TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp
Landeninformatie :
Afrika
Azië
Australië
Europa
Noord Amerika
Zuid Amerika
WereldreizenMalediven landen informatie, TravelSource.nl

Algemeen Communicatie Cultuur Eten en drinken Geld Gezondheid Grensformaliteiten Infrastructuur Weer en klimaat Ari Atol,  Noord Male Atol,  Zuid Male Atol, 

Reisaanbod Malediven

Kuramathi Cottage & Spa Kuramathi Cottage & Spa
Kuramathi is een van de grotere eilanden van de Malediven (ongeveer 1200 meter lang en 450 meter breed). Het heeft een uitbundige tropische vegetatie en mooi onderhouden tuinen. Het leuke aan dit eiland is dat er zich nog twee resorts bevinden, waar u van de faciliteiten gebruik kunt maken.
Meer informatie over Kuramathi Cottage & Spa

Info over Malediven
Algemeen
MaledivenDe Malediven bestaan uit meer dan 2.000 koraaleilandjes. Ze liggen in de Indische Oceaan, ongeveer 750 kilometer ten zuidwesten van Sri Lanka. Verspreid over ongeveer 100.000 km2, liggen de eilanden zowel op het noordelijk als het zuidelijk halfrond. Slechts 202 eilanden zijn bewoond. Male is de hoofdstad (gelegen op het gelijknamige eiland) en heeft zo'n 63.000 inwoners.
In 1965 werd het eilandenstaatje onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Drie jaar later werd het een republiek. Onder bedreiging van Sri Lankaanse Tamil-huurlingen werd het regime al snel militaristisch en streng. Sinds de jaren negentig is er sprake van een geleidelijke democratisering en modernisering. Toerisme heeft zich ontwikkeld tot ťťn van de belangrijkste inkomstenbronnen. Hierdoor is de infrastructuur aanzienlijk verbeterd.
In het water tussen de riffen leven vele soorten zeedieren: tropische vissen, dolfijnen en witte haaien. Op de Malediven groeien exotische planten, zoals kokospalm, bananenplanten, bamboe, ficus, bougainville en hibiscus. Langs de kusten, in zoutzoete wateren, groeien mangrove-gewassen. De stranden zijn parelwit.
De laaggelegen Malediven dreigen als gevolg van de zeespiegelstijging (broeikaseffect) in de 21ste eeuw onder water te verdwijnen. Diverse eilandjes worden daarom met zandzakken of stenen muurtjes tegen het opkomende zeewater beschermd, maar of dat helpt?
HoofdstadMale
Aantal inwoners270.000
VoertaalDivehi
Talen die ook gesproken wordenEngels
Elektriciteit220 V.
Tijdverschil4 uur later.

Bestemming Ari Atol in Malediven
Info Ari Atol
Ari Atol MaledivenTen westen van Male ligt de Ari Atol. Het eilandje heeft 26 resorts en is onderverdeeld in twee administratieve regio's: Noord en Zuid Alifu Atol.
Na aankomst op het vliegveld kun je in een watervliegtuigje stappen. Vanaf zoín 300 meter hoogte heb je een fantastisch uitzicht over de diverse eilandjes. Het vliegtuigje landt midden in een azuurblauwe lagune en parkeert langs een drijvende houten taxistandplaats. Een kleine 'dhoni' (taxi-boot) brengt je vervolgens verder.
StrandOp de Malediven hoef je niet naar het strand te lopen. Je bent er namelijk al als je je de bungalow uitkomt. Ideaal!
WatersportAlle resorts hebben professionele duikscholen. De cursussen die je kunt volgen zijn divers. Je kunt je duikcertificaat halen, maar ook meedoen aan een beginnerscursussen. Op sommige plaatsen kun je onderwatercamera's huren.
Daarnaast kun je bijvoorbeeld waterskiŽn en parasailen.
Internet sitewww.malediven.com

