TravelSource.nl LogoReisverhalenZuid Amerika
 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help
 
 Afrika Auteur : Carla, Peter, Pablo, Hilly, Laura en de rest van de groep.
 AziŽ
 AustraliŽ E-mail adres : zaexpeditie@yahoo.com
 Europa
 Noord Amerika Homepage adres : http://www.geocities.com/zaexpeditie99/
 Zuid Amerika
 Wereldreizen Reisverhalen : 26 weekse Zuid Amerika Expeditie 1999/2000
Reisverhaal 26 weekse Zuid-Amerika Expeditie 1999/2000

Colombia

Via de grensplaats San Cristobal zijn we Colombia binnengekomen. Daarna zijn we via  Cucuta en Bucaramanga doorgereisd naar Bogota waar we een aantal dagen bleven. Omdat het land wat onrustig was, is Zipaquira en San Augustin alleen door een aantal mensen op eigen gelegenheid bezocht. Vanuit Bogota zijn we met een kleine groep via Popayan naar Ecuador gegaan.

Colombia-info

Het andesland Colombia heeft bijna 40 miljoen inwoners. De meesten wonen in Santa Fe de Bogota, ofwel Bogota, in het centrale deel van Colombia. Hoewel Bogota het culturele hart van Colombia is, heeft iedere regio een duidelijk eigen identiteit. Dit is bijvoorbeeld aan de diverse muziekstijlen te merken. Dit varieert van Valleneto (met accordeon) tot de Cumbia. Maar het meest populair is natuurlijk nobelprijswinnaar Gabriel Garcia Marquez, schrijver van "magisch realistische" verhalen.
Voetbal is de meest populaire sport in Colombia, maar er zijn ook enkele bekende wielrenners uit Colombia afkomstig.
Er wordt koffie, olie, edelstenen en bloemen geexporteerd.
Helaas staat het mooie land met zijn vriendelijke bevolking, ook bekend om zijn drugsproductie en guerrillabewegingen. Daarom zullen we korte tijd in Colombia verblijven en waar nodig de route aanpassen.

Meer (reizigers)info over Colombia:

http://www.poorbuthappy.com/colombia

Rijdend in Juanito van Venezuela naar Colombia.

Ben.

Typische Colombiaanse vrachtwagens.

Villa de Leyva

Een van de meest populaire toeristenplaatsen in Colombia is Villa de Leyva. Veel mensen uit Bogota komen hier een weekend heen. Het is dan ook een tot nationaal monument uitgeroepen, schilderachtig plaatsje. Villa de Leyva staat ook bekend om het grootste marktplein van Zuid-Amerika en de vele fossielen die er gevonden worden.

Het klooster Candelaria.

Kloostercomplex Santo Ecce-Homo.

Kloostercomplex Santo Ecce-Homo.

Ons hotel op de hoek van het grootste marktplein van Zuid-Amerika.

Museum van Luis Alberto AacuŮa waar veel moderne kunst van hem te zien is.

Bogota

Bogota met 7 miljoen inwoners ligt in de wolken in het midden van de noordelijke Andes (2.600 meter hoogte). Ons hotel  staat in de sfeervolle studentenwijk La Candelaria. In deze wijk staan diverse scholen en universiteiten, mooi opgeschilderde huizen met soms op het balkon staande beelden.
Dat het katholisisme hier nog veel meer leeft dan in Nederland bleek wel uit de vele mensen die op aswoensdag, voor hun werk, een askruisje gingen halen. Hierdoor kwam je deze dag voordurend mensen tegen met een groot zwart askruis op het voorhoofd.

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Bogota  is het goudmuseum. Deze is in 1939 door de Banco de la Republica, de centrale bank van Colombia, opgericht. Van de 33.500 voorwerpen zijn er 10.500 tentoongesteld. De tentoonstelling hiervan geeft de oude culturen van Colombia goed weer. Het meest indrukwekkend is de ruimte waar de gouden juwelen van de indianen tentoongesteld is.

Website goudmuseum:

http://www.banrep.gov.co

Al de andere bezienswaardigheden in het goudmuseum konden niet gefotografeerd worden. Dit is slechts het begin.

Startpagina

Volgende blz.

Vorige blz.

 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help