TravelSource.nl Logo 
HomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp
Afrika Auteur : Erik van Roekel
Azië 
Australië E-mail adres : info@erikvanroekel.nl
Europa 
 Noord Amerika URL Homepage : http://www.erikvanroekel.nl
Zuid Amerika   
Wereldreizen Reisverhalen : Aruba   Californië   Costa Rica   Florence-Italië   Florida


 Deel 2 reisverslag Costa Rica, Erik van Roekel. Travelsource.nl

La Fortuna 10 - 13 mei

Arenal gebied

10 mei: Rond 8.30 uur wachten we in de lobby van Hotel Europa op onze auto. We worden echter opgehaald door een busje om alles op kantoor bij National Rent a Car te regelen. Oeps.. dat wordt dus zelf de weg terugvinden naar ons hotel in het drukke San Jose.  Het hotel vinden we, een beetje tot onze eigen verbazing, vrij gemakkelijk terug. We ontbijten bij Spoon: Gallo Pinto, Salata de Fruto’s, Jugo de Naranja, croissant en een espresso.

Tabacon Resort
Rond 10.30 rijden we via een fraaie route naar Luigi Lodge, ons hotel in La Fortuna. Onderweg rijden we over een hoge brug van zo’n 3,5 meter breed en voorzien van houten planken. Halverwege de brug zijn de planken gebroken en is de weg slechts 2 meter breed met daarnaast een dik gat in de brug. Voor en achter het gat een zware geel geverfde steen om het verkeer te waarschuwen. Onze eerste spannende ervaring met het wegenstelsel van Costa Rica. Na een ritje van zo’n 150 kilometer komen we rond 14.30 aan in La Fortuna. We checken in en gaan richting Tabacon Resort. Je kunt daar baden in pools die verwarmd worden door de vulkaan, variërend in temperatuur. Ik zit te lang onze een waterval van 40 graden en ben een paar minuten misselijk, maar na te zijn afgekoeld is er niets meer aan de hand.

11 mei:5.30 uur op. Luigi vergeet ons te wekken, maar ik wordt om precies 5.30 uur wakker. We willen vroeg op om de vulkaan te bezoeken en de natuur te zien ontwaken.

Helaas de top van de vulkaan is in de wolken en dus niet te zien. We rijden een rondje en zien wel allerlei andere dieren, zoals apen en een fors aantal gieren.

De Arenal vulkaan
We ontbijten rond 8.30 bij Luigi. Natuurlijk het tico ontbijt, want dat bevalt ons prima. Vooral de Salsa de Lizano bij de gallo pinto bevalt prima. Na het ontbijt richting Ecocentro Danaus. Een butterfly Farm waar we veel zien: diverse planten (citronellagras, koffie, cacao, oregano, mint, orchideeën, passievrucht, limoen, ananas) en dieren (krokodil, diverse vogels, fraaie vlinders en een aantal kikkers).

Hierna een rondje gereden. We dachten rond het meer Laguna d’ Arenal te kunnen rijden, maar door de hobbelige weg, zou dit veel te lang duren. Onderweg zien we weer van alles: white-nosed coati, die helaas zijn neus maar niet richting camera wil draaien, howler monkeys, diverse vultures nabij een afgrond waar het stinkt naar rottend vlees, een tayra (lijkt om een otter, maar behoort tot de wezelachtigen) in de boom.

Olga, ons gids op Torteguero, had er ons al voor gewaarschuwd, maar we maken het nu zelf mee: al kijkend naar een groepje apen, loopt een mannetje heel zachtjes en sluw naar een tak vlak boven ons, om daarna naar beneden te piesen. Dankzij Olga hadden we de truc op tijd door.

Ons stekkie op BuenaVista Lodge

12 mei: rond 02.30 uur wordt ik wakker. De vulkaan is geheel zichtbaar! Samen kijken we naar de fraaie vulkaan en zien ook de lava naar beneden stromen. Helaas te donker voor een foto, maar een mooie belevenis.

We gaan richting BuenaVista Lodge, onze volgende overnachting. Het blijkt een soort ranch te zijn inclusief koeien en paarden rondom blokhutten, waar we dus in overnachten. De koeien en paarden grazen letterlijk voor je deur. Via een 15 kilometer lange hobbelige bergweg bereik je de lodge.

Rincon de la Vieja: bijna Texas-achtig
De hele rest van de dag gelezen en uitgerust. We slapen die nacht slecht: continu vreemde geluiden van beesten, apen die schreeuwen, vogels die de vreemdste geluiden maken etc.

13 mei: we worden rond 6.30 wakker van een vreemd geluid voor onze deur. Eén van de paarden staat op een metertje afstand van de voordeur te grazen. Die ochtend ermaken we ons in nabijgelegen resort. Je kunt daar baden in pools van verschillende temperaturen en je laten insmeren met modder, dat alles in een omgeving waar de modder af en toe letterlijk kookt vanwege vulkanische activiteiten. Ik bezoek zelfs een natuurlijke sauna: een houten hutje op palen, boven een pruttelende en kokende modderpoel.

Hot Mud !

3 dames rond de leeftijd van 50 jaar hebben volgens ons bikini’s aan die toch echt niet meer kunnen op die leeftijd. Even later ontdekken we dat één van de dames van oorsprong Belgische is en 20 jaar in Costa Rica woont. Nu maar hopen dat haar gehoor niet meer zo goed is…

De middag luieren we in onze blokhut. Al met al valt Buenavista Lodge tegen. Je bent gekluisterd aan de lodge en daar is weinig te ondernemen.


vorige pagina vervolg reisverslag Costa RicaHomeDagaanbiedingenAutohuurHotelsKortingsactiesVakantiehuizenVakantieparkenVliegtickets ReisverhalenLandeninformatieHelp