TravelSource.nl LogoReisverhalenZuid Amerika
 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help
 
 Afrika Auteur : Carla, Peter, Pablo, Hilly, Laura en de rest van de groep.
 AziŽ
 AustraliŽ E-mail adres : zaexpeditie@yahoo.com
 Europa
 Noord Amerika Homepage adres : http://www.geocities.com/zaexpeditie99/
 Zuid Amerika
 Wereldreizen Reisverhalen : 26 weekse Zuid Amerika Expeditie 1999/2000
Reisverhaal 26 weekse Zuid-Amerika Expeditie 1999/2000

Venezuela

Via 'La Gran Sabana' in het  Zuid-Oosten komen we Venezuela binnen. Dit gedeelte bestaat uit een aantal mooie natuurparken waar we een aantal prachtige watervallen zien. Vanuit Tucupita maken we een excursie over de Orinoco. Hierna vervolgen we onze weg naar Puerto de la Cruz en Caracas. Via Valencia en Merida gaan we naar Colombia.

In december 1999 is Venezuela getroffen door enorme regenval, met de modderstromen heeft dit vele levens, huizen en natuur verwoest.  Op dit moment zijn hiervan nog de tragische persoonlijke verhalen, de wegen waaraan gewerkt wordt en verwoeste natuur en cultuur merkbaar.

Venezuela-info

Venezuela is met 3000 km kustlijn bekend om de mooie stranden en eilandjes. Het is een van de grootste olie-producerende landen ter wereld. Lange tijd heeft het land hiervan kunnen profiteren, totdat begin jaren 80 de olieprijs kelderde. Venezuela is hierna de economie weer op gaan bouwen door de nationale industrie, landbouw en toerisme te stimuleren, waarbij het geconfronteerd werd met enorme inflatie.
Venezuela heeft zo'n 23 miljoen inwoners waarvan 5 miljoen in de hoofdstad Caracas.

Tafelberg.

Waterval met rood-oranje kleur veroorzaakt door  halfedelstenen in Canaima, het Zuid-Oosten van Venezuela.

Orinoco

De Orinoco is een groot deltagebied. Vanuit Tucupita hebben we een 3-daagse excursie gemaakt. Deze keer met kleine moterbootjes waar we met 6 mensen in konden.
Voor een deel kwam het wel overeen met de Pantanal en de jungle van Manaus maar hier zijn we veel meer de indianendorpjes ingegaan. Hier leven de Warao indianen, oftewel bootmensen, dit verwijst naar de enige vorm van transport die ze hebben.
Papegaaien en toekans waren weer in allerlei kleuren vertegenwoordigd. Deze keer hebben we ook een paar slangen gezien, prachtig opgerold op een boomtak een meter boven ons hoofd, gelukkig in slaap. Aapjes slingerden ook hier door de bomen.
Opnieuw een boeiende tocht.

Puerto de la Cruz

Strandplaats aan de Caraibische kust.
Zwemmen en snorkelen deden we bij een eilandje voor de kust onder tropische omstandigheden.
Het eiland Faro is een leguanen reservaat en deze dieren zijn dus ook helemaal niet bang en naderen je tot op 10 centimeter afstand of zelfs nog dichterbij.

Caracas

Vanuit Puerto de la Cruz zijn we langs de kust gereden. Hier hebben we behoorlijke schade gezien van de recente ramp.
Overnacht bij een natuurreservaat waar we met kleine bootjes in konden. Hier verblijven  duizenden felrode ibissen. Met zijn allen overnachten ze op een heel klein gebiedje zodat de paar groene bomen tegen de avond volledig in bloei leken te staan.

In Caracas verblijven we 5 dagen. Veel mensen van onze groep gebruiken deze tijd om ook andere delen van Venezuela te zien of om naar Curacao (1 uur vliegen) te gaan.
Voor degenen die in Caracas blijven is er ook volop te zien. In het historische gedeelte van de stad kan de geboorteplaats van Simon Bolivar, de bevrijder van Zuid-Amerika, bezichtigd worden. Deze Venezulaan wordt door heel de stad vereerd middels musea, standbeelden en pleinen die naar hem genoemd zijn.
Er zijn talrijke musea waarbij onder andere het technologisch museum voor kinderen en het museum Bellas Artes (o.a. Picasso)  zeer gewaardeerd worden.
De stad heeft een aantal parken welke vooral op zondag heel druk bezocht worden; picknicken, feestjes, muziek, kortom veel vertier.
Ook wordt de kindermusical Olivier, opgevoerd door 100 kinderen, bezocht. Tevens bieden de bioscopen en de Venezulaanse barretjes vertier. Dat de Venezulanen erg van muziek houden blijkt wel als we, voordat we geholpen worden in een winkel, moeten wachten tot ze hun dansje af hebben.

Merida

In Merida zijn er twee hoogtepunten. De hoogste berg van Venezuela, de met sneeuwbedekte Bolivar. Deze is te bereiken met de werelds hoogste (4.765 meter) en langste (12,5 km.) kabelbaan ter wereld. Ook heeft Merida de ijszaak met de meeste soorten ijs ter wereld, zo'n 550, waarvan er ongeveer 100 op voorraad zijn. In Merida zijn we een aantal dagen waarna we de weg naar Colombia vervolgen. 

Startpagina

Vorige blz.

Curacao

 Home Page  Reisverhalen  Deals  Hotelreserveringen  Landeninfo  Reisboeken  Tips  Help