TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp
Landeninformatie :
Afrika
Azië
Australië
Europa
Noord Amerika
Zuid Amerika
WereldreizenIndonesië landen informatie, TravelSource.nl

Algemeen Communicatie Cultuur Eten en drinken Geld Gezondheid Grensformaliteiten Infrastructuur Weer en klimaat Bali,  Java, 

Klik hier voor ons reisaanbod Indonesië en Bali

Info over IndonesiŽ
Algemeen
Indonesië13.000 eilanden vormen samen het immense land IndonesiŽ. 'De gordel van smaragd' ligt op de kruising van de zeeroutes tussen AziŽ en AustraliŽ. De archipel heeft alles in zich: prachtige flora en fauna, tropische stranden, 300 verschillende volkeren, heerlijk eten en aan cultuur ontbreekt het ook zeker niet. IndonesiŽ is verdeeld in 3 tijdzones: op Sumatra, Java en West- en Centraal Kalimanten is het 6 uur later dan bij ons; op Bali, Nusa Tenggara, Zuid- en Oost-Klaimanten en Sulawesi is het 7 uur later; en op Irian Jaya en de Molukken is het 8 uur later.
HoofdstadJakarta
Oppervlakte1.904.000 km2
Aantal inwoners209.774
VoertaalBahasa Indonesia
Talen die ook gesproken wordenEngels
Elektriciteit220 V
Tijdverschil6 tot 8 uur later

Bestemming Bali in IndonesiŽ
Info Bali
BaliHet eiland is zo mooi en zo groen, dat het bijna niet echt lijkt. Bijvoorbeeld het onbedorven Candidasa aan de noord-oostkust, ongeveer 80 kilometer van de luchthaven, heeft alle voorzieningen die je als toerist kunt wensen. Hier kun je de sfeer van het echte Bali proeven en ook nog eens duiken. De beste duikperdiode is van maart tot november. De overige maanden heb je meer kans op regen.

Bestemming Java in Indonesië
Info Java
JavaJava heeft talrijke culturele en historisch bezienswaardigheden, die stuk voor stuk het bezoeken waard zijn. De invloeden van boeddhisten, hindoes en eeuwenlang bewaarde tradities maken ook dit Indonesische eiland tot een interessante plek.

Communicatie
Internationale landen code62
NL. Ambassade ter plaatseRasona Said KAV 5 - 3
Kuningan Jakarta
Selatan
tel.: 00-62-215251515
Ambassade NederlandTobias Asserlaan 8
2517 KC Den Haag
Tel.: 070-3108100
Internet sitewww.tourismindonesia.com

Cultuur
IndonesiŽ heeft een bloeiende cultuur, en kunstnijverheid staat op een hoog peil.
Ieder eiland heeft ook z'n eigen culturele activiteiten en bezienswaardigheden. Java heeft de 'kraton'; paleizen die een indruk geven van de vroegere beschavingen.
Op het eiland Kalimantan houden de Dayaks hun longhouses nog steeds in ere.
Op Bali kun je genieten van ceremoniŽle dansen bij maanlicht in een Balinese tempel en bloedige buffeloffers tijdens een Toraja begrafenis.
ReligieIslamitisch, christelijk, hindoe.
Feestdagen1 januari: Nieuwjaarsdag
Ramadan
Chinees nieuwjaar
maart/april: Pasen
30 mei: Boeddha's verjaardag
17 augustus: Nationale feestdag
25 december: Kerstmis

Eten en drinken
Wie kent en lust niet het heerlijke Indonesische eten? De keuken is rijk aan vitaminen en de ingrediŽnten komen vers van het land. Je kunt er overal tropische vruchten vinden. De mensen in de hooglanden verbouwen zelf hun groente en aan de kust wordt de vis vers gevangen. Het eten wordt vaak per regio op verschillende wijze bereid.
SpecialiteitenSoto ayam: kippensoep (makkelijk te verkrijgen bij eetkraampjes op de markt)
Pisang goreng: gebakken banaan
Nasi putih: gekookte rijst
Nasi goreng: gebakken rijst met groente en/of vlees, vis en eieren
Satť: stukjes vlees, vis, varkensvlees, kip of lamsvlees met pindasaus
FooiHet geven van fooi is niet gebruikelijk in IndonesiŽ, maar wordt voor speciale diensten wel op prijs gesteld. Iemand die je tas draagt of je gids is verwacht vaak wel een fooi. Piccolo's verwachten ook een fooi van een paar honderd roepia's per tas.Dit geldt ook voor toeristische attracties.
De taxichauffeurs in Jakarta gaan uit van een fooi van 500 roepia's.

