'The Weekly Mail & Guardian'. Hierin vind je een overzicht van alle clubs, restaurantjes en andere plekken waar je geld kunt uitgeven.
WatersportZuid-Afrika is een mooie en populaire surflocatie. De meeste surfers zullen ongetwijfeld gehoord hebben van Jeffrey's Bay, maar er zijn nog genoeg alternatieven waar je vrijwel ongestoord op je plank kunt staan, vooral aan de oost- en zuidkust. De beste tijd om te surfen in KwaZulu-Natal, Transkei en het zuidoosten van de Kaap is tussen april en juli.
OutdoorIn Zuid-Afrika kun je schitterende trektochten maken. Je moet wel op tijd boeken, want dit soort activiteiten zijn erg populair. De meeste routes worden beheerd door The National Parks Board of de regionale Forest Regions.
Openbare telefoonErg duur.
Internet cafeMilky Way Internetcafé
PostkantoorGevestigd aan Jeppe Street en Smal St. Mall.
Links johannesburg.pagina.nl

Dochter pagina van Startpagina.nl met honderden links over Johannesburg. U vindt hier tientallen links naar websites met diverse onderwerpen : bioscopen, musea, evenementen, nieuws, uitgaan, etc.…

Bestemming Kaapstad in Zuid-Afrika
Info Kaapstad
Kaapstad met de tafelbergCapetown, oftewel Kaapstad, is in meerdere opzichten het bezoeken waard. Het stadsleven met bijna 2 miljoen inwoners is bruisend en stijlvol. Het nationale parlement van Zuid-Afrika is hier gevestigd. Ook dankzij de bijzondere natuurlijke omgeving is het een plaats geworden die hoog op het verlanglijstje van wereldreizigers staat. De omgeving bestaat uit wijngaarden, besneeuwde bergtoppen van Drakensburg en stranden.
Historische plekVlakbij Kaapstad liggen oude historische steden zoals Franschhoek, Paarl en Stellenbosch. Stellenbosch is in 1679 door Nederlanders gesticht en zou daarmee een reden voor je kunnen zijn om te bezoeken. In deze stad zijn namelijk typisch Nederlandse huisjes te vinden (hoe die er dan ook uit mogen zien) en museumpjes kunnen je van alles vertellen over het koloniale verleden van het land. In de omgeving van Stellenbosch - ook bekend onder de naam Boland - liggen wijngaarden, zodat je ook nog 'ns lekker een lokaal wijntje kunt drinken. Een alternatief is Constantia. In deze wijngaard staat een koloniaal huis dat ooit het bezit geweest van een rijke Kaapse gouverneur. Tegenwoordig is de wijnmakerij staatseigendom.
NatuurHeel interessant natuurlijk, al die oud-Hollandse bezienswaardigheden, maar breng niet al je tijd door in musea. De natuur rond Kaap de Goede hoop is te mooi om over te slaan tijdens een verblijf in Zuid-Afrika. Je kunt het jezelf bijvoorbeeld makkelijk maken door de Kirstenbosch Botanic Gardens te bezoeken. Deze tuinen hebben een enorme verzameling aan bijzondere tropische bloemen. Ook onvergetelijk is een ontmoeting met de natuurkrachten op Cape Point. Je staat hier op de winderige, rotsachtige top van Kaap de Goede Hoop, vanwaar je uitkijkt op de plaats waar het koude water van de koude Atlantische Oceaan overvloeit in de warmte van de Indische Oceaan.
HoogseizoenNovember tot en met februari
Gem. temperatuur zomer26 graden
Gem. temperatuur winter20 graden
UitgaanstipsEen levendig stadsdeel is Observatory, met een mengelmoes van culturen, funky café's en bontgeverfde huizen. Het uitgaansgebied Victoria en Alfred is een gerenoveerd havengebied: sfeervol en gezellig door de overvloed aan restaurantjes, winkeltjes en terrasjes.
WatersportZuid-Afrika is een mooie en populaire surflocatie. De meeste surfers zullen ongetwijfeld gehoord hebben van Jeffrey's Bay, maar er zijn nog genoeg alternatieven waar je vrijwel ongestoord op je plank kunt staan, vooral aan de oost- en zuidkust. De beste tijd om te surfen in KwaZulu-Natal, Transkei en het zuidoosten van de Kaap is tussen april en juli.
OutdoorIn Zuid-Afrika kun je schitterende trektochten maken. Je moet wel op tijd boeken, want dit soort activiteiten zijn erg populair. De meeste routes worden beheerd door The National Parks Board of de regionale Forest Regions.
TrendsportCape Town heeft verschillende mogelijkheden als het gaat om trendsport, zoals bungeejumping en kloofing (van een watervalletje af springen).
Recreatie & diversenAls je tijd over hebt, kun je het vissersdorpje Kalk Bay bezoeken. Het is heel makkelijk te bereiken met de trein. In Kalk Bay werd niet naar huidskleur of geloof gekeken en hierdoor nam het in de tijd van de apartheid een bijzondere plek in. In de omgeving van Cape Town kun je veel verschillende sporten beoefenen zoals bungee jumping en van een waterval afspringen (kloofing). Spanning dus.
Openbare telefoonErg duur
Telefoonnummer VVV00-27-21-3044934
Links Kaapstad.pagina.nl

Dochter pagina van Startpagina.nl met honderden links over Kaapstad. U vindt hier tientallen links naar websites met diverse onderwerpen : bioscopen, musea, foto's, nieuws, uitgaan, etc.…


www.Kaapstad.nl
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een up-date over: - positief nieuws - nieuwe ontwikkelingen - plaatselijke verhalen & historie - de speciale plaatsjes - leuke activiteiten - en links naar interessante sites .

Bestemming Rondreis Zuid-Afrika in Zuid-Afrika
Info Rondreis Zuid-Afrika
Rondreis Zuid AfrikaEen rondreis is dé manier om dit Zuid-Afrika goed in je op te nemen. Je kunt een geheel verzorgde rondreis maken of zelf met een (gehuurde) auto rondtrekken. Er zijn ook vele plekken die je te voet zult willen bekijken.

Communicatie
De meeste postkantoren zijn de hele week open. Internationaal bellen is behoorlijk duur. In de grotere steden zijn veel internetcafés en steeds meer hotels bieden de mogelijkheid om te e-mailen. Zuid-Afrika is prominent aanwezig op het wereldwijde web.
Internationale landen code27
NL. Ambassade ter plaatseHet Nederlands consulaat zit in Kaapstad op het volgende adres: 100 Strand Street, Cape Town 8001. Tel.: 00-27-21-4215660. Fax: 00-27-21-4182690. E-mail: nlgovkaa@iafrica.com Open: ma. t/m vr. van 9.00 to 12.00 uur. De Nederlandse ambassade is gevestigd in Pretoria op het volgende adres: 825 Arcadia Street. Tel.: 00-27-12-3443910. Fax: 00-27-12-3439950. E-mail: eapret@dutchembassy.co.za
Ambassade Nederland070-3924501
Noodnummer999 (ambulance), 10111 (politie), 2222 (brandweer)
Toeristenbureau in Nederland020-4714661

Cultuur
Sinds de afschaffing van de apartheid moeten de verschillende bevolkingsgroepen in Zuid-Afrika het zwart-wit-denken afleren. Dat valt natuurlijk niet mee. Er is nog een lange weg te gaan, voordat het ideaal van een vreedzame multiculturele samenleving is bereikt. Zuid-Afrika wordt de laatste jaren geteisterd door een golf van criminaliteit. Als je de volgende punten in acht neemt voorkom je al een hoop narigheid. Ga niet lopen pronken met westerse rijkdom, vooral niet in armere streken. Ga niet zonder begeleiding naar de zogenaamde 'townships' rond de grote steden. Dit zijn zeer armoedige en vaak gevaarlijke wijken, waar je geen vrolijk gevoel van krijgt. Laat daarom je waardevolle spullen achter in kluizen. Let op dat je tijdens autoritten je deuren op slot houdt. Het komt voor dat stilstaande auto's - bijvoorbeeld bij stoplichten - overvallen worden. Vrouwen kunnen over het algemeen maar beter in mannelijk gezelschap rondlopen.
ReligieChristelijk, islamitisch, hindoe en joods.
Feestdagen1 januari: Nieuwjaarsdag 1 mei: Dag van de Arbeid 25 en 26 december: Kerstmis.

Eten en drinken
Zuid-Afrikanen gaan vaak uit eten. De vele restaurants bieden menu's uit alle windstreken. Barbecuen ('braaien') is ook een geliefde bezigheid.
SpecialiteitenBekende culinaire specialiteiten zijn 'bredies' (stoofpot), 'bobotie' (gekruide maaltijd), 'koeksisters (stroperige deegrolletjes) en 'melktert' (melktaart en -gebak).
FooiHet is gebruikelijk om een fooi van 10 procent te geven.

Geld
De grotere creditcards en reischeques worden over het algemeen geaccepteerd.
MunteenheidRand (R), onderverdeeld in 100 cents
Openingstijden bankenMaandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 15.30 uur

Gezondheid
Hoewel Zuid-Afrika vrij is van veel enge ziektes die in de rest van Afrika heersen zijn er twee die problemen kunnen veroorzaken: malaria en bilharzia (tropische parasitaire worm). Inentingen tegen dtp, tyfus en malaria zijn verplicht. De GGD en huisarts beschikken over de meest recente informatie. Andere dingen waar je op moet letten zijn rottige beestjes zoals teken, gifslangen en schorpioenen. Vooral de laatste twee hebben soms de neiging om in je slaapzak of schoenen te kruipen. Klop daarom alles eerst even uit.
In je toilettasZonnebrandolie, anti-muggenspul, anti-diarreespul.
WaterKraanwater is redelijk veilig om te drinken.

Grensformaliteiten
VisumVoor een bezoek aan Zuid-Afrika is geen visum verplicht, tenzij u langer dan 90 dagen gaat verblijven. Voor reizigers met een buitenlands paspoort gelden andere bepalingen voor deze bepalingen raden wij aan om contact op te nemen met de Zuidafrikaanse ambassade.
PaspoortU dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Infrastructuur
Zuid-Afrika beschikt over mooie en goede snelwegen. Openbaar vervoer is beperkt en meestal prijzig. De busmaatschappijen Translux en Greyhound zijn luxueus maar duur. Intercape Mainliner is iets goedkoper en eenvoudiger. De spoorwegen worden gerund door Spoornet en hebben verschillende routes.

Huur in ieder geval géén busje! Je loopt dan namelijk het risico dat je voor een taxi wordt aangezien en door andere taxichauffeurs wordt overvallen! Er woedt in Zuid-Afrika een heuse taxi-oorlog.

Weer en klimaat
Het Zuid-Afrikaanse klimaat is vergelijkbaar met dat van het Middellandse Zeegebied. Ook in de 'winter' (juli-augustus!) is het overdag vaak lekker weer. ‘s Nachts kan het in deze periode vriezen. Houd er ook rekening mee dat het een groot land is, dus dat het weer aan de kust anders is dan in het binnenland en dat tussen het noorden en zuiden een aantal graden verschil kan zitten. In de maanden juni, juli en augustus zie je vanwege waterschaarste en beperkte begroeiing de meeste wilde dieren.
KlimaattypeTropisch klimaat
Gem. temp. zomer28 graden
Gem. temp. winter18 graden
Zomer / WinterDecember-maart / juli-september
RegenSeizoenNovember tot en met februari
Beste periode om land te bezoekenJuni, augustus en oktober
Last Minutes & aanbiedingen

Allround Touroperators Allround Reisbureau's Campings Exclusief / bijzonder Jongeren Reizen Reisveilingen Stedenreizen Vakantiehuizen Vakantieparken Verre reizen Vliegtickets Zon Vakanties
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp