TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp
Landeninformatie :
Afrika
Azië
Australië
Europa
Noord Amerika
Zuid Amerika
WereldreizenIndia landen informatie, TravelSource.nl

Algemeen Communicatie Cultuur Eten en drinken Geld Gezondheid Grensformaliteiten Infrastructuur Weer en klimaat Ladakh, 

Bookmark and Share Info over India
Algemeen
IndiaIndia is van noord naar zuid gezien 3250 kilometer lang. In dit grote gebied zijn veel soorten landschappen te vinden. In de onderste helft ligt bijvoorbeeld Deccan, een hoogvlakte met langs de kust vlak land. Aan de westkust liggen midden op het landpunt Bombay en Bangalore. Deze twee plaatsen zijn koplopers in de transformatie van India tot een moderne staat.
Aan de Malabarkust in het westen groeien de tropische regenwouden weelderig. De hoogste toppen van de hoogvlakte zijn rond de 1700 meter. Dat stelt echter niets voor als je ze vergelijkt met de bergketen in het noorden van India, de Himalaya. Daar schieten de toppen ongeveer 8000 meter de hoogte in. Verder grenst India in dit gebied van besneeuwde toppen en valleien aan Nepal.
Ten westen van India ligt Pakistan. De grens loppt vanaf de Tibetaanse hoogvlakte door de laagvlakte van rivier de Indus. De andere belangrijke laagvlakte is het stroomgebied van de rivieren de Ganges en de Brahmaputra. De riviervalleien zijn de meest vruchtbare gebieden van India. Hier leven ook de meeste Indiėrs. Tussen deze riviervlaktes in ligt een erg droog gebied: de Thar Woestijn.
Grote verschillen zijn ook te vinden in de maatschappelijke positie van de inwoners. De onderlaag in de maatschapij wordt gevormd door een enorm aantal mensen die in armoede leven, terwijl het invloedrijke deel van India klein en vooral rijk is.
HoofdstadNi Dilli (New Delhi)
Oppervlakte3.287.263 km2
Hoogste punt8.598 m (Kanchenjunga)
Laagste punt0 m (zeeniveau)
Aantal inwoners984 miljoen
AutoletterIND
VoertaalHindi
Talen die ook gesproken wordenTelugu/Bengali/Marathi/Tamil/Urdu/Gujarati/Engels
Elektriciteit220 V
Tijdverschil4 1/2 uur later

Bestemming Ladakh in India
Info Ladakh
LadakhIn het uiterste noorden van India ligt, ingeklemd tussen het Himalayagebergte, Pakistan en Tibet, Ladakh. Cultureel en landschappelijk gezien hoort deze plek meer bij Tibet. Deze streek wordt dan ook vaak 'Klein Tibet' genoemd.
Historische plekLadakh is een van de laatst overgebleven enclaves van het Tibetaans boeddhisme. Overal liggen 'Gompas' (kloosters) en wapperen de gebedsvlaggen. Bij de toegang tot elk dorp staan altijd meerdere 'mani walls', 'chortens', 'stupas' of gebedsmolens.
Het lijkt wel alsof ze iets met die wind hebben en dat klopt ook. Boeddhisten geloven dat de wind een soort boodschapper is die een mantra (een wens) meeneemt naar alle windsteken. Vandaar al die gebedsvlaggen met 'Um mani pad me hum' erop. Het betekent trouwens zoiets als 'prijs het geschenk in het hart van de lotus'.
NatuurDoordat Ladakh in de regenschaduw van het Himalayagebergte ligt, is het landschap er dor, kaal en tamelijk woestijnachtig. Bergen en kloven in felle kleuren, worden afgewisseld met groene oases. In deze groene oases liggen vaak de dorpjes. De soms eeuwenoude irrigatiekanalen in en rond deze dorpen zorgen voor de watervoorziening van de aangelegde landbouwterrassen. De dorpsbewoners leven van de opbrengst van de boomgaarden en het vee.
SeizoeninfoAlhoewel Leh over een vliegveld beschikt, is de rest van het gebied maar een paar maanden per jaar over de weg te bereiken.
Doordat deze streek in de regenschaduw van het Himalayagebergte ligt, zijn de moessonmaanden juni tot en met september juist de meest geschikte maanden om een kijkje te gaan nemen. De rivieren staan dan niet te hoog, de passen zijn meestal sneeuwvrij en het is er aangenaam warm. Overdag kan de temperatuur onder een brandende zon zelfs oplopen tot 30 graden, maar op een bewolkte dag kan het fris zijn. De nachten zijn koel. Boven de 4000 meter kan het 's nachts vriezen.
HoogseizoenJuni tot en met september
OutdoorDe dorpen zijn onderling verbonden door een stelsel van goed onderhouden wandelpaden, die door de Ladakhi zelf nog dagelijks gebruikt worden. Dit onherbergzame gebied is daardoor goed te doorkruisen.

Communicatie
Internationale landen code91
NL. Ambassade ter plaatse6/50F, Shantipath
Chanakyapuri
New Delhi 110 021
Tel: 00-91-11-6884952
00-91-11-6884954
00-91-11-6884953
00-91-11-6884951
Fax: 00-91-11-6884956/4103088
E-mail: nde@nde.minbuza.nl
Homepage: www.holland-in-india.org

Openingstijden van de ambassade zijn:
maandag tot en met donderdag vanaf 08.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.
Vrijdag geopend tussen 08.30 en 14.30 uur.

Ambassade NederlandBuitenrustweg 2
2517 KD Den Haag
Tel: 070-3469771
070-3617072
Openingstijden:
maandag tot en met vrijdag 9.00 tot 17.30 uur.
Toeristenbureau in Nederland020-6208991
Internet sitewww.tourindia.com

Cultuur
Religie speelt in de Indiase cultuur een grote rol. Het grootste deel van de bevolking is hindoestaan. Een kleiner deel is moslim. Christenen vindt je in de vroegere Portugese gebieden Kerala en Mizoram. De kleine groep sikhs valt op door de tulband.
De oudste bouwwerken in India zijn Stupa's, dat zijn grafheuvels van boeddhistische heiligen. Ondanks al die goed bewaard gebleven architectuur zijn er tegenwoordig maar weinig boeddhisten in India.
ReligieMet name hindoeļsme en islam.
Feestdagen1 januari: Nieuwjaarsdag
26 januari: Dag van de Republiek
15 augustus: Onafhankelijkheidsdag
2 oktober: Mahatma Gandhi's Geboortedag.
25 december: Kerstmis
Daarnaast worden veel islamitische en boeddhistische feesten gevierd. Doordat deze groepen een andere kalender gebruiken vallen de feesten ieder jaar op andere data.
Vaste gebruiken en gewoontenHet is niet gebruikelijk om half ontbloot door de stad te gaan lopen. Als je een tempel gaat bezoeken, zorg dan dat je een lange broek aan hebt en dat je iets hebt meegenomen om je schouders en (eventueel) hoofd mee te bedekken. Ook vinden ze het in India erg prettig als je respect toont voor dieren (sommige dieren zijn zelfs heilig!).

Eten en drinken
Een goede maaltijd kun je bijna in elk klein restaurantje eten. Duur hoeft dit niet te zijn. Naar vegetarische gerechten hoef je niet lang te zoeken. Hindoes zijn vanwege hun geloof vegetarisch. Je zou kunnen zeggen dat India voor vegetariėrs een walhalla is op culinair gebied.
Vergis je niet met een hoeveelheid sambal ofzo, want de vlammen fikken je keel uit. Het is niet te vergelijken met die Indiaase afhaalmaaltijden in Nederland.
Tip: blus niet met water want dat helpt niks. Een sausje naar binnen werken waar yoghurt in verwerkt zit, kan de binnenbrand ietsje verlichten.
SpecialiteitenDe specialiteiten van het land zijn vegetarisch, dus je moet rekenen op pittige gerechten met bonen en groenten.

Geld
Travelerscheques zijn een goed betaalmiddel in India. Maar het is wel handig om altijd cash bij je te hebben. Vooral in kleine restaurantjes is het meestal onmogelijk om met grote biljetten te betalen. De mensen kunnen gewoonweg niet wisselen.
MunteenheidRoepie, onderverdeeld in 100 paisa
Openingstijden bankenMaandag tot vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur en op zaterdag tot 12.30 uur.

Gezondheid
Voor een normale vakantie in India worden de vaccinaties DTP, typhus en hepatitis A aanbevolen. Tegen malaria moet je pillen slikken. Per gebied zijn de gezondheidsadviezen verschillend. Zoek dus altijd goed uit welke middelen je nodig hebt. De partiuliere ziekenhuizen in India zijn beter dan die van de staat. Universiteits- en christelijke ziekenhuizen zijn meestal redelijk.
In je toilettasImodium, voor het geval dat je diarree oploopt. En die kans is groot, want je lichaam moet wennen aan de andere omgeving.
WaterJe moet alleen maar water uit flessen drinken.

Grensformaliteiten
Het is verboden om kunstvoorwerpen uit te voeren die meer dan 100 jaar oud zijn, evenals artikelen die gemaakt zijn van dierenhuiden. De roepies moeten in India blijven. Voordat je vertrekt, moet het geld ingewisseld worden.
VisumJa, is nodig.
PaspoortHet paspoort moet geldig zijn.

Infrastructuur
De luchtvaartmaatschappij Indian Airlines heeft een netwerk van vluchtverbindingen. Een 'Discover India' geeft je 21 dagen onbeperkt reizen.
Met de trein reizen is heel goed te doen, let aleen wel op je spullen, want er wordt (vooral in de nachtttreinen) veel gestolen. Reserveren bij het centraal station in een stad is wel verplicht, soms dagen of weken van tevoren. Ook voor de trein kun je een pas kopen waarmee je rond kunt reizen: de Indrail Pass.
Mocht je van plan zijn met een auto te reizen, doe dat dan in ieder geval aan de linkerkant van de weg (jaja, ook hier hebben de Britten een kolonie gehad).
Openbaar vervoerBinnenlandse vluchten, trein en auto.

Weer en klimaat
In de Himalaya duren de winters erg lang. Eigenlijk kun je maar een paar maanden per jaar een bezoek brengen aan dit hoog gelegen gebied. De beste tijd om dit gebergte te bezoeken is de zomerperiode.
In de Gangesvlakte is het van november tot maart winter. Vooral 's nachts is het koel. De zomer die hierop volgt heeft hele warme droge dagen, soms wordt zelfs 45 graden! Veel mensen gaan dan naar hoger gelegen delen, omdat het daar beter uit te houden is. Zuid-India heeft een tropisch klimaat. Hier is het in de winter warm en vanaf maart tot november heet.
Het wordt afgeraden om het land gedurende de moesson te bezoeken.
KlimaattypeVariėrend per landsdeel
Gem. temp. zomer22 graden (New Delhi)
Gem. temp. winter14 graden (New Delhi)
Gem. neerslag in mm.642 mm (New Delhi)
Beste periode om land te bezoekenDecember en januari, de Himalaya in de zomer.
Last Minutes & aanbiedingen

Allround Touroperators Allround Reisbureau's Campings Exclusief / bijzonder Jongeren Reizen Reisveilingen Stedenreizen Vakantiehuizen Vakantieparken Verre reizen Vliegtickets Zon Vakanties
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp