TravelSource.nl LogoReisverhalenEuropa
 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help
 
 Afrika Auteur : Eddy le Couvreur
 AziŽ
 AustraliŽ E-mail adres : couvreur@xs4all.nl
 Europa
 Noord Amerika Homepage adres : http://www.xs4all.nl/~couvreur/
 Zuid Amerika
 Wereldreizen Reisverhalen : AustraliŽ    Ierland    Madrid    Praag    spanje    Turkije

21 t/m 26 april 1998

Dinsdag, 21 april 1998

We vertrekken in de voormiddag vanaf Schiphol naar Praag. Het weer is tot nu toe niet erg geweldig geweest dus we vrezen het ergste voor deze korte vakantie. In Praag aangekomen blijkt dat allemaal wel mee te vallen. Een voorzichtig voorjaarszonnetje begroet ons. We nemen een shuttlebusje naar het centrum en vandaar de tram naar ons hotel, het Parkhotel. Het ligt met de tram zo’n tien minuten van het centrum vandaan en is van alle gemakken voorzien. Als we een beetje geÔnstalleerd zijn gaan we weer terug naar het centrum en wandelen wat rond. We komen onvermijdelijk op het oude stadsplein terecht. Het is hier een drukte van belang. We drinken wat op een terrasje voordat we terug gaan naar het hotel. ’s Avonds vinden we een goedkoop restaurantje in Mala Strana, de wijk aan de "overkant"van de Karlsbrug.

Het Praagse gay night life is niet zo eenvoudig te vinden. Na veel lopen komen we in een lokaal waarvan we dachten dat het een bar was, maar een restaurant blijkt te zijn. Het is in een kelder gelegen en we moeten aanbellen. Binnen is het keurig netjes, zij het een beetje ouderwets en we drinken een biertje. Dan op naar de volgende. In de buurt is "Sam", een ouderwetse leertent. Maar op een dinsdagavond is er niet zoveel te doen.

Woensdag, 22 april 1998

Karlsbrug

Wacht bij de Praagse Burcht

Vandaag gaan we een van de drie wandelingen doen die we van plan zijn te gaan maken. De eerste wandeling, de zogenaamde koninklijke wandeling voert ons door de oude stad ongeveer langs de route die de Tsjechische koningen namen op weg naar hun kroning. Het begint bij het prachtige Art Deco Gemeensshapshuis vlakbij het plein van de republiek. Het gemeenschapshuis huisvest een prachtig grand cafť waar we koffie met gebak bestellen. Vervolgens komen we langs de kruittoren, de Celetna (dť winkelstraat van Praag) en het oude stadsplein met het stadhuis en het beroemde klokkenspel. Vervolgens gaan we de Moldau over via de beroemde Karlsbrug. Hier is het gigantisch druk. Veel toeristen, "schilders" en verkopers van troep. Daarna gaan we bergopwaarts richting Praagse Burcht. De Burcht wordt bewaakt door mooie en mooi uitgedoste bewakers. De president houdt hier nog steeds kantoor. In de burcht zijn een aantal musea, een aantal officiele en historische ruimten te bezoeken. Er is zelfs een kathedraal, de Sint Vitus. Het uitzicht vanaf de burcht op de stad is prachtig. In de Burcht ligt ook het beroemde "Gouden Straatje" met een huisje waarin Franz Kafka korte tijd woonde en een boek schreef. Ook Nobelprijswinnaar Seifert woonde hier. We gaan weer terug naar beneden. ’s Avonds eten we in een klein maar fijn restaurant, gespecialiseerd in wild: U modre kachnicky.

Dan weer op pad naar de kroegen. We ontdekken Stella. Een kroeg, alweer in een kelder gelegen in een straat waar je het al helemaal niet verwacht. Het is er binnen heel gezellig en druk. De sfeer is heel gemoedelijk, de prijzen heel laag. Je moet zelf aandringen op betaling, want men vertrouwd de gasten blindelings zo lijkt het.

Lees verder op de website van Eddy le Couvreur
(een nieuw venster wordt geopend)

Terug naar de Europa Index

 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help