Info over Seychellen

De Seychellen vormen een idyllische groep van 115 eilanden in de Indische Oceaan, ten noordoosten van Madagaskar. De drie centrale eilanden Mahé, Praslin en La Digue zijn atollen van graniet, terwijl de buitenste eilanden uit koraal bestaan.

De overheid stimuleert bewust het luxueuze toerisme om te voorkomen dat grote massa’s mensen de fraaie en kwetsbare natuur aantasten. Zeldzame exotische diersoorten leiden er dan ook een ongestoord leven.

Ieder eiland heeft z’n eigen sfeer, bezienswaardigheden en mogelijkheden tot ontspanning: van chique dineren en lekker stappen in het hoofdstadje Victoria tot bijkomen onder de palmbomen op de prachtige zandstranden van rustige kleine eilandjes als Fregate en Denis.

Ook voor sportieve vakantiegangers zijn de Seychellen een tropisch paradijs. Je kunt er bijvoorbeeld snorkelen en duiken tussen bijzondere koraalriffen, diepzeevissen naar tonijn of zeilen rond onbewoonde eilandjes. Vogelkijkers kunnen zich uitleven op het eiland met de toepasselijke naam Bird.

Hoofdstad

Victoria

Oppervlakte

455 km2

Hoogste punt

905 m

Laagste punt

0 m

Aantal inwoners

79.164

Voertaal

Engels en Frans

Talen die ook gesproken worden

Frans-Creools

Elektriciteit

240 V

Tijdverschil

5 uur later

Populaire reisaanbieders Seychellen

Reisverhalen over Seychellen

Sorry, nothing to display.

Communicatie

Het hoofdpostkantoor is gevestigd in Victoria. Hier kun je o.a. telefoonkaarten kopen, faxen en telegrammen versturen.

Internationale landen code

248

Ambassade Nederland

Consulaat van de Republiek der Seychellen

Flevolaan 69

1272 PC Huizen

Tel.: 035-6940904

Cultuur

De meeste bewoners hebben een Afrikaanse of Europese achtergrond. Er is geen inheemse cultuur maar bepaalde aspecten van de Afrikaanse oorsprong zijn wel bewaard gebleven.

Om de Creoolse tradities hoog te houden heeft de overheid een nationale muziekschool opgericht. Leerlingen krijgen hier bijvoorbeeld les in de ‘sombre moutia’, een typische dans van de Seychellen met sterke Afrikaanse en Madagaskische ritmes. De melancholische liederen zijn oorspronkelijk gebeden, die vroeger door slaven werden gezongen tijdens hun zware arbeid.

Over het algemeen is de muziek van de Seychellen een mengelmoes met Indische, Europese, Chinese en Arabische invloeden. Accordeons en violen klinken in goede harmonie met de ‘zez’ (een citer), Afrikaanse drums en de ‘makalapo’ (een snaarinstrument).

De meeste bewoners van de Seychellen zijn trouwe katholieke kerkgangers. Deze vroomheid gaat echter vaak moeiteloos samen met een geloof in bovennatuurlijke krachten en geesten.

Religie

Katholiek (90%) en Anglicaans (8%).

Feestdagen

1 januari: Nieuwjaarsdag.

April: Pasen.

1 mei: Dag van de arbeid.

5 juni: Bevrijdingsdag (coup in 1977).

15 augustus: La Digue Festival.

1 november: Allerheiligen.

25 december: Kerstmis.

Eten en drinken

De Seychellen hebben de beste keuken van alle eilanden in de Indische Oceaan. Rijst en vis zijn de hoofdbestanddelen, daarnaast wordt getoverd met kruiden, groenten en fruit.

De lijst van zeevruchten is indrukwekkend. Je kunt bijvoorbeeld haai eten maar ook inktvis, snoek of rode poon. Een typisch ingrediënt voor veel van de visgerechten is ‘rougaille’, een tomatensaus. Een andere regionale specialiteit is ‘daube’, een zoete saus.

Fooi

Het geven van fooi is niet verplicht.

Gezondheid

In de hoofdstad Victoria is een groot algemeen ziekenhuis gevestigd. Daarnaast zijn er verschillende klinieken op Mahé, Praslin en La Digue. Vaccinaties zijn in principe niet nodig, maar neem voor de zekerheid contact op met de GGD of je huisarts.

Water

Drink water uit een fles, niet uit de kraan.

Eten

Geen gezondheidsrisico

Grensformaliteiten

Visum

Geen visum nodig.

Paspoort

Geldig paspoort nodig.

Infrastructuur

Alleen op Mahé en Praslin zijn verharde wegen en busdiensten. De buslijnen op Mahé zijn veel uitgebreider dan op Praslin. Een leuk alternatief vervoersmiddel op deze eilanden is de Mini Moke (‘mini ezel’), een autootje dat te huur is voor 70 dollar per dag. Daarnaast rijden er taxi’s. Op de andere eilanden kun je het beste een fiets huren of lopen.

Weer en klimaat

De temperatuur op de Seychellen varieert van 23 tot 30 graden.

Het warme seizoen is tijdens de noordwestelijke moessonwinden, van maart tot mei. Van eind mei tot september is het relatief koel, dankzij de zuidoostelijke passaatwinden. De lucht is dan betrokken en de zee onrustig.

Klimaattype

Tropisch maritiem

RegenSeizoen

Van november tot februari

Beste periode om land te bezoeken

Van mei tot september

Omliggende landen

Laatste blogartikelen