TravelSource.nl LogoReisverhalenAustraliŽ
 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help
 
 Afrika Auteur : Christiaan Rasch
 AziŽ
 AustraliŽ E-mail adres : c-rasch@dds.nl
 Europa
 Noord Amerika Homepage adres : http://huizen.dds.nl/~c-rasch/reizen.htm
 Zuid Amerika
 Wereldreizen Reisverhalen : AustraliŽ   China   Mexico/Guatemala/Belize
AustraliŽ
Schiphol > Kuala Lumpur

Op 8 december 1997 ben ik (samen met Fokko, een studievriend) vertrokken voor een reis dwars door Australie, startend in Darwin en eindigend in Sydney.

Op deze pagina kun je mijn reisverhaal aantreffen. De reis begon met een 3-daagse stopover in Kuala Lumpur, Maleisie, en naar ik nu weet, zijn er ergere dingen dan dat. Kuala Lumpur, of 'KayEl' zoals je als wereldreizeiger nonchalant zonder verdere vorm van toelichting hoort te zeggen, is een heel levendig en diverse stad. Je vindt hier tientallen nationaliteiten, vele talen, verschillende geschiedenissen (bv overblijfseleen uit de sultan's tijd, of de koloniale tijd) en uiteenlopende religies vredig naast elkaar. Moskeeen worden afgewisseld door tempels en kerken, en hierbinnen wordt alles afgewisseld met vredige hoosbuien. Oeps, regenseizoen.

Net als zoveel andere snelgroeiende aziatische steden, is KL een stad vol contrasten. De meest indrukwekkende torengebouwen worden hier neergezet (bijvoorbeeld de twintowers), maar kijk niet te veel omhoog, want dan loop je een open riool in. Van rijke jetset tot het smerige, maar wel erg leuke chinatown, alles vind je in KL. Tijdens onze stopover veel van de stad gezien, inclusief onbegrijpelijke musea, tropische lindertuinen, duistere markten, waar de politie kraampjes ontruimt en alles confisqueert, behalve dan natuurlijk hetgeen jij er 1 minuut geleden gekocht hebt. Kan iemand mij vertellen of die merkdassen, CD's en video's echt waren? En natuurlijk, vaste prik, de hoosbui van 16.00 uur. Ik was nog niet eerder in het regelseizoen in de tropen geweest, dus dit maakte ook wel indruk op mij, rond een vaste tijd in de middag begon het met 3 druppels regen, en dan wist je, vluchten was te laat, want binnen 10 seconden begonnen de meest felle stortbuien die ik ooit gezien had. Oja, wat erg leuk is, is een bezoek aan de uitkijktoren van de stad. En als je dan ebenden komt, en je ziet wilde aapjes tussen de basins vna het gemeentelijk waterbedrijf rondlopen dan weet je weer waarom je met leidingwater een klein beetje moet oppassen hier.

Kuala Lumpur > Darwin
Ik ben langer in Australie geweest dan Charles Darwin, heb zelfs Australisch geleerd en zijn die aussies bereid een stad naar mij te noemen? Nee dus!

Darwin, de hoofdstad van the Northern Territories, is een modern tropenstadje en het valt niet te ontkennen: Het meest opvallende aan Darwin is het tropische, vochtige klimaat. Op zes muren (anderhalf gebouw) na dateert de gehele stad van na 1974, toen de cycloon Tracy even kwam binnenvallen. Dit heeft dusdanige sporen achter gelaten dat de bewoners nog steeds jaren tellen in AT en BT (after Tracy en before Tracy). In Darwin vind je gezellige hostels (voor rond de 17 gulden vind je er zelfs hostels met ontbijt, diner en zwembad), goede fietspaden en veel natuur: Darwin is niet compleet zonder een bezoek aan een van de twee nationale parken hier in het top end: Litchfield National park en Kakadu.

Darwin <> Litchfield

Krokodillen hebben ze er niet, maar voor de rest is Litchfield een rustiger en minder ver afgelegen alternatief voor Kakadu. Je vindt hier heel veel watervallen, waar je fantastisch onder kunt zwemmen, lange bushwalks, magnetische termietenheuvels (door de draaing van de zon en de behoefte van termieten aan een zo constant mogelijke temperatuur, bouwen ze hun 'kathedralen' in de Noord-Zuid-richting) en natuurlijke whirlpools (hoewel wasmachines waarschijnlijk een betere benaming is, maar dat merk je wel als je er zelf gaat zwemmen bij hoog water)

Darwin > Tennant Creek
Tennant Creek? Doe het niet! Tenzij je echt een typisch en suf outback plaatsje wilt zien, volledig in de stijl van Coopers Crossing. Dit dorpje dankt haar stichting aan de goudvondsten in deze regio, maar waarom men er nog steeds woont? geen flauw idee! Als je er toch ingetrapt bent, ga dan met de andere toerist van het dorp naar het mijnmuseum. Is niet eens zo heel saai en het levert zo rond zonsondergang mooie foto's op.

Vervolg reisverhaal

 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help