TravelSource.nl LogoReisverhalenZuid Amerika
 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help
 
 Afrika Auteur : Carla, Peter, Pablo, Hilly, Laura en de rest van de groep.
 AziŽ
 AustraliŽ E-mail adres : zaexpeditie@yahoo.com
 Europa
 Noord Amerika Homepage adres : http://www.geocities.com/zaexpeditie99/
 Zuid Amerika
 Wereldreizen Reisverhalen : 26 weekse Zuid Amerika Expeditie 1999/2000
Reisverhaal 26 weekse Zuid-Amerika Expeditie 1999/2000

TIPS

Naar aanleiding van onze ervaringen plaatsen we nog wat tips op deze pagina. Dit zijn onze ervaringen van afgelopen reis. Het is duidelijk dat Zuid-Amerika voor de reiziger steeds verder ontwikkeld wordt. Werd tot voor kort van alles gedaan om de post bij het volgend hotel op te halen. Nu is het zo dat internetmogelijkheden steeds uitgebreider worden.

Communicatie:

* Voor communicatie naar Nederland toe is een mail-adres heel handig. Post versturen vanuit Zuid-Amerika is in het algemeen relatief duur. Daarbij komt dat post vanuit Nederland richting Zuid-Amerika soms veel later of soms zelfs niet aankomt. Mailen is daarom meestal veel goedkoper, sneller en betrouwbaarder. Handig om in Nederland al een mail-adres te openen zodat het adres al aan de achterban doorgegeven kan worden.
* Pakjes sturen naar een hotel is niet aan te raden. Wel kan eventueel poste restante gestuurd worden maar dat is redelijk duur (vaak moet ontvanger nogmaals betalen) en duurt lang. Tijdens onze reis was bijvoorbeeld een pakje in september vanuit Nederland gestuurd, in eerste week van december was dit er in Argentinie nog niet.

Bagage:

Reizen betekent zo min mogelijk bagage meenemen. Dit lijkt moeilijk, in Nederland denk je dat ook. Maar in Zuid-Amerika blijkt dat er vrijwel alles te verkrijgen is en dat je toch te veel hebt meegenomen. Het is handig niet meer dan 8 tot 10 kilo mee te nemen.

Voorbeelden van artikelen die wel meegenomen waren maar achteraf overbodig bleken:
* Extra medicijnen; alleen datgene meenemen wat tijdens de reis nodig is. Medicijnen zijn namelijk goed verkrijgbaar. Het is wel handig om op de houdbaarheidsdatum (expering date) te letten als deze in Zuid-Amerika gekocht worden.
* Waterfles: in praktijk weinig gebruikt. In Peru kunnen handige flessehouders gekocht worden waarin literflessen gedragen kunnen worden (handig voor de Inca-trail en voor de verdere reis).
* Regenpak; handiger en lichter is een regenponcho.

Wat is behalve de standaarduitrusting van de Nederlander (afritsbroek, degelijke bergschoenen, een vliesjack of -trui en tevla-sandalen...) handig om aan te denken:

* Weg te geven kleding; in ons geval hadden we warme kleding voornamelijk aan het begin van de reis nodig. Vanaf Argentinie konden we deze al weggeven.
* Kleding/schoenen voor grotere maten: als je met zo min mogelijk kleding uit Nederland vertrokken bent en kleding weg hebt gegeven in Zuid-Amerika is het leuk om op dit continent kleding of schoenen te kopen. Zeker kleinere  mensen kunnen hun hart ophalen. Voor grotere of dikkere mensen geldt dat het vaak wat moeilijker is. Zij kunnen het beste slagen in bijvoorbeeld Argentinie. Het blijft moeilijk schoenen voor vrouwen vanaf maat 39 en voor mannen vanaf maat 42/43 te kopen.
* Hoge zonnebrandfactor (factor 20): wel te verkrijgen maar duur. Alleen nodig als je heel snel/erg verbrand.
* Hangslot met meerdere sleutels: handig voor bijvoorbeeld hotelkamers.
* Lakenzak (lichtgewicht).
* Hoofdlamp.
* Zakwoordenboek Spaans-Nederlands/Nederlands-Spaans en eventueel Portugees-Nederlands/Nederlands-Portugees.
* Wereldstekker; bij gebruik van electrische apparaten.
* Fotorolletjes: APS is moeilijk verkrijgbaar. Andere fotorolletjes zijn wel goed verkrijgbaar, soms wat duurder.
* Ijzergaren en naald: repareren van kleding en eventueel voor tanden flossen.
* Waterdichte transporthoes.
* (Vuilnis)zakken: handig om hiermee je bagage in je rugzak waterdicht te verdelen.
* Meerdere geldetuis.
* Pennen/ballonnen om uit te delen.

Wellicht handig maar heel goed in Zuid-Amerika te koop:
* Rekenmachine (handig voor wisselen, uitrekenen rekeningen etc).
* Wandelstok.
* Muskietennet.
* Thee is in Brazilie moeilijk verkrijgbaar. Dus als je zelf thee wil zetten handig om dit in Chili of Argentinie wat te kopen.

Maar.... met  8 tot 10 kilo kun je de reis beginnen...

Noodgevallen:

* Het is handig om een A4 te hebben waarop voor noodgevallen alle gegevens staan. Gegevens die hiervoor handig zijn: gegevens ongevallenverzekering, alarmnummer, copie paspoort,wie in noodgeval waarschuwen, medicijnboekje, allergie- of ziekteachtergrond, ticket en foto.
* Het kan ook handig zijn gegevens naar je mailadres te sturen (al dan niet wat verhuld) indien je deze kwijt zou raken. Kleine moeite om dit in Nederland te doen maar misschien wel handig. Bijvoorbeeld: adressenlijst, curricullum vitae, gegevens verzekeringen en van travellers cheques etc.

Startpagina

Noord-Peru

Meer tips ---->

 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help