Geld
In de grote steden en toeristische centra zal het geen probleem zijn om geld te wisselen. Je kunt het best Amerikaanse dollars meenemen daar krijg je de beste koers voor. Indien je de binnenlanden in gaat zal het moeilijker worden om geld te wisselen dus zorg dat je genoeg bij je hebt.
Creditcards: Master, American Express en Visa worden geaccepteerd in Jakarta en in de toeristische gebieden.
Travelcheques kunnen bij de banken en de grotere hotels worden ingewisseld.
MunteenheidRoepia
Openingstijden bankenMaandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot en met 15.00 uur.

Gezondheid
In sommige gebieden heb je wel malaria-tabletten nodig en in andere gebieden weer niet. Als je reist naar Nias, Kalimantan, Molukken, Flores, Timor en Sumba is het aan te raden voorzorgsmaatregelen te treffen tegen malaria. Je DTP-inenting moet nog steeds geldig zijn.
Een inenting tegen gele koorts is nodig voor mensen die vanuit gebieden komen die besmet zijn.
Je moet altijd ruim van te voren je huisarts of GGD te raadplegen. Zij beschikken immers over de meest recente informatie over vaccinaties.
Het water moet gezien worden als een bron die ziekte kan veroorzaken. Het moet voor gebruik altijd eerst gekookt worden. Melk zou ook gekookt moeten worden. Aan te raden is poedermelk of melk in blik. Probeer melkproducten te mijden die lijken te zijn gemaakt van ongekookte melk. Eet vlees of vis doorgekookt of gebakken en bij voorkeur heet geserveerd.
In je toilettasAnti-muggenspul, zonnebrandolie, middeltjes tegen diarree.

Grensformaliteiten
Paspoort Nederlanders moeten in het bezit zijn van een paspoort dat na terugkomst nog 6 maanden geldig is, ťn een retourticket of een ticket naar een verdere bestemming.

Na lang gestechel meldt persbureau AP dat buitenlanders die vanaf 1 februari 2004 IndonesiŽ willen bezoeken tůch een visum nodig hebben.

Op 28 november 2003 meldde de Indonesische ambassade nog dat de visumplicht werd uitgesteld, maar de Indonesische minister van justitie - Yusril Ihza Mahendra - heeft volgens AP nu dan toch gemeld dat buitenlandse toeristen een visum moeten gaan aanschaffen.

Jakarta voert de visumplicht in, omdat het denkt het aantal illegale arbeiders in het land te kunnen verminderen. IndonesiŽ schafte de visumplicht twintig jaar geleden af om het land aantrekkelijker te maken voor toeristen.

Infrastructuur
In IndonesiŽ heb je een ruime infrastructuur. Het land is met 13000 eilanden zo groot dat alle facetten aanwezig zijn.
Lucht: IndonesiŽ heeft een goed internationaal systeem dat bijna alle grote steden aandoet. Op populaire routes is het aan te raden van te voren te boeken.
Zee: Pelini is een staatsbedrijf dat met zes moderne schepen vaart en alle belangrijke havens over het gehele land aandoet. Ook hier is het weer aan te raden om van te voren te boeken. Trein: Er is 7000 km aan spoorwegennet op Sumatra, Madura en Java. De Bima Express heeft een slaapcoupť en restaurant. Deze trein rijdt tussen Jakarta en Surubaya. Je kunt 3 klassen boeken als je per trein reist. Ook is het hier weer aan te raden om te reserveren.
Auto: Het verkeer rijdt links in IndonesiŽ. Er is voor 378.000 km aan wegennet waarvan 28.500 hoofdwegen en nationale wegen en 200 km is snelweg. Bijna de helft van het wegennet is bestraat. Er zijn goede verbindingen in Java, Sumatra en Bali in een iets minder stadium. De andere eilanden hebben slechte wegen alhoewel er met de opkomst van het toerisme hard aan gewerkt wordt. De bussen zitten vaak overvol en veel ervan hebben airconditioning. Je vindt in IndonesiŽ ook 'Bis Malam'; nachtbussen die concurreren met de trein.

In de steden heb je lokaal transport dat kan bestaan uit:
Bemo: pick-up truck met aan beide kanten een rij stoelen
Opelets: minibussen
Bajaj: auto-riksja's
Becaks: fiets-riksja's

De meeste vormen van vervoer zijn goedkoop. Veel steden hebben ook taxi's. Aan te raden is wel een tarief van te voren af te spreken.

Geldigheid rijbewijsInternationaal rijbewijs verplicht

Weer en klimaat
Tropisch klimaat variŽrend van gebied tot gebied. De oost-moesson brengt het droogste weer (juni tot september), terwijl de west-moesson voornamelijk regen brengt (december tot maart).
KlimaattypeTropisch klimaat
Beste periode om land te bezoekenHet droge seizoen (tussen mei en oktober)
Last Minutes & aanbiedingen

Allround Touroperators Allround Reisbureau's Campings Exclusief / bijzonder Jongeren Reizen Reisveilingen Stedenreizen Vakantiehuizen Vakantieparken Verre reizen Vliegtickets Zon Vakanties
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp