Info over Tanzania

Wildparken en de wildernis is niet alles wat Tanzania te bieden heeft. Het landschap van Tanzania is afwisselend door savannes, hoogvlaktes en dalen. De bekendste plek in het land is de berg Kilimanjaro, de hoogste vrijstaande berg ter wereld en tevens één van de grootste vulkanen die ooit uit de aardkorst wist te barsten. Op heldere dagen kun je hem al vanaf een afstand van 160 kilometer zien. De top ligt maar drie graden onder de evenaar, maar is altijd bedekt met sneeuw en ijs. De piek Uma is 5.895 meter hoog en wordt met recht ‘het dak van Afrika genoemd’.  Je kunt prachtige rondreizen door Tanzania maken door pakketreizen te boeken bij de bekende reisorganisaties.

Hoofdstad

Dar es Salaam

Oppervlakte

945.090 km2

Aantal inwoners

29 miljoen

Autoletter

EAT

Voertaal

Swahili en Engels

Talen die ook gesproken worden

Veel lokale talen

Elektriciteit

230 V

Tijdverschil

2 uur later

Populaire reisaanbieders Tanzania

Reisverhalen over Tanzania

Tanzania & Malawi 2001

Tanzania & Malawi 2001

Geplaatst op 25 maart, 2021 door Josine van der Wal

Tanzania & Malawi 2001     Dag 1 t/m 3 Met z’n zessen reisden we door Tanzania en Malawi. Van links naar rechts: Andreas, Jan, Pieter, Liesbeth, ik en Krijn tussen de Hadzabe, een primitieve stam in het noorden van Tanzania. Busrit van Dar es Salaam naar Arusha De zon is nog maar net een […]

Tanzania & Malawi 2001

Tanzania & Malawi 2001

Geplaatst op 25 maart, 2021 door Josine van der Wal

Tanzania & Malawi 2001     Dag 1 t/m 3 Met z’n zessen reisden we door Tanzania en Malawi. Van links naar rechts: Andreas, Jan, Pieter, Liesbeth, ik en Krijn tussen de Hadzabe, een primitieve stam in het noorden van Tanzