Boavista

Boavista is een heel landelijk eiland met slechts 3500 inwoners. Het is het meest oostelijk gelegen eiland van de archipel en ligt dus het dichtst bij het Afrikaanse continent. De naam van het eiland komt van de zeevaarders. ‘Goed zicht, kapitein!’…’Boa Vista!’. Pico d’Estancia, 390 meters hoog, is het hoogste punt van dit verder vrij vlakke eiland.

Historische plek

Povoação Velha werd gesticht door Engelsen die zout gingen winnen. Hierna kwamen ook andere industrieën op gang, zoals keramiek en weverijen. Sindsdien is het uitgegroeid tot een belangrijk cultureel centrum. Duque de Bragança Fort werd gebouwd om het eiland te beschermen tegen piraten.

Strand

Verspreid over dit eiland liggen zandduinen, die het een uiterlijk van een maanlandschap geven. Er is 55 kilometer wit zandstrand en samen met de palmbomen en het blauwgroene zeewater is het een droom. Curralinho staat bekend als het beste strand van heel Kaapverdië.

Gem. temperatuur zomer

20 tot 29 graden

Gem. temperatuur winter

20 tot 29 graden

Gem. temperatuur water

20 tot 27 graden

Uitgaanstips

Op dit rustige eiland vind je de meeste bedrijvigheid in het havenplaatsje Sal Rei. Helaas zijn er weinig uitgaansplekken. Wel is er ’s zomers vaak live-muziek in restaurant Esplanade. Op dit eiland is de ‘morna’ ontstaan, warme en exotische Kaapverdiaanse muziek.

Watersport

Je kunt hier prima windsurfen, snorkelen en vissen. Boavista staat bekend als het eiland van duinen en stranden.

Recreatie & diversen

Katholieke feesten zoals driekoningen en carnaval worden goed gevierd. Verder wordt de bevrijding van de slaven feestelijk herdacht met een mis en processies.