TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp
Reisverslagen :
Afrika
Azië
Australië
Europa
Noord Amerika
Zuid Amerika
Wereldreizen
Bulgarije
Jenny Smit
"Redenen om dit Oost-Europesche land te bezoeken waren het feit dat Bulgarije niet wordt overspoeld door masa's Nederlanders, maar wel een hoop te bieden heeft. Een andere reden was de volledige zonsverduistering in (Zuid) Europa
Rondreis Europa
Eric en Nicole Bosten
"De winter een beetje ontwijkend kan je binnen Europa makkelijk van februari tot oktober rondreizen. Dat werd ons streven: eind februari/begin maart vertrekken tot en met een heel eind voorbij september. "
Lees het verslag van een 8 maanden lange camper-rondreis door Europa.
(Eric en Nicole zijn weer terug in Nederland)

PyreneeŽn Luddo Oh
Haarspeldbochten, watervallen en prachtige uitzichten. Luddo op de fiets door de PyreneeŽn.

Reisverslag Berlijn
Paul en Monique Schilders
We wandelen door de oude hoofdstraat van Berlijn in de richting van de Brandenburger Tor. De prestigieuze gebouwen langs deze praalweg voor koningen, de keizer en het 'socialisme' van de DDR zijn na de 2e wereldoorlog herbouwd. Aan het einde van Unter den Linden pikken we de metro op naar de Potzdammer Platz. Op dit plein werden de ruÔnes van de 2e wereldoorlog afgebroken en nooit herbouwd.
De Franse Alpen
Luddo Oh
Met de Oad-Cycletour fietsbus vertrekt Luddo naar Grenoble voor een tweeweekse solotocht langs diepe ravijnen en kronkelweggetjes in de Alpen.
Franse Alpen en Sevennen Luddo Oh
Samen met vier vrienden vertekt Luddo naar de zuidelijke Alpen in Frankrijk.
Via Zwitserland naar Corsica Luddo Oh
Via Zwitserland reist Luddo naar het eiland Corsica om te gaan ligfietsen. Stuwmeren, hoge bergen, valleien..
Engeland & Schotland Luddo Oh
1540 kilometer door "een land van regen en muggen".
Dolomieten, Italiaanse Alpen & Vogezen Luddo Oh
Watervallen, haarspeldbochten, stuwmeren met eeuwige sneeuw en het Marmolada massief.
Noorwegen 1991 Luddo Oh
Zweden en Noorwegen. Prachtige uitzichten op besneeuwde bergtoppen, watervallen en de fjorden.
Noorwegen 1997 Luddo Oh
Fietstocht door Noorwegen langs o.a. het Lysefjord, de Prekestolen, gletsjers en een grote waterval.
La Palma Luddo Oh
Lapalma is het meest westelijk gelegen eiland van het Canarisch archipel. Klein, maar ongelooflijk steil.
Tenerife Luddo Oh
Tenerife is het grootste eiland van het Canarische Archipel. De hoogste top reikt tot maar liefst 3718m.
Zwitserland Luddo Oh
"Tijdens mijn bij Swiss Re in ZŁrich kan ik me uitleven in de Zwitserse bergwereld. "


Reisverslag Frankrijk
Paul en Monique Schilders
Onder een strak blauwe hemel vertrekken we voor een tocht over de Ďrimí van de Gorges de líArdŤche. Aan het eind van de kloof bereiken we vlak voor het plaatsje Vallon Pont díArc de Pont díArc, een natuurlijke brug die in het verleden door de ArdŤche uit de kalkrotsen is gesleten. Het uitzicht op de boog is schitterend. Als er een paar kanoís onder de Ďarcí door varen krijgen we een goede indruk van de afmetingen (59 meter breed en 34 meter hoog).


Griekenland
Huub Wolters
Met de boot van Brindisi naar Igoumenitsa bereiken Huub en Peter het vaste land van Griekenland. Ze bezoeken o.a. de Meteora kloosters in Kalambaka, Delphi, Athene en Olympia.

Hiking Nat.Park Gran Paradiso Italië
Hans van Kasteren
Hans en Thieu van Kasteren ondernamen in 1999 een huttentrektocht door het nationaal park Gran Paradiso in Italie. Het gebied is ruig en rijk aan flora en fauna: nergens in de Alpen bijvoorbeeld tref je meer gemzen en steenbokken aan dan juist hier. Foto's zijn van Tjeu, Guus en Peter.

Ierland
Jean van Laarhoven en
Marko Knauthe

Reisverslag van een 7-daagse vakantie met een huurauto door de provincie Kerry in Ierland
Ierland  (English version)
Eddy le Couvreur
Met KLM vliegt Eddy naar Belfast voor een rondreis per auto door Noord Ierland. Ze rijden langs de Giant's Causeway, 37.000 zeshoekige basaltblokken onstaan uit een enorme onderaardse explosie zo'n 60 miljoen jaar geleden. Verder bezoeken ze o.a. Dunluce, Downhill en Glenveagh Castle en de tuinen van het stadhuis en de universiteit van Belfast.
Reisverslag Sicilië
Paul en Monique Schilders
"Nieuwsgierig naar de vulkanen in dit gebied besloten we reis te gaan naar SiciliŽ. Enkele dagen later werd duidelijk dat de Etna opnieuw actief was geworden. Fantastische beelden van de uitbarstingen werden wereldwijd op televisie getoond. Gevolg was echter ook dat de luchthaven van Catania gesloten werd. Zou het vliegveld op tijd heropenen? Pikken we in dat geval nog iets mee van de uitbarstingen? "

Reisverslag ItaliŽ
Erik van Roekel
ItaliŽ is een supermarkt vol kunstschatten en historie, las ik eens ergens. En inderdaad elke Italiaan met een stukje land lijkt soms wel museumhouder. Prachtige landschappen met zonnebloemen, de karakteristieken cypressen en bouwvallige schuurtjes zijn een lust voor het oog. En ga je van het platteland de dorpen of steden in, dan stuit je al snel op prachtige beelden, fonteinen of fresco's.
Toscane
Jean van Laarhoven en
Marko Knauthe

reisverslag van een 14-daagse wandelvakantie met reisburo Baobab in Toscane.    (14 pagina's 58 foto's)
Reisverslag Italië
Paul en Monique Schilders
We wandelen naar de ingang van het complex waar een prachtige dubbele wenteltrap naar de musea leid. Omdat het nu al erg druk is lopen we direct naar de Sixtijnse Kapel. Verrast passeren we de fantastisch mooie Galleria della Carte. Het plafond is versierd met religieuze afbeeldingen en veel goud. Michelangelo schilderde tussen 1508 en 1522 meer dan 300 beeltenissen op het 800 m2 grote plafond en maakte hiermee de kapel wereldberoemd.
 

Luxemburg
Iwan Oprins
Iwan Oprins maakt in dit reisverhaal een wandeling van jeugdherberg naar jeugdherberg in Luxemburg. Misschien kan het een idee zijn voor een korte weekendvakantie 'dicht bij huis' in een mooie omgeving. Onder het verslag staan nog tips, adressen en verwijzigingen.

Malta
Huub Wolters
Huub verkent in 8 dagen tijd Malta, een klein eiland in de Middellandse Zee.


Noorwegen per motor
Ellen Rottink
Met Scandinavian Seaways vertrekken Ellen en haar vrienden naar Kristiansand voor een 20 daagse motortocht. Met een strakblauwe hemel en 25 graden celcius bekijken ze het Lysefjord en de Preikestolen (een 600 meter hoge loodrechte rots). Even later rijden ze in de sneeuw tussen metershoge sneeuwwallen.

Noorwegen     (Norway)
Frans Braam
"Noorwegen is een land dat je zeker gezien moet hebben. Het land is overigens zo groot dat het bijna ondoenlijk is om het in ťťn vakantie te zien. Een reis van 11 dagen met de auto door midden en west Noorwegen en Oslo gemaakt in 1998. Lees over de mooiste plekjes en geniet van de foto's.
Noorwegen
Paul en Monique Schilders
Reisverslag Noorwegen
Madeira
Jean van Laarhoven en
Marko Knauthe

"Waarom Madeira? We kregen de indruk dat het een aardige combinatie van ruig en lieflijk moest zijn, terwijl de temperatuur ideaal voor wandelingen leek. Uit het reisverslag zal blijken dat dit inderdaad zo zou zijn."
(mooie grafische effecten en veel foto's. Red.)


TsjechiŽ : Praag
Eddy Le Couvreur
Eddy bezoekt de prachtige Tsjechische hoofdstad Praag. Hij maakt de "koninklijke wandeling" door de oude stad. Het begint bij het prachtige Art Deco Gemeenschapshuis vlakbij het plein van de republiek, vervolgens langs de kruittoren de Celetna (dť winkelstraat van Praag) en het oude stadsplein met het stadhuis en het beroemde klokkenspel. De wandeling gaat verder naar o.a. de Moldau, de Karlsbrug en de Praagse Burcht.


Rusland : Moskou   (Moscow)
Frans Braam
Een reis naar het koude maar wonderlijk mooie Moskou. Een reis van helaas slechts 6 dagen, maar genoeg voor een interessant verslag. Tevens vind je een aantal adviezen met betrekking tot het reizen in Rusland.


SloveniŽ
Carla Razenberg
"Wij zijn al vier keer in SloveniŽ op vakantie geweest en zijn helemaal verliefd geworden op dit prachtige groene land. Ieder jaar schrijven we onze vakantie-ervaringen op en door onze verhalen op het internet te zetten willen we graag onze ervaringen delen met andere geÔnteresseerden in SloveniŽ. "


AndalusiŽ  (English version)
Eddy Le Couvreur
Met Transavia vliegt Eddy naar Malaga en huurt daar een auto voor een rondreis door AndalusiŽ. Ze overnachten hier o.a. in "Paradors", een Parador is een typisch Spaans verschijnsel. Het zijn historische gebouwen, zoals kastelen, paleizen, kloosters en andere monumentale gebouwen, die zijn verbouwd tot vier of vijfsterrenhotel.
Andalusië
Huub Wolters
Reis mee met Huub naar o.a. Ronda met de mooie "Puente Nuevo" brug die over een diepe kloof ligt en Sevilla met de Kathedraal, de Giralda, het Alcazar en de Plaza de Espana.


Madrid
Eddy Le Couvreur
Eddy bezoekt Madrid, een prachtige oude stad met pleinen als de Plaza Mayor, het Plaza de la Villa, het Plaza de la Paja, etc.... mooie musea als het Prado museum en Centro de Arte Reina SofŪa en het prachtige Parque de Retiro. 50 minuten met de trein ten noordwesten van Madrid ligt het Escorial, het paleis van Phillips II uit de Spaanse renaissance.
Sierra Nevada
Jean van Laarhoven/Marko Knauthe
"De bedoeling van deze vakantie was om sportief en avontuurlijk te wandelen in een niet-toeristischeomgeving in Europa. Via een zoekopdracht op het internet kwamen we bij Baobab terecht. Hierbij trok ons vooral aan dat de hoofdbagage apart vervoerd zou worden en dat we onder leiding van plaatselijke gidsen door de bergen zouden trekken. Daarnaast leek ons de klimatologischecombinatie van hooggebergte en zuidelijke breedtegraad interessant. De natuur in de SiŽrra Nevada bleek zowel uitbundig als ruig en ideaal voor avontuurlijk wandelingen."
Turkije   English version
Eddy Le Couvreur
Met een huurauto, de Turkse versie van de Fiat 131, maken Eddy en zijn vriend een rondreis door Turkije. De route gaat o.a. langs : Pamukkale met de beroemde kalkterrassen, het Nationale Park Kovala en GŲreme : hier zijn nog rotswoningen in gebruik als woning, het openluchtmuseum bestaat uit een verzameling rotskerken en kapellen. De reis wordt beŽindigd met een weekje Kusadasi het Benidorm van Turkije daar gaan ze nog een dagje naar Efese, een oude Romeinse stad met mooie ruÔnes.
Reacties :
Vragen, opmerkingen of een reisverhaal toevoegen:
postmaster@travelsource.nl

(Eric van Maris)
 

Vakantie nieuws & aanbiedingen
Last Minutes & aanbiedingen

Allround Touroperators Allround Reisbureau's Campings Cruises & zeilvakanties Exclusief / bijzonder Jongeren Reizen Pretparken Reisveilingen Single Reizen Stedenreizen Vakantiehuizen Vakantieparken Verre reizen Vliegtickets Wintersport Zon Vakanties


HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp