El Gouna

Ongeveer 22 kilometer ten noorden van Hurghada ligt El Gouna. De huizen in het sfeervolle plaatsje hebben een traditionele bouwstijl. El Gouna ligt in de omgeving van natuurlijke lagunes. Het is nieuw, exclusief en ligt aan de Rode Zee. El Gouna beschikt over een enorme hoeveelheid faciliteiten, waardoor het eigenlijk onafhankelijk is van de stad Hurghada. Naast een eigen vliegveld en ziekenhuis vind je in dit resort een jachthaven, een watersportcentrum en winkelcentra. Het resort is bijna in zijn geheel omringd door zee en de azuurblauwe lagunes verbinden de hotels met elkaar. Met boottransfers kan je van de ene plaats naar de andere laten vervoeren.

Historische plek

Een spannende historische duikplek is de 126 meter lange Thistlegorm. Dit schip is in 1941 tot zinken gebracht door het Duitse leger. De scheepslading is nooit geborgen. Alle munitie, motoronderdelen en jeeps vormen voor de vissen een perfecte schuilplaats en dat maakt het voor de nieuwsgierige duiker alleen maar interessanter om het wrak te verkennen.

Strand

Zeytuna Beach is het belangrijkste strand van El Gouna, gelegen aan een mooie lagune. Het is goed en gratis te bereiken met een shuttleboot.

Natuur

Het onderwaterleven van de Rode Zee en haar lagunes is een lust voor het oog. Van kleine vissoorten tot dolfijnen, er is vanalles te zien.

Seizoeninfo

De temperaturen schommelen van november tot mei tussen 19 en 25 graden. Het lijkt wel alsof de zon hier overuren draait, want het aantal zonuren per dag ligt rond de 8,5. Het zeewater is daarom constant opgewarmd tot een heerlijke temperatuur van rond de 24 graden. ’s Zomers worden temperaturen bereikt tussen de 35 en 40 graden.

Hoogseizoen

November tot en met april

Gem. temperatuur zomer

35 graden

Gem. temperatuur winter

19 graden

Gem. temperatuur water

24 graden

Uitgaanstips

Er is genoeg buiten de deur te doen in El Gouna. Naast restaurants en doorsnee kroegen zijn er kleine bier- en jazzcafé’s waar je iets kunt drinken. Voor het beweeglijker uitgaanspubliek zijn er openluchtdiscotheken. En aangezien het hier vrijwel altijd mooi weer is en de nachten niet bepaald koel, kun je zelfs onder een heldere sterrenhemel naar films kijken in de openluchtbioscoop. Het is dan helemaal prachtig als je net een nieuwe vakantieliefde hebt opgeduikeld, toch?

Watersport

Duiken is waar El Gouna over de hele wereld om bekend staat. De Rode Zee heeft talloze duiklokaties die allemaal om een andere reden het bezoeken waard zijn. Bijvoorbeeld: Shaabel is een rif van ongeveer 18 meter waar heel kleurrijke waterbewoners te zien zijn. Ben je uitgekeken op de kleintjes, kijk dan maar even rond of je een dolfijn ziet, want die zwemmen ook rond. Een andere tip is Blind Reef, waar een 25 meter steile koraalwand wacht om door jou bekeken te worden. Je kunt dit steile rif ten noorden van Shedwan vinden. Buiten de visscholen, kom je er zo nu en dan eens een haaitje tegen.

Recreatie & diversen

Buiten duiken, waar El Gouna om bekend staat, kun je ook tennissen, squashen of een fiets huren. Doe je het iets rustiger aan deze vakantie, dan is er een golfbaan waar je uitstekend een balletje kunt meppen.

Wil je de omgeving verkennen dan kun je paardrijden en zo een kleine safari maken naar een oase. Kun je het water ondanks alles niet missen? Een boot huren en wat rondvaren is een andere tip. Je hoeft dan niets te missen van de natuur onder water, want sommige boten hebben een glazen bodem zodat je nippend aan een cocktail naar vissen en andere flippers kunt gluren. Als ware het een soort Big Brother…. maar dan veel leuker.

Communicatie info

De telefooncellen zijn hier nog lekker ouderwets met muntjes.

Openbare telefoon

Munttelefooncellen die regelmatig kapot zijn.