Bestemming Noord Male Atol in Malediven
Info Noord Male Atol
Noord Male Atol MaledivenDichtbij het eilandje Hulhule, het vliegveld van de Malediven, bevindt zich de hoofdstad Male. Het ligt in het zuidelijke puntje van het Noord Male Atol (het noordelijke deel van het Kaafu Atol). Door gebrek aan ruimte (probeer maar eens een stad op een klein eilandje te bouwen) zijn markten en winkeltjes in Male meestal op de eerste verdieping te vinden.
Het eiland Thulusdhoo is het commerciŽle centrum. Hier staat een grote Coca Cola-fabriek en wordt vis verwerkt voor de export. Helengeli is ťťn van de eilanden die tot het Noord Male Atol behoren. Dit langgerekte eiland heeft een spierwit zandstrand met een kleine lagune. Verder liggen diverse kleine bungalows verspreid over het eiland.
Historische plekDe 'Friday-moskee' in Male is gebouwd in de zeventiende eeuw. De gouden minaret valt op.
StrandEigenlijk bestaan de eilanden bijna alleen maar uit strand!
WatersportVeel mensen gaan naar het Noord Male Atol komen om te duiken. Al snorkelend kun je ook al veel moois zien. Op alle eilanden is wel een duikschool. Stromingen zijn altijd aanwezig. Ze veroorzaken goed of slecht zicht, weinig, veel of extreem veel vis. In stroming voelen de vissen zich het beste thuis en vormen vaak enorme scholen. Een nachtduik is hoe dan ook een aparte ervaring. Je ziet dan dingen die overdag niet te zien zijn, zoals actieve poliepen van de steenkoralen.
Daarnaast wordt windsurfen steeds populairder, vooral in de resorts bij Male. Wat denk je van een 'super-surf-safari' langs mooie koraaleilanden?
Recreatie & diversenEr worden voor toeristen veel activiteiten georganiseerd. Zo kun je een safari-cruise langs verschillende eilanden maken.
Een van de beste visgebieden van de Maldiven is Banana Reef, ten oosten van het Noord Male Atol.
Internet sitewww.visitmaldives.com

Bestemming Zuid Male Atol in Malediven
Info Zuid Male Atol
Zuid Male Atol MaledivenGelegen ten zuiden van het Noord Male, ligt hoe kan het ook anders het Zuid Male Atol. De schitterende stranden en accommodatie's maken van deze bestemming een droombestemming , waar je heerlijk tot rust kunt komen en van de eindeloos mooie natuur kan genieten.
UitgaansprijzenDe lokale bars zijn gezellig.
WatersportHet Zuid Male Atol is fantastisch om onder water te verkennen. je kunt er natuurlijk gaan duiken, maar snorkelend kun je ook al veel moois zien.
Daarnaast wordt windsurfen steeds populairder, vooral in de resorts bij Male. Wat denk je van een 'super-surf-safari' langs mooie koraaleilanden?
Recreatie & diversenEr worden voor toeristen veel activiteiten georganiseerd. Zo kun je een safari-cruise langs verschillende eilanden maken.
Een van de beste visgebieden van de Malediven is Banana Reef, ten oosten van het Noord Male Atol.
Communicatie infoReken niet op veel communicatiemogelijkeden. Met uitzondering van het vliegveld zijn de telefooncellen schaars.
Internet sitewww.visitmaldives.com

Communicatie
Openbare kaarttelefoons zijn aanwezig op alle bewoonde eilanden. Bij the Maldives Telecomunication Company zijn mobile telefoons te huur. Zij zijn ook de internetprovider van de Maldiven.
Internationale landen code940
NL. Ambassade ter plaatseEr is geen Nederlandse ambassade ter plekke. Bevoegd is de ambassade in Sri Lanka:
Torrington Avenue
Colombo-7
Sri Lanka
tel: 00-940-1596914
Ambassade NederlandEr is geen ambassade in Nederland. Je moet daarvoor in Groot-BrittanniŽ zijn:
22 Nottingham Place
London W1M 3FB
tel:00-44-171-2242135
Toeristenbureau in Nederland00-49-69-27404420 (Duitsland, Frankfurt am/Main).
Internet sitewww.visitmaldives.com

Cultuur
Als islamitische staat hebben de Maldiven een machtige president. Hij is politiek, militair en geestelijk leider. Alle inwoners zijn soennitische moslims. Vrouwen hebben wel meer vrijheid dan in de meeste andere islamitische staten. De zee speelt een grote rol in het dagelijks leven en de cultuur. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het geloof in boze zeegeesten, de jinni's. De bevolking is een mengeling van Arabieren, Afrikanen, IndiŽrs en IndonesiŽrs.
De bewoners laten graag wat van hun cultuur zien tijdens feestelijke avonden in de toeristische gebieden: traditionele dansen en tromgeroffel op holle boomstammen (bodu-beru-trommels).
ReligieIslamistisch
Feestdagen3 november: Bevrijdingsdag
11 november: Dag van de Republiek

Verder hebben zijn er veel islamitische feestdagen, zoals de Ramadan, 'Kuda Id' (feest van de nieuwe maan) en de geboortedag van de profeet Mohammed.

Eten en drinken
In de hoofdstad Male zijn theehuizen een populaire ontmoetingsplek. Je kunt hier kleine gerechtjes bestellen, vooral met vis en kokos. Als drank wordt natuurlijk thee geschonken. Vanwege hun geloof mogen de inwoners geen alcohol drinken. In de resorts zijn wel alcoholische dranken te koop.
Een voorraad consumptieartikelen voor overlevingstochten van tenminste drie maanden ligt in kolossale koelhuizen opgeslagen. Elk bewoond eiland beschikt, ver buiten gehoorafstand van de toeristen, over een eigen mini-krachtcentrale. Zware dieselmotoren draaien hier dag en nacht voor de levering van de benodigde elektriciteit. Tevens beschikt bijna elk eiland over een eigen ontziltings-installatie om zoetwater uit de kraan te laten komen.
SpecialiteitenVis en rijst zijn de belangrijkste ingrediŽnten. Vlees wordt minder vaak gegeten.

Geld
Op de toeristische eilanden kan doorgaans met Amerikaanse dollars of creditcards worden betaald. Girobetaalkaarten en Eurocheques worden niet geaccepteerd.
MunteenheidRufiya, onderverdeeld in 100 laari.
Openingstijden bankenIn Male zijn de banken dagelijks van 8.00 tot 13.30 uur geopend. Op vrijdag zijn ze gesloten.

Gezondheid
Vaccinaties en malariapillen zijn niet verplicht, maar worden wel aanbevolen (DTP). Op de toeristische eilanden is meestal een Engels sprekende arts aanwezig.
In je toilettasOmdat de enige apotheek van de Maldiven zich op Male bevindt, is het verstandig om voldoende medicijnen mee te nemen. En verder: EHBO-pakketje, zonnebrandcreme (hoge factor) en anti-muggenspul.
WaterKwaliteit verschilt per eiland!

Grensformaliteiten
Natuurbescherming staat hoog in het vaandel in deze eilandenstaat. Je mag dus geen stukjes koraal, schelpen of sieraden waarin dit materiaal is verwerkt meenemen. Alcoholische dranken mag je niet invoeren.
VisumVerplicht. Maximaal 30 dagen geldig.
PaspoortEen geldig paspoort.

Infrastructuur
Dankzij het florerend toerisme is de infrastructuur van de Maldiven de laatste jaren aanzienlijk verbeterd.
Op de eilanden is geen vervoer aanwezig, omdat de eenvoudige reden dat alles op loopafstand is. Tussen de eilanden varen traditionele vissersboten ('dhoni's'). Toeristen worden vanaf het vliegveld met een boot, helikopter of watervliegtuig naar de verschillende eilanden gebracht.

Weer en klimaat
Met een tropische klimaat is het op de Maldiven warm (25 tot 35 graden) en vochtig (de luchtvochtigheidsgraad is 80 %). Doordat het er altijd een beetje waait is het er toch goed toeven. 's Nachts koelt het maar 2 tot 5 graden af.
Een zuidwestelijke moesson brengt van mei tot augustus meer wind en maakt het natter. Maar ook in deze periode is het meestal mooi weer. De noordoostelijke moesson, van november tot maart, zorgt voor stabiel weer, met veel zon en weinig wind. Dit is tevens het hoogseizoen.
KlimaattypeTropisch
Gem. neerslag in mm.1613 mm.
RegenSeizoenVan mei tot november.
Beste periode om land te bezoekenIn het droge seizoen, van december tot april.
Last Minutes & aanbiedingen

Allround Touroperators Allround Reisbureau's Campings Exclusief / bijzonder Jongeren Reizen Reisveilingen Stedenreizen Vakantiehuizen Vakantieparken Verre reizen Vliegtickets Zon Vakanties
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp