TravelSource.nl LogoReisverhalenZuid Amerika
 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help
 
 Afrika Auteur : Carla, Peter, Pablo, Hilly, Laura en de rest van de groep.
 AziŽ
 AustraliŽ E-mail adres : zaexpeditie@yahoo.com
 Europa
 Noord Amerika Homepage adres : http://www.geocities.com/zaexpeditie99/
 Zuid Amerika
 Wereldreizen Reisverhalen : 26 weekse Zuid Amerika Expeditie 1999/2000
Reisverhaal 26 weekse Zuid-Amerika Expeditie 1999/2000

Galapagos

Een vakantie in een reis.
Drie mensen van onze reis  (Hilly, Marcel en Harry) zijn op een 8 daagse cruise geweest en zij hebben veel eilandjes van de Galapagos archipel aangedaan.
Hieronder volgt het verslag:

Mooi is te zwak uitgedrukt, fantastisch komt dichterbij.
De eilanden zijn allemaal ontstaan door vulkanische aktiviteiten door de eeuwen heen en je kunt aan de begroeiing van de diverse eilanden zien dat er leeftijdsverschil is (dit voor de kennners onder ons).
Sommige eilanden, de oudere, zijn behoorlijk gegroeid en daar is ook veel leven op, elke eiland heeft zijn specifieke biotoop.
Onze vriend Darwin, heeft met name de musjes bestudeert in hun evolutie en er zijn er genoeg om te bestuderen, zelf was ik meer geinteresseerd in de zeehonden en de fregatvogels en de Jan van Genten, met hun mooie blauwe pootjes. Pelikanen hebben onze trip van het begin tot het eind begeleid, soms zaten ze zelfs op onze boot.
Verder hebben we grote schildpadden gezien waaronder lonesome George, dit is een laatste exemplaar van een bepaald ras schildpad.
Aangezien George 100 jaar oud is en absoluut niet geinteresseerd in vrouwen van een ander schildpadsoort,  sterft er waarschijnlijk een ras uit als hij is doodgegaan.
Er staat een beloning van 10.000 dollar, voor degene die George aan een vrouwtje weet te helpen en zich weet voort te planten.
De zeeschildpadden waren in overvloed en groot ook.
We hebben veel gesnorkeld naast de wandelingen over de lavaeilanden. Tijdens het snorkelen zagen we haaien, schildpadden, roggen een hammerheadhaai, pinguins en zeeleguanen en ontzettend veel gekleurde tropische vissen.
We hebben zelfs tussen een groep jonge zeehonden gezwommen. Deze beestjes zijn erg speels en ze komen razendsnel op je afzwemmen.30 Centimeter voor je neus schieten ze recht omhoog en stoppen net op tijd, ze raken je echt niet aan, wat een beheersing van de zwemkunst.
Tijdens het lopen op de eilanden kon je op 1 meter afstand van de vogels komen.
De fregatvogelmannetjes waren met name prachtig als ze probeerden de vrij overvliegende dames te versieren, ze blazen dan de rode lellebel onder hun kin op tot een grote ballon, soms zo groot als een voetbal.
Het leven aan boord van het luxecruiseschip was het neusje van de zalm van deze luxe vakantie!

Duidelijk geen Lonesome George.

Een van de vele leguanen.

Fregatvogelmannetje.

Leguaan.

Jan van Gent.

Startpagina

Vorige blz.

Noord-Peru

 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help