TravelSource.nl LogoReisverhalenZuid Amerika
 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help
 
 Afrika Auteur : Carla, Peter, Pablo, Hilly, Laura en de rest van de groep.
 AziŽ
 AustraliŽ E-mail adres : zaexpeditie@yahoo.com
 Europa
 Noord Amerika Homepage adres : http://www.geocities.com/zaexpeditie99/
 Zuid Amerika
 Wereldreizen Reisverhalen : 26 weekse Zuid Amerika Expeditie 1999/2000
Reisverhaal 26 weekse Zuid-Amerika Expeditie 1999/2000

CURACAO

Binnen de expeditie was het vanuit Caracas mogelijk om binnen drie kwartier naar Cara«ao te vliegen. Dit is geen vast onderdeel van de expeditie. Een aantal mensen uit de groep heeft dit gedaan. Hieronder volgt een klein verslagje.

Curacao-info

Cura«ao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Samen met Aruba en Bonaire behoort het tot de zogenoemde ABC-eilanden, voor een verklaring van deze afkorting is niet veel fanatasie nodig. De andere Nederlandse gebiedsdelen in het Caribisch gebied zijn de, veel kleinere, eilanden Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Sint Maarten is slechts gedeeltelijk Nederlands, hier grenst Nederland aan Frankrijk.
Aruba behoort sinds 1986 niet meer tot de Nederlandse Antillen, het heeft een zogenoemde  Status Aparte en is daarmee naast Nederland en de Nederlandse Antillen het derde gebiedsdeel binnen het Koninkrijk der Nederlanden.
Cura«ao is zeker geen klein eiland, het is ongeveer 60 kilometer lang. Breed is het echter niet. De breedte varieert van 5-15 kilometer. Er wonen ongeveer 150.000 mensen.
Het oude centrum van Willemstad, de hoofdstad van Cura«ao is  heel mooi. Nederlandse architectuur is hier overgoten met een heel apart Caribisch tintje en dat geeft een fraai effect. De meest historische huizen en gebouwen in het centrum zijn inmiddels gerestaureerd.
Leuk is de zogeheten bootjesbrug. Deze is gebouwd op pontons, zodat hij drijft en als je er over heen loopt heb je het idee dat je op een boot loopt. De brug gaat niet open op de gebruikelijke manier, maar hij wordt eruitgevaren. de bootjesbrug verbindt de stadsdelen Punda en Otrabanda.
Het landschap van Cura«ao is heuvelachtig. Echt hoog is het er echter niet. De hoogste berg, de Christoffelberg, meet ruim 300 meter. De begroeiing van het eiland bestaat uit cactussen.
De vele baaien en stranden zijn voornamelijk aan de zuidkust te vinden. De noordkust is veel ruiger. Een  bezienswaardigheid is hier Boca Table, waar de zee met veel geweld een grot binnenstroomt. Ook komen hier meerdere soorten zeeschilpadden aan land om hun eieren te leggen.

Qua bewoning is bijna alles geconcentreerd op het midden van het eiland.

Meer info over Curacao:

http://www.curacao.com

Uitkijkpunt bij Santha Martha.

Handelskade in Punda.

Grot bij Boca Tabla.

Startpagina

Venezuela

Colombia

 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help