Sao Vicente

Sao Vicente is een klein eiland, maar bij het stadje Mindelo ligt de grootste haven van Kaapverdië. Mindelo heeft een boulevard met uitzicht op de haven. De sfeer op dit eiland is, in tegenstelling tot Santiago, Europees.

Historische plek

Wanneer je in Mindelo aankomt merk je direct de Europese invloed. In de straten staan historische panden die je bij wijze van spreken ook in Engeland kunt aantreffen. Ook staan er monumenten uit de koloniale tijd en er loopt een mooie avenue door deze stad.

Strand

Redelijk in de buurt van het vliegveld ligt een goed strand: Sao Pedro.

Natuur

Mont Verde is het hoogste punt van dit vrij vlakke eiland. Een andere ‘berg’ is Monte Cara. Die heeft deze naam gekregen vanwege de sterke gelijkenis met een gezicht, wat vooral bij zonsopgang goed te zien is. Baia das Gatas, een erg mooie baai, ligt op tien minuten rijden van Mindelo. De stad Porto do Calhau kun je bereiken door het eiland te doorkruisen van oost naar west. De weg loopt tussen twee oude vulkanen door. De krater van een derde is goed te herkennen. Onderweg kom je langs grotten van Topim. Vlakbij is een strand.

Gem. temperatuur zomer

20 tot 29 graden

Gem. temperatuur winter

20 tot 29 graden

Gem. temperatuur water

20 tot 27 graden

Uitgaanstips

’s Zomers zijn de discotheken op Sao Vicente iedere avond geopend. Uit de bars en clubs klinkt het swingende ritme van de lokale muziek.

Watersport

Als je van windsurfen houdt moet je naar het strand van Sao Pedro. Hier komen de kampioenen geregeld surfen. De faciliteiten zijn dus goed. Er zijn ook goede zeilscholen.

Outdoor

Biken en paardrijden zijn andere bezigheden die je op het eiland Sao Vicente kunt doen.

Recreatie & diversen

Het festival van Baia das Gatas wordt gehouden in augustus wanneer het volle maan is. Dat voorspelt wat… Op het strand van Praia das Gatas beginnen een paar vrienden wat muziek te maken en de volgende ochtend is het uitgegroeid tot een groot muzikaal festival. Mindelo is een plek geworden waar veel zeilers even aanmeren. In de bars en cafés zitten allerlei buitenlandse bezoekers elkaar sterke verhalen te vertellen over hun reis op zee. Carnaval wordt in Mindelo het heftigst gevierd. Het lijkt erg op de manier waarop de Portugezen hun feesten vieren, met kleurige optochten. Soms heeft het ook flink wat weg van een onvervalst Braziliaans carnaval. Een balletje slaan kun je op golfbaan met 18 holes. Ook dit heeft het eiland te danken aan de Engelse invloeden.

Telefoonnummer VVV

00-238-316571