TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp
Landeninformatie :
Afrika
Azië
Australië
Europa
Noord Amerika
Zuid Amerika
WereldreizenLanden informatie Canarische Eilanden, TravelSource.nl

Algemeen Communicatie Cultuur Eten en drinken Geld Gezondheid Grensformaliteiten Infrastructuur Weer en klimaat Gran Canaria,  La Palma, 

Info over Canarische Eilanden
Algemeen
Canarische EilandenDe Canarische Eilanden liggen ruim 1000 kilometer ten zuiden van hun moederland Spanje en zijn 155 kilometer verwijderd van de westkust van Afrika. De vulkanische oorsprong van de zeven eilanden en hun bijzondere ligging in de Atlantische Oceaan hebben ervoor gezorgd dat zowel de geologie als de begroeiing kenmerken vertonen die je elders in Afrika of Europa niet tegenkomt. De karakteristieke natuur heeft ook gezorgd voor een zacht klimaat met milde temperaturen.
Hoofdstad De Canarische eilanden zijn verdeeld in twee provincies.

Santa Cruz is de hoofdstad van de provincie Tenerife. Deze provincie bestaat uit de eilanden Tenerife, San Miguel de La Palma, La Gomera en El Hierro.

Las Palmas is de hoofdstad van de provincie Gran Canaria. Deze provincie bestaat uit de eilanden Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura.
Oppervlakte7270 km2
Hoogste punt3718 m (Tenerife)
Laagste punt0 m
Aantal inwoners1.631.510
AutoletterSP
Openingstijden winkels09.00 tot 13.00 en 17.00 tot 20.00 uur
VoertaalSpaans
Talen die ook gesproken wordenDuits en Engels
Elektriciteit220 V
Tijdverschil1 uur vroeger

Bestemming Gran Canaria in Canarische Eilanden
Info Gran Canaria
Gran Canaria Canarische EilandenHet ene moment wandel je door verrukkelijk geurende pijnboombossen, om vervolgens je voeten te branden aan het hete zand van een onwerkelijk woestijnlandschap. Zo kijk je van steile kliffen naar een diepblauwe oceaan en dan waan je je weer in de Grand Canyon. Dit zijn slechts enkele van de vele gezichten van Gran Canaria, het westelijk van Noord-Afrika gelegen subtropische eiland, dat ondanks zijn massatoeristische reputatie ook een ideale wandelbestemming blijkt te zijn.

De landschappelijke variatie op Gran Canaria is verbazingwekkend. De ruige, vulkanische bergwereld van het hooggebergte is fascinerend, de verstilde schoonheid van het omringende binnenland nog onontdekt. Witte dorpjes liggen er temidden van een magnifieke natuur. Biologen noemen het eiland een mini-continent, reden waarom de Spaanse overheid er maar liefst dertig beschermde gebieden instelde. Voeg hieraan toe dat het net van wandelpaden even veelomvattend als onbekend is, de weersgesteldheid altijd dermate mild en aangenaam dat men dit 'Eiland van de Eeuwige Lente' het mooiste klimaat ter wereld toeschrijft. En je zult het met ons eens zijn dat Gran Canaria een eldorado voor wandelaars is.

