TravelSource.nl Logo  
 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help
Landeninformatie :
 Afrika
 AziŽ
 AustraliŽ
 Europa
 Noord Amerika
 Zuid Amerika
 Wereldreizen  Cayman Eilanden landeninformatie i.s.m. OpVakantie.nl
Algemeen Communicatie Cultuur Eten en drinken Geld Gezondheid Grensformaliteiten Infrastructuur Weer en klimaat Grand Cayman, 

Info over Cayman Islands
Algemeen
De Cayman EilandenDe Britse kroonkolonie Cayman Islands ligt ten zuiden van Cuba en bestaat uit drie kleine eilandjes: Grand Cayman, Little Cayman en Cayman Brac. De eilanden zijn vrij vlak. Een groot deel is moerassig en schaars bevolkt, maar de eilanden zijn vooral erg kleurrijk met hun koraalriffen en tropische vissen. Vandaar dat ze bij watersporters erg populair zijn.
Tevens is er een grote verscheidenheid aan plantengroei. Zo vind je op de Caymans de 'manchineel', een boom die sap produceert dat blaren op de huid veroorzaakt. Ga dus tijdens een regenbui niet onder deze boom schuilen. In tegenstelling tot de flora is de fauna op deze eilanden niet agressief. Vooral veel soorten reptielen zul je tegenkomen, zoals hagedissen en niet-giftige slangen. Het bekendste lokale dier is toch wel de blauwe iguana, die nog vele kenmerken bezit van de uitgestorven dinosaurus.
HoofdstadGeorge Town
Oppervlakte260 km2
Hoogste punt43 m. (The Buff)
Laagste punt0 m.
Aantal inwoners39.335
VoertaalEngels
Elektriciteit110 V.
Tijdverschil6 uur vroeger.

Bestemming Grand Caymen in Cayman Islands
Info Grand Caymen
Grand Caymen"Ondanks het grote aantal duikers dat hier naartoe gaat is er verbazingwekkend gaaf duikwater", melden duikers die op de Caymans geweest zijn.
Schitterende steile wanden, tamme roggen in Stingray City, tarpons, enorme scholen grunts en kleurrijke tropische riffen met enorme sponzen. Op Grand Cayman vind je Stingray City, waar je de grote roggen gewoon kunt aaien. Ook Bloody Bay Wll bij Little Cayman behoren tot de top in duiklocaties. Je kunt er een verscheidenheid aan onderwaterleven verwachten, variŽrend van reuzensponzen tot koraaltuinen en van haaien tot schildpadden. En dan heb je nog niet eens al het kleine leven in het water gezien. Het paradijsje is hier uitstekend ontwikkeld: van onderzeeŽrs die je de riffen vanuit je luie stoel tonen tot een enorme keus aan restaurants en fast-food-diners. Alles is 'American style', met veel luxe winkels. Je zult hier heel veel Amerikanen tegenkomen.

Communicatie
Cayman Islands department Tourism
P.O. Box 67
The Pavilion
Cricket Square
George Town
Grand Cayman
Tel.: 00-1345-9490623
Internationale landen code1345
Ambassade NederlandDe Cayman Eilanden vallen onder Groot-BrittanniŽ:
Lange Voorhout 10
2514 ED Den Haag
Tel.: 070-4270427
Internet siteCayman.com

Cultuur
De naam van de eilanden is afgeleid van het woord 'caymanas', dat krokodillen betekend. In 1503 ontdekte Columbus als eerste de Cayman Eilanden. Pas sinds 1660 raakten de eilanden bevolkt. In het begin kwamen hier Britse mannen die de dienstpicht ontdoken en vanaf Jamaica naar de eilanden trokken. In 1670 werden de eilanden Brits bezit. De broodwinning in die tijd werd gedomineerd door katoen, schildpaddenjacht en buit die afkomstig was van op het rif vastgelopen schepen.
Amerikaanse waarden en normen vind je vooral terug op het grootste eiland. Op de andere twee eilanden, en vooral in kleinere plaatsjes, is de cultuur overwegend traditioneel West-Indisch, met een foefje Britse invloed. De West-Indische cultuur komt vooral tot uiting in de muziek: soca, calypso en de reggae.
ReligieProtestants en katholiek.
Feestdagen1 januari: Nieuwjaarsdag
april (tweede maandag): Queen's Birthday
18 mei: Discovery Day
6 juli: Constitution Day
9 november: Remembrance Day
25 december: Kerstmis
26 december: Boxing Day
Vaste gebruiken en gewoontenHet christelijk geloof op de Cayman Eilanden is nog groot en wordt zichtbaar door de vele goedgevulde kerken, vooral op zondag. Vriendelijkheid en bescheidenheid hebben de inwoners hoog in het vaandel staan.
Topless baden is illegaal, evenals het dragen van zwemkleding buiten het strand.

Eten en drinken
Het eten in de restaurants in over het algemeen goed. Gerechten van vissen , schelpdieren en schildpadden zijn specialiteiten. Op de Cayman Eilanden kan je over het algemeen dezelfde drankjes krijgen als in Europa.

Geld
MunteenheidCayman Island Dollar (KYC).

Gezondheid
Pas op voor giftige planten.
In je toilettasNeem in ieder geval goede waterproof zonnebrandcrťme mee.

Grensformaliteiten
Europeanen, IsraeliŽrs en Japanners hebben alleen een paspoort nodig, geen visum.
Inwoners van de VS of Canada kunnen zonder paspoort of visum de eilanden bezoeken. Ze moeten wel hun nationaliteit kunnen aantonen.

Infrastructuur
De Grand Cayman heeft wel een busdienst, maar het is beter om een auto te huren, zodat je veel meer van het eiland kan zien. Op de andere twee eilanden is dit de enige manier van transport. De benodigde papieren kun je bij het huurbedrijf kopen, daarnaast moet je tenminste 21 jaar zijn en een geldig rijbewijs bij je hebben.
Motoren, scooters en fietsen kunnen op alle drie de eilanden gehuurd worden. Let er op dat men aan de linker kant van de weg rijdt, net zoals in Engeland. Op Grand Cayman is ook een veerpont.
Eilandhoppen is alleen mogelijk met het vliegtuig, of je moet in het bezit zijn van een boot.

Weer en klimaat
De zomers zijn warm en regenachtig. De regenbuien zijn meestal maar van korte duur. De winters zijn relatief koud en droog. Van juli tot en met november kan het er aardig stormen.
KlimaattypeTropisch maritiem.
Gem. temp. zomer29 graden.
Gem. temp. winter24 graden.
Zomer / Wintermei tot oktober / november tot april.
RegenSeizoenmei tot oktober.
Beste periode om land te bezoekenmei tot oktober.
 
 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help