TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp
Afrika Auteur : Erik van Roekel
Azië 
Australië E-mail adres : info@erikvanroekel.nl
Europa 
 Noord Amerika URL Homepage : http://www.erikvanroekel.nl
Zuid Amerika   
Wereldreizen Reisverhalen : Aruba   Californië   Costa Rica   Florence-Italië   Florida


 Deel 1 reisverslag Aruba, Erik van Roekel. Travelsource.nl

Algemene informatie Aruba

Natural bridge

De Nederlandse Antillen; Zes kleine stukjes Nederland in de Caribische Zee. Je zult verbaast staan hoeveel typisch Nederlandse zaken je aantreft op de eilanden. De taal, wetgeving, architectuur en het aanbod van producten in de supermarkten en restaurants doet soms vermoeden dat je in Nederland bent.

Eagle Beach

Aan de andere kant zul je je ook verbazen over de typische niet-Nederlandse dingen; Tropische temperaturen, de constante passaatwind, het glasheldere blauwe water, de spierwitte stranden met palmen en het kurkdroge woestijnlandschap met cactussen.

Bon Bini is Papiamento voor welkom en zal meteen je eerste kennismaking zijn met Aruba, want deze woorden zie je zo’n beetje als eerste op het vliegveld van Aruba.

Het binnenland

Het eiland Aruba heeft een beetje de vorm van een parallelogram, is 32 km lang en 10 km breed en heeft zo’n 83.000 inwoners op een totaal oppervlakte van 184 km2. Aruba ligt zo’n 30 km van Venezuela. Het is een vrij vlak eiland het hoogste punt circa 190 meter wordt gevormd door de berg Jamanota.

Zeer kenmerkend voor het eiland zijn de divi-divi bomen die door de wind altijd wijzen naar  het west wijzen. Veel wilde dieren kom je er niet tegen, hooguit een wilde geit, hagedissen en ezels.

Op Aruba waait er het hele jaar door een zachte verkoelende wind. Aruba heeft zelf geen last van tornado’s. Als er in Amerika tornado’s zijn, wordt de wind veelal richting Amerika gezogen en is het windstil, maar bijzonder warm op Aruba. Temperaturen liggen gemiddeld rond de 27 tot 33 graden Celcius.
One Happy Island

In 2000 wilden wij een weekje er even tussenuit met de garantie heerlijk weer. In eerste instantie stond Mexico op de planning. Met een weekje, vertrek je uit Mexico terwijl je nog niets hebt gezien of je maakt je een week heel druk hetgeen nu ook weer niet de bedoeling was.

Aruba is in 1 a 2 dagen prima is te bekijken. In een weekje kun het grootste gedeelte van de bezienswaardigheden bekijken. En dat is ons zeer goed bevallen. Een heerlijke vakantie met bijzonder goed weer, prachtige stranden, fantastisch helderblauw zeewater en een mooie omgeving.

Aruba maakte haar slogan One Happy Island bij ons zeker waar. Voor snelle toegang tot diverse links naar sites over Aruba kun je een kijkje nemen op de Aruba startpagina. Er is ook een startpagina met reisverhalen van het caraïbische gebied.

Oranjestad

Oranjestad - Haven

Oranjestad. Eén keer in Oranjestad gezien en je vergeet het nooit weer. De typische pastelkleuren op de imitatie Oudhollandse gevels geven een heerlijke tropische uitstraling.

Oranjestad - Nabij Centrum

Loop op een ochtend eens door Oranjestad en verken de plaats op je gemak. Caja G.F. Croes is de grootste winkelstraat en biedt veel kleine en grote winkels.  Rondom 10 uur ‘s ochtends is er nabij de haven een fruitmarkt met allerlei exotische vruchten. Het is volgens mij meer een markt voor handelaren, maar toch is het leuk even de sfeer te proeven. ‘s Avonds zijn de winkels gesloten, maar de bars en eetgelegenheden zijn tot de late uurtjes open.

Oranjestad - Mainstreet

Op diverse plaatsen zul je dingen tegenkomen die je herinneren aan Nederland. Van de onmiskenbare ijspaleis-vrachtautootjes tot de merken in de supermarkt.

Elke dinsdagavond wordt er in het Fort Zoutman in Oranjestad een bonbini-festival gehouden. Overal kom je als toerist aankondigingen hiervan tegen. Mijn advies: ga er niet heen!

Oranjestad - Politiemotor

Maak kennis met de lokale cultuur en typische producten en gerechten al klinkt het nog zo aantrekkelijk het was een fikse tegenvaller. Zo’n 100  stoeltjes rondom een toneeltje waar elk halfuurtje een nieuwe bandje optreedt met daarom heen 6 kraampjes waar prullaria voor de toerist wordt verkocht. De  Amerikaan vind het prachtig maar wij nuchtere hollanders prikken dwars door deze opgevoerde show heen.


vervolg reisverslag Aruba
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp