TravelSource.nl LogoReisverhalenZuid Amerika
 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help
 
 Afrika Auteur : Carla, Peter, Pablo, Hilly, Laura en de rest van de groep.
 AziŽ
 AustraliŽ E-mail adres : zaexpeditie@yahoo.com
 Europa
 Noord Amerika Homepage adres : http://www.geocities.com/zaexpeditie99/
 Zuid Amerika
 Wereldreizen Reisverhalen : 26 weekse Zuid Amerika Expeditie 1999/2000
Reisverhaal 26 weekse Zuid-Amerika Expeditie 1999/2000

BRAZILIE

1 januari 2000 zijn we de grens over gegaan van Argentinie naar Brazilie. In enkele dagen reden we naar Castrolandia. In 1950 zijn daar heel veel Nederlanders naar toe geemigreerd.
We hebben er heerlijk boerenkool met worst gegeten.
Via Paraty, een schilderachtig stadje aan de Zuid-Atlantische oceaan gaan we naar Rio de Janeiro, het grootste dorp ter wereld, volgens Jan. Vanaf Rio stippelen een aantal mensen een andere weg uit, via onder andere  Salvador de Bahia, langs de kust richting Manaus. De originele route met "Juanito" waar deze webside over verhaald gaat via Brasilia, via de Pantanal naar Manaus. Vanuit Manaus kan een jungletocht gemaakt worden in de Amazone. Hierna wordt de reis richting Venezuela vervolgd.

Brazilie-info

Brazilie is het vijfde grootste land ter wereld. Dat we  zo'n 9000 km in dit land afleggen is dus niet zo vreemd. De verschillen zijn in Brazilie per regio erg groot.In het midden en zuiden wonen voornamelijk afstammelingen van landen als Portugal, Duitsland, Nederland en Japan. In het noordoosten zijn duidelijk de invloeden merkbaar van de Afrikaanse cultuur die slaven hebben meegebracht (15e -midden18e eeuw).Het Amazonegebied ligt in het westen van het land. Dit dunbevolkt gebied wordt bewoond door indianen en afstammelingen van indianen en Portugezen (Cabloco's).
Het is even wennen dat we Portugees moeten praten. Maar met de hulp van de supervriendelijke Brazilianen komen we daar wel uit. Er wonen 154 miljoen mensen in Brazilie, maar de meeste mensen wonen geconcentreerd in de steden aan of bij de kust zoals Sao Paolo en Rio de Janeiro..  

Foz do Iguacu

We bezoeken de Iguacu watervallen zowel aan de Argentijnse kant (op oudjaarsdag), als aan de Braziliaanse kant (nieuwjaarsdag). Er zijn verschillende watervallen waarvan de "Duivelskeel", met een val van 100 meter, de meest spectactulaire is. Er zijn mogelijkheden de watervallen van de onder-en bovenkant te bekijken. Ook kan alles per boot bezichtigd worden. In elk geval staat vast dat deze watervallen een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen zijn van deze reis.

Foz do Iguacu, Brazilie

Martin met zijn vriendin Gaila, zij reist 6 weken met ons mee.

Noortje, de jongste (19) van de deelnemers.

Paraty

Paraty is een mooi schilderachtig plaatsje waar het centrum autovrij gehouden is. De geplaveide wegen doen aan de Belgische kinderkopjes denken. Ooit was Paraty bekend om de suikerriet die er gewonnen werd. Tegenwoordig komen de inkomsten meer uit de toeristenindustie en visserij. Dat deze kustplaats inderdaad de moeite van het bezoeken waard is, blijkt ook uit de 26 films die er opgenomen zijn. Een voorbeeld hiervan is de in 1985 opgenomen film Kiss of the Spider Woman. Ook zijn er een aantal videoclips (onder andere van Mick Jagger) opgenomen.
Wij hebben voor het eerst kennis kunnen maken me de Braziliaanse vecht/danssport de Capoerinha. Ook was een uitstap naar een van de vele eilanden mogelijk. De laatste avond in Paraty hebben we afgesloten met een heerlijke barbeque.

Meer over Paraty:

http://www.paraty.com.br

Rio de Janeiro

Rio is met zijn diverse wijken schitterend gelegen langs de kust en omgeven door bergen. Er wonen zo'n 10 miljioen Cariocas, zoals de inwoners van Rio heten. Deze bruisende stad heeft ons wel een week in zijn macht gehouden. We hebben genoten van de stranden van Copacabana en Ipanema. Ook hebben we iets van de samba, het voetbal en voorbereidingen voor het Carnaval meegemaakt. Deze voormalige hoofdstad van Brazilie kent ook nog aantal mooie musea (bijv. Museum Nacional de Bellas Artes) en schitterende uitzichtspunten.

Op 700 meter hoogte staat het Christusbeeld op de Corcovado berg.

Website Corcovado berg:

http://www.corcovado.com.br

De 400 meter hoge suikerbroodberg, lopend of met een kabelbaan te bereiken.

Overzicht vanaf het Jezusbeeld naar de Suikerbroodberg.

Copacabana, waar het op zondag ongelooflijk druk was en we onze ogen uitkeken.

http://www.rio.rj.gov.br/riotur

Meer toeristische info over Rio:

http://www.ipanema.com

Startpagina

Vorige blz.

Volgende blz.

 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help