Historische plekZeker het bezoeken waard is het huis van Columbus. Hij heeft een tijdje in Las Palmas gewoond ter voorbereiding op zijn reis naar Amerika. De kathedraal van Las Palmas laat het zeevaartverleden van de stad goed zien.
Strand Surfer in Canarische EilandenOngeveer 50 van de 236 kilometer kust op Gran Canaria bestaat uit verschillende soorten stranden. Maspalomas, met 250 hectare duinen, is bijvoorbeeld heel bijzonder. Naast deze rustige zandstrook beschikt Gran Canaria ook over woeste en steile gebieden waar nog altijd ongerepte plekken te vinden zijn. De meeste stranden vind je aan de zuidkant van het eiland waar het klimaat droger en zonniger is. Omdat de bergen in het midden van het eiland de uit het noorden aandrijvende wolken tegenhouden is het in het zuiden vrijwel elke dag onbewolkt.
NatuurHet ongelooflijk afwisselend landschap van Gran Canaria heeft het eiland de bijnaam 'miniatuurcontinent' bezorgd. Inderdaad biedt het eiland naast de stranden en de toeristische infrastructuur een toegankelijke natuur met verrassend verschillende aspecten. Ideaal dus voor natuurwandelingen en bergsporten.
HoogseizoenFebr., maart, april, juli, aug., nov. en december
Gem. temperatuur zomer24 graden
Gem. temperatuur winter19 graden
UitgaanstipsOp het eiland zijn een aantal grote discotheken te vinden. De beste en de meeste vind je in de hoofdstad Las Palmas. Als je het massatoerisme wilt ontlopen kun je in achterafstraatjes een knus restaurantje of barretje zoeken.
Internet cafePuerto Anfi: planet@interplanet.anfi.es
Internet sitewww.gran-canaria-info.com

Bestemming La Palma in Canarische Eilanden
Info La Palma
La PalmaLa Palma wordt door zijn bewoners liefkozend 'la isla bonita' genoemd. En terecht. De parel van de Canarische Eilanden staat bekend om zijn schone luchten en lichtgroene bossen die prachtig contrasteren met de zwarte sintelwoestijnen. Het eiland rijst steil op uit de oceaan en heeft bijna geen stranden. In het midden van La Palma ligt de krater Caldera de Taburiente, die begin jaren tachtig werd uitgeroepen tot nationaal park. Het klimaat wordt gekenmerkt door hoge temperaturen gedurende het hele jaar en weinig neerslag.
Hoogte gebied2426 m
Historische plekIn het hoofdstadje Santa Cruz de Palma staan veel monumenten die herinneren aan een rijk verleden. Santa Cruz was tijdens het Spaanse wereldrijk ťťn van de belangrijkste havens, bijna net zo groot als Antwerpen. Ook leuk zijn de oude ambachtslieden die nog steeds handgedraaide sigaren maken.
StrandJe zult geen grote stranden aantreffen op La Palma. Als je goed zoekt kun je wel enkele gitzwarte lavastrandjes vinden, maar als je voor zon en zwemmen komt dan zit je op het verkeerde eiland. La Palma is vooral interessant voor wandelaars en natuurliefhebbers.
NatuurAls je de weelderige natuur van La Palma ziet is het makkelijk te begrijpen waarom de inwoners dit "het mooie eiland" noemen. De overvloed aan water en de vruchtbare jonge vulkaangrond verzekeren de overlevingskans van de bossen, die vanuit botanisch oogpunt gezien van groot belang zijn. De begroeiing is omvangrijk en rijk gevarieerd. Door de geÔsoleerde ligging van het eiland komen er plantensoorten voor die je nergens anders in de wereld zal aantreffen.
HoogseizoenApril, juli, augustus, november en december
Gem. temperatuur zomer24 graden
Gem. temperatuur winter19 graden
UitgaanstipsOp het eiland zal je geen grote discotheken treffen, wel een aantal kleine danstentjes. Het uitgaansleven moet het meer hebben van gezellige barretjes en restaurants.
Internet site www.lapalma.com
www.islalapalma.com (Engels & Nederlands-talig)

Links
Tenerife News : Frank Catry
"Zo goed als mogelijk probeer ik op deze pagina uw gids te zijn. Uit de vele ontvangen reacties blijkt dat bovendien mensen met enige Tenerife ervaring mijn informatie weten te waarderen. Soms waren ze verontwaardigd nog maar zo weinig van het eiland te hebben gezien. Meestal waren ze verbaasd dat het eiland zoveel meer te bieden had dan het strookje hotels en platte toeristenleute in het zuiden."" meer »

Communicatie
Alle eilanden hebben vliegvelden, behalve (vooralsnog) La Gomera. Internationale vluchten gaan vooral naar Tenerife en Lanzarote. Vanaf de Spaanse havenstad Cadiz vaart wekelijks een veerboot naar de Canarische Eilanden. De eilanden worden met elkaar verbonden door veerboten en relatief goedkope binnenlandse vluchten. Bussen worden 'guaguas' genoemd en hebben een vrolijk Zuid-Amerikaans uiterlijk. Ze brengen je op de meeste bestemmingen, maar rijden helaas niet al te vaak. Vooral op de kleinere dunbevolkte eilanden kun je soms erg lang wachten. Auto's zijn overal te huur en bieden een betaalbaar en efficiŽnt alternatief, maar kijk uit voor lokale beunhazen. Taxi's rijden er ook, maar zijn 'n stuk duurder.
Internationale landen code34
NL. Ambassade ter plaatseDe Canarische Eilanden liggen weliswaar voor de Afrikaanse westkust, maar vallen onder het bestuur van Spanje. Avenida del Commandante Franco 32 28016 Madrid Tel.: 00-34-91-3590914
Ambassade NederlandLange Voorhout 50 2514 EG Den Haag Tel.: 070-3643814
Toeristenbureau in Nederland070-3609205 (Spaans verkeersbureau)
Internet sitewww.spaintour.com/canarias.htm

Cultuur
Van oudsher vormen de Canarische Eilanden een brug tussen Europa, Afrika en Amerika. De vriendelijke bevolking is dan ook van gemengde afkomst. De verschillende emigratiegolven na de verovering van de Canarische Eilanden door Spaanse kroon in 1496 hebben de inheemse cultuur van de Guanches verrijkt met mensen uit CastiliŽ, AndalusiŽ, Portugal, Genua, Vlaanderen, NormandiŽ en Engeland, en met berbers en joden.
ReligieOverwegend katholiek
Feestdagen6 januari: Driekoningen 19 maart: San Jose april: Pasen 1 mei: Dag van de Arbeid mei: Pinksteren 12 okt.: Dia de la Hispanidad 1 nov.: Allerheiligen 6 dec.: Dag van de Grondwet 8 dec.: Maria Onbevlekte Ontvangenis 25-26 dec.: Kerstmis

Eten en drinken

Geld
Eurocheques kunnen in grotere plaatsen bij de banken verzilverd worden. Girobetaalkaarten liggen wat moeilijker maar zullen bij de grotere postkantoren geaccepteerd worden. Creditcards worden ook op veel plaatsen geaccepteerd, met name Amex, Euro/Mastercard en in mindere mate Dinners Club.
MunteenheidDe Euro
Openingstijden bankenVan 09.00 - 14.00 uur zijn de banken geopend. Van oktober t/m mei ook op zaterdag van 09.00 - 13.00 uur. Op elk eiland zijn pinautomaten te vinden, meestal zitten deze aan de bank vast.

Gezondheid
Vaccinaties zijn niet nodig, tenzij je uit een gebied komt waar gele koorts heerst.
In je toilettasZonnebrandolie en middeltjes tegen diarree.
WaterLeidingwater is niet drinkbaar.

Grensformaliteiten
VisumNiet nodig
PaspoortEen geldig paspoort

Infrastructuur
De wegen zijn erg smal en vaak onverhard. Het openbaar vervoer is goed geregeld. De meeste bussen rijden om het half uur. Daarnaast rijden er ook veel taxi's die niet duur zijn.
Max. snelheid100 km/u
max toegestane alcohol promillage0,5 promille

Weer en klimaat
De gemiddelde temperatuur op de eilanden is 21 graden, zonder grote seizoenschommelingen.
Klimaattypemediterraan
Gem. temp. zomer24 graden
Gem. temp. winter19 graden
Gem. neerslag in mm.140 mm
Last Minutes & aanbiedingen

Allround Touroperators Allround Reisbureau's Campings Exclusief / bijzonder Jongeren Reizen Reisveilingen Stedenreizen Vakantiehuizen Vakantieparken Verre reizen Vliegtickets Zon Vakanties
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegticketsReisverhalen LandeninformatieHelp