TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp
Afrika Auteur : Erik van Roekel
Azië 
Australië E-mail adres : info@erikvanroekel.nl
Europa 
 Noord Amerika URL Homepage : http://www.erikvanroekel.nl
Zuid Amerika   
Wereldreizen Reisverhalen : Aruba   Californië   Costa Rica   Florence-Italië   Florida


 Deel 2 reisverslag Californië, Erik van Roekel. Travelsource.nl
Grand Canyon NP
3 MEI
Vandaag gaan we de south rim van de Grand Canyon bekijken. Het visitorcenter van elke national park is een must voor de bezoeker. Je treft er parkrangers aan die met veel liefde voor “hun” park en ongekend veel informatie over de omgeving.

Een groot deel van het park kun je vanwege milieubelang niet met je eigen auto bekijken, hiervoor moet je gebruikmaken van de gratis shuttlebussen naar toe. Deze bussen rijden van Grand Canyon Village naar het uitzichtspunt Hermits Rest en stoppen bij alle overige uitzichtpunten. In eerste instantie dacht ik, da’s jammer, dat wordt wachten op de bus, overvolle bussen etc. maar het viel erg mee. De bussen rijden zeer frequent, zitten niet overvol en tijdens de rit verteld de chauffeur ook nog e.e.a. over het volgende uitzichtspunt. Een relaxte manier om een park te bekijken en het is ook nog eens beter voor het milieu.

Veel van de uitzichtspunten hebben we echter lopend bereikt. In plaats van de bus kun je namelijk ook via de Rim Trail van uitzichtspunt naar uitzichtspunt lopen. Je loopt op enkele meters van de afgrond. Hoewel hoogtevrees in dit soort gevallen niet handig is, valt het overigens mee. Wel moet je af en toe goed opletten waar je loopt. Het uitzicht is ongekend mooi, groot, weids uitzicht over bergtoppen, diepe afgronden en fraaie bruintinten op de berghellingen.

Aan het einde van de middag hebben we ¾ van de south rim bekeken. Het andere deel pakken we morgen met de auto als we richting Bryce zullen rijden. We kopen enkele boodschappen in een supermarket in Grand Canyon Village. Het assortiment is typisch iets voor deze omgeving; de gebruikelijke supermarkspulletjes aangevuld met survivaluitrustingen, zonnebrand, fotorolletjes, kaarten etc.

Rond 8 uur ’s avonds volgen we een lezing van een ranger. Met veel passie voor zijn park verteld hij over de dieren, de verschillende gezichten van de Grand Canyon per seizoen en geeft hij globaal wat informatie over de hikingmogelijkheden.

Gereden: 40 miles
Overnacht in: Quality Inn, Tusayan
Prijs double room: $ 89

>> Vervolg: Bryce Canyon

GRAND CANYON -> BRYCE CANYON

Bryce Canyon National Park
4 MEI
Vandaag staat de rit richting Bryce op het programma. We rijden van Tusayan via een klein stuk van de Kaibab Trail Route, via Desert view richting Cameron en dan richting Bryce. Het eerste stuk ligt nog geheel in de Grand Canyon en heeft nog enkele uitzichtspunten. Desert view is een erg mooi punt. Er staat een watchtower, waar je voor 25 dollarcent de toren kunt beklimmen en een erg mooi bijna 270 graden uitzicht hebt over de Grand Canyon.


Bryce Canyon National Park
Onderweg passeren we de Glenn Canyon Dam. Een dam vlak bij Page die de Colorado River indamt en er zo toe heeft geleid dat Lake Powell is ontstaan. Je kunt over een brug voor de dam lopen en hebt zo een hoog, maar mooi zicht op de dam. We nemen ook een kijkje in het visitor center en komen tot ontdekking dat de Hooverdam, die we ook nog gaan bezoeken, zelfs nog een stukje hoger is. We rijden verder via de highway 89 en komen aan het einde van de dag aan in Ruby’s Inn. Een klein plaatsje vlak voor de ingang van Bryce Canyon NP, dat ook enkel bestaat vanwege het feit dat het voor de ingang van Bryce ligt. Het enige hotel dat er is in een Best Western, maar de prijs valt tot mijn verbazing mee; $60 per nacht voor een double room. We eten in Cowboy’s Buffet and Steak Room, een all-you-can-eat buffet met voor iedereen wel wat lekkers. We gaan redelijk vroeg naar bed. Morgen gaat we wekker rond 5.45 uur omdat we de zon willen zien opkomen in Bryce Canyon.
Gereden: 300 miles
Overnacht in: Best Western Ruby’s Inn
Kosten double room: $60

Bryce Canyon Sunrise Point
5 MEI
Vandaag staan we vroeg op, want we willen bij Sunrise Point in Bryce Canyon de zon zien opkomen. Rond 6.15 uur staan we op dit punt samen met nog zo’n 12 andere bezoekers. Het is koud ! Er staat een zachte frisse wind en het is -3 graden Celcius. De laagste temperatuur tot nu toe en we hopen dat dat zo blijft. Sunrise Point is een punt waar de zon opkomt en de stralen vrijwel meteen op lange stukken bergwand schijnen. Bryce Canyon is qua uiterlijk niet te vergelijken met Grand Canyon en dat is ook logisch als je leest hoe beide canyon’s totaal verschillende zijn ontstaan.
Bryce Canyon National Park
Bryce heeft lange bergpilaren, hooters genaamd. Deze hooters zorgen, zeker gedurende de zonsopkomst, voor steeds andere schaduwvlakken op de beige/witte kleuren van de bergen. De zonsopkomst is mooi, in vrij korte tijd veranderen de kleuren en schaduw, waardoor het beeld steeds even iets ander wordt. Rond 7.15 uur gaan we terug richting hotel voor een ontbijt, vlak voor de uitgang van Bryce staan we stil langs de kant van de weg, om diverse herten te zien grazen. Het is nog vroeg en het aantal auto’s in Bryce is nog beperkt, waardoor je dit soort situaties mee kunt maken.

Bryce Canyon National Park
Na een stevig Amerikaans ontbijtje, gaan we opnieuw Bryce Canyon in, vanzelfsprekend nemen we eerst een kijkje in het visitors center. In een klein deel van het centrum zijn enkele opgezette dieren te bewonderen. Dieren die overigens aangereden zijn voor toeristen die het gaspedaal te ver indrukten….

Bryce Canyon kan je met je eigen auto bekijken. Er rijden gratis shuttlebussen, maar pas later in het seizoen en nog niet in mei. Op internet hadden we reeds de tip gelezen om eerst naar het allerlaatste uitzichtspunt te rijden en dan terug te gaan. De uitzichtspunten liggen op deze manier steeds aan de rechterkant van de weg en je hoeft niet steeds over te steken. Dus tijden we eerst naar het laatste uitzichtspunt.

Bryce Canyon is, zoals eerder geschreven niet te vergelijken met Grand Canyon en soms vind ik Bryce zelfs mooier dan het grotere en meer bekende Grand Canyon. Het enorme scala aan kleuren en vormen in Bryce is buitengewoon mooi.

Bij diverse uitzichtspunten kom je grondeekhoorns tegen. Helaas geven vele toeristen deze diertjes te eten, met het gevolg dat je als je bij enkele uitzichtspunten even stil staat, je meteen een paar nieuwsgierig eekhoorns om je heen hebt. Jammer.

In de middag gaan we terug richting hotel om even een dutje te doen, het was tenslotte behoorlijk vroeg vanochtend. Aan het begin van de avond gaan we opnieuw Bryce in. Dit keer richting Sunset Point voor, jawel zonsondergang. Helaas komen we blijkbaar iets te laat aan, want de zon is reeds achter de bergen. We maken kennis met twee japanners. De batterij van hun Sony camera is op en ze willen erg graag nog 2 foto’s maken. En dan is het handig dat zo’n merk als Sony wereldwijd dezelfde batterij gebruikt. Met mijn volle batterij in haar camera kunnen ze nog mooi een paar fraaie foto’s maken.

Gereden: 66 miles
Overnacht in: Best Western Ruby Inn
Kosten double room: $60

Las Vegas

Reclameborden in Las Vegas
6 MEI.
Rond 8 uur vertrekken we uit het hotel. Vandaag gaan we naar Las Vegas, maar Zion National Park ligt vrijwel op de route, dus dat park bezoeken we ook nog even kort. Opnieuw weer een heel ander park, geen weidse uitzichtpunten dit keer. Wel een shuttlebus die je door het park vervoert. Zion hebben we niet uitgebreid bekeken, dat was ook niet de bedoeling. Maar het ligt op onze route naar Las Vegas dus even een kort bezoekje kan natuurlijk wel. Na 2 uurtjes vervolgen we de route naar Las Vegas. In november 2001 was ik voor de Comdex ook in Las Vegas en sliep ik in het Flamingo Hilton. Dit hotel is direct aan de strip gelegen en da’s toch wel lekker als je wat gaat bekijken. We hebben geen idee wat de hotelprijs zal zijn, maar besluiten gewoon de gok te wagen. En we hebben geluk, het is geen weekend dus de prijzen vallen mee. Voor $60 per nacht checken we rond 3 uur in voor 2 nachten op de 17e verdieping.

Las Vegas The Strip
Vanzelfsprekend willen we meteen een rondje strip doen. We lopen richting Treasure Island en nemen een kijkje bij de Forum shops en The Venetian om vervolgens richting hotel terug te lopen en wat makkelijker schoenen aan te trekken. Ongemerkt loop je een aardig eind. ’s Avonds starten we bij Bellagio. Voor dit hotel is een grote vijver waar elke avond elke 30 minuten een show is met een waterfontein en muziek. Klinkt simpel, maar het is erg mooi en we bekijken twee shows achter elkaar. Hierna lopen we richting de Forum shops om bij de cheesecake factory aan het einde van de winkelstraat wat te eten. Na het eten lopen we naar The Mirage een hotel met een lavaspuwende vulkaan als toeristentrekker om vervolgens meteen door te lopen naar Treasure Island. Helaas gaat de show niet door, omdat er te veel wind is. In november heb ik de show ook gezien en het is wel begrijpelijk. Er worden stunts uitgevoerd met veel vuur en dan is wind niet erg handig. Aan het einde van de avond terug naar het hotel om een gokje te wagen. Helaas spekken we het casino en niet ons vakantiebudget.

Las Vegas Hotel Bellagio
30 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks deze midden in de woestijn gelegen stad van neonreclame en gokpaleizen. De hotels in Las Vegas zijn uniek; architectonische hoogstandjes met eerste klas amusement met maar één doel het trekken van gokkende klanten. Vuurspuwende vulkanen, lasershows, Venetiaanse gondels en erg fraaie, op muziek bewegende, waterfonteinen zijn slechts een greep uit het aanbod. Deze stad leeft 24 uur per dag. In november 2001 was ik enkele dagen in Las Vegas en in mei 2002 opnieuw.


Las Vegas Hotel New York New York
Het blijft een fascinerende stad, hoewel ik persoonlijk van mening bent dat je na 3 dagen Las Vegas, je het wel hebt gezien, maar smaken verschillen.

Gereden: 245 miles
Overnacht in: Flamingo Las Vegas
Kosten double room: $60

vorige pagina vervolg reisverslagHomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp