Diani Beach

Diani Beach is zo’n strand dat op elk kaartje met onderschrift ’tropisch paradijs’ zou kunnen staan. Toch is Diani ook één van de meest toeristische en ontwikkelde delen van de Keniaanse kust. Je kunt er verblijven in afgeschermde hotels met zwembad en westerse voorzieningen. Hier vind je groepen Duitsers, Italianen en Nederlanders die hun verblijf aan het strand combineren met één of meer safari’s. Diani is snel en makkelijk met bus, matatu of taxi te bereiken vanaf Mombasa. Diani Beach loopt ten noorden van Mombasa van Nyali tot Mtwapa (Watamu en Malindi). Het strand hierna is bijna volledig ongerept met weinig meer dan zon, zand en de zee. Deze Keniaanse stranden hebben wat duiken betreft een zeer prettige bijkomstigheid, want één van de mooiste koraalriffen van de wereld (in de top drie met the Great barrier Reef, Australië en de Rode Zee, Egypte) is vanaf de kustlijn gemakkelijk te bereiken. Ongeveer drie kwartier rijden ten zuiden van Diani vind je de ‘Shimba Hills National Reserve’ waar je een glimp kunt opvangen van luipaarden, olifanten, antilopen, vogels, enz. Als je je tocht verder naar het zuiden voortzet, in de richting van Shimoni, kun je vanaf een eiland zelfs spelende dolfijnen bewonderen.

Strand

Palmbomen, brede vlakke zandvlakte en een rif waar je met eb naartoe kunt lopen. Door de aanwezigheid van het rif is het water bij het strand aanmerkelijk rustig en op vele plaatsen ondiep.

Seizoeninfo

Houd rekening met het feit dat het aan de Keniaanse kust warm en benauwd kan zijn, maar dat vlakbij de zee de wind meestal waait hetgeen voor wat verlichting zorgt. Vooral tijdens ’the long rains’, (maart-april-mei) kan het aan de kust minder aangenaam zijn omdat de luchtvochtigheid bij elke regenval toeneemt. Het zicht onderwater is het hele jaar door goed maar ’s winters beter dan ’s zomers.

Gem. temperatuur zomer

32 graden

Gem. temperatuur winter

32 graden

Uitgaanstips

‘Ali Barbours Cave Restaurant’ is een perfecte plek voor lekker eten.

Communicatie info

The Mombasa Coast Tourist Association P. O. BOX 995996, Mombasa, Kenia. Tel: ** 254 11 225428 of **254 11 311231 Open ma/vrij 08.00 – 12.00 en 14.00 – 16.30 en zat/zon 08.00 – 12.00 E-mail: mcta@africaonline.co.ke