TravelSource.nl LogoReisverhalenZuid Amerika
 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help
 
 Afrika Auteur : Carla, Peter, Pablo, Hilly, Laura en de rest van de groep.
 AziŽ
 AustraliŽ E-mail adres : zaexpeditie@yahoo.com
 Europa
 Noord Amerika Homepage adres : http://www.geocities.com/zaexpeditie99/
 Zuid Amerika
 Wereldreizen Reisverhalen : 26 weekse Zuid Amerika Expeditie 1999/2000
Reisverhaal 26 weekse Zuid-Amerika Expeditie 1999/2000

BOLIVIA

In Bolivia, het armste land van Zuid-Amerika, zullen we ongeveer 3 weken verblijven. De officiele talen zijn het Castelliaans, het Quecha en het Aymara. We zullen de hoofdstad Sucre bezoeken maar beginnen met La Paz, welke momenteel meer de hoofdstadfunctie heeft. Ook wordt gereisd naar Cochabamba en er wordt een bezoek aan de zilvermijnen van Potosi gebracht. Een wel erg mooie afsluiting van de reis door Bolivia zijn de zoutmeren bij Uyuni.

Overtocht over het Titicacameer, "Juanito" krijgt een persoonlijke veerboot.
Passagiers hebben een andere overtocht.

Via het Titicacameer komen we in Bolivia aan. In Copacabana hebben we eerst een lunchstop. Copacabana is een kleinere plaats met mooi gekleurde huizen. Copacabana staat in het teken van de Maagd van Copacabana. Zij zou veel wonderen verrichten, uit heel het land komen dan ook vervoersmiddelen om ingezegend te worden. In de 19e eeuw is een afbeelding van de Maagd naar Rio de Janeiro genomen, waarna het bekende strand naar deze plaats genoemd is.

LA PAZ

In La Paz, op 3600 meter hoogte, zijn we een aantal dagen. La Paz ligt in een natuurlijke canyon. De berg Illimani (meer dan 6000 meter) is altijd te zien. In tegenstelling tot andere steden wonen de arme mensen hoger.
De indianen die we op de verschillende markten zien in La Paz worden Cholos of Cholitas genoemd. Natuurlijk bezoeken we er de heksenmarkt, waarvan er verschillende zijn. Op de heksenmarkt kunnen bijvoorbeeld lamafoetussen gekocht worden. Als deze in de fundering van het nieuwe huis worden opgeborgen moet dit veel geluk brengen. Ook zijn er allerlei geluksamuletten zoals de huisgod Ekeko te koop, maar ook andere offers die aan "Pacha Mama" (moeder aarde) gegeven kunnnen worden.
We bezoeken vanuit La Paz ook de maanvallei en de ruines van de Tiahuanaco (pre-inca cultuur). Ook wordt een poging gedaan de Chacaltaya, de hoogste ski-piste (5.400 meter hoogte) te beklimmen.

La Paz met Illimani op de achtergrond.

La Paz by night.

De Chacaltaya, op 5400 meter, de hoogste ski-piste ter wereld.

Lopend proberen de top van de Chacaltaya te bereiken, ook dat is een prestatie.

COCHABAMBA

Op 20 november arriveren we in Cochabamba, zodat we op zondag naar de enorme markt in Quillacollo kunnen gaan. Behalve inkopen gaan de mensen uit Cochabamba en omgeving er ook naar de kerk, wordt er geflaneerd over de pleinen, wordt er ijs gegeten etc. etc.
Voor ons volstaat ergens te gaan zitten en dan onopvallend kijken wat er in de omgeving gebeurd. We kijken werkelijk onze ogen uit.

Alle handelswaar wordt heel creatief opgestapeld.

De inzegening kan daarna plaatsvinden.

Allerlei vervoersmiddelen worden voor de kerk mooi met bloemen versierd.

Ook in Quillacollo wordt duidelijk gemaakt op welke partij/burgemeester er op 5 december gestemd moet worden.

Startpagina

Vorige blz.

Volgende blz.

 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help