TravelSource.nl LogoReisverhalenZuid Amerika
 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help
 
 Afrika Auteur : Carla, Peter, Pablo, Hilly, Laura en de rest van de groep.
 AziŽ
 AustraliŽ E-mail adres : zaexpeditie@yahoo.com
 Europa
 Noord Amerika Homepage adres : http://www.geocities.com/zaexpeditie99/
 Zuid Amerika
 Wereldreizen Reisverhalen : 26 weekse Zuid Amerika Expeditie 1999/2000
Reisverhaal 26 weekse Zuid-Amerika Expeditie 1999/2000

Bogota

Andere museums die de moeite waard waren, zijn bijvoorbeeld  het Nationaal Museum (voorheen een gevangenis), het Archeologisch Museum en het Museum van de Centrale Bank.
.

Vanaf de berg Cerro de Montserrate heb je een mooi overzicht over de stad. Het beste is deze berg 's ochtends met de kabelbaan te bereiken omdat later op de dag de bewolking opzette.
Het huis waar Simon Bolivar (bevrijder van Venezuela, Colombia, Ecuador, Bolivia en Peru) gewoond heeft, is onderaan deze berg te bezichtingen. Wij hadden het geluk een heel enthousiaste gids te hebben. Officieel deed hij andere werkzaamheden voor het museum (zoals het maken van een bijbehorende film), maar aangezien er weinig toeristen in Colombia zijn, zeker weinig Europeanen, was dit voor hem weer een goede gelegenheid Engels te praten.

Zipaquira

Het is de moeite waard naar Zipaquira te gaan, twee uur rijden ten noorden van Bogota. Hier is de zoutkathedraal te bewonderen. Eeuwenlang is er zout gewonnen in deze plaats. Rond 1920 was er zo'n grote ruimte vrijgekomen dat de Banco de la Republica besloot er een kathedraal te bouwen. Deze is later vervallen, maar een aantal jaar geleden is een nog grotere kathedraal gebouwd. Met veel symbolisme en onderdelen van de oude kathedraal is de lijdensweg van Christus weergegeven. Daarna naar een overheerlijke bakkerij op het centrale plaza van Zipaquira. Dit maakt de dag compleet. 

De lijdensweg van Christus wordt symbolisch weergegeven.

Copie van afbeelding welke oorspronkelijk door Michelangelo gemaakt is.

Centrum van Zipaquira.

San Augustin

In verband met de veiligheid is 'Juanito' niet naar San Augustin gegaan. San Augustin is echter wel een van de (archeologische) hoogtepunten van Colombia. Een aantal mensen zijn daarom met lokaal vervoer naar deze plaats gegaan om de oude stenen standbeelden te bewonderen. Er zijn zo'n 500 beelden in de Magdalena Vallei te zien. Sommigen lijken op gemaskerde monsters, op adelaars, jaguars of kikkers. Tot nu toe weet niemand wie of om wat voor reden deze standbeelden gemaakt zijn.

San Augustin, omgeven door mooie groene bergen (regent 9 maanden per jaar).

Een aantal van de archeologische parken zijn alleen te paard bereikbaar. Deze paarden worden gebruikt om de suikerrietoogst binnen te halen.

Noortje met ...jawel eindelijk Jeroen.... 

Archeologen kunnen alleen een schatting geven dat deze beelden tussen de 6e en 12e.eeuw v.C. gemaakt zijn, maar zelfs dat wordt betwist.

San Augustin

De herkomst van deze beelden van San Augustin is nog steeds niet duidelijk.

Popayan

Vanuit Bogota zijn we richting Popayan gegaan. Overnacht hebben we onder andere nabij de salsastad Cali. 's Ochtendsvroeg vertrokken we wat later zodat we nog genoeg tijd hadden om op het centrale marktplein alle gebeurtenissen om ons heen te bekijken, zoals de start van alle straatverkoop en schoolgaande kinderen. Maar ook wij waren een bijzonderheid zodat we snel aangesproken werden door nieuwsgierige mensen.

Popayan, bekend om de wit opgeschilderde huizen en kerken, was wel wat meer toeristen gewend. In koloniale tijden was dit een heel welvarende plaats door de ligging tussen Lima, Quito en Cartagena. Popayan is er ook trots op dat er 11 Colombiaanse presidenten oorspronkelijk uit Popayan afkomstig zijn.
In 1983 is deze stad door een enorme aardbeving getroffen waardoor veel verwoest is. Momenteel is alles weer heel mooi opgeknapt. 
In deze plaats zagen we ook veel militairen die na 3 maanden oefening, 10 maanden bij de verkeers- of toeristenpolitie gingen werken.

Na Popayan vervolgden we een heel mooie weg richting Ecuador. Omdat er een algemene staking van het volk in Colombia zou komen waardoor wegverkeer moeilijker zou zijn, zijn we dag eerder dan gepland Colombia uitgegaan. Hierdoor zaten we na het slechtste hotel van onze reis (Popayan), in de meest luxueuse (inclusief warmwaterkruik) in het plaatsje Ipales.

Meer info over Popayan:

http://www.emtel.net.co/popayan.htm

Startpagina

Ecuador

Vorige blz.

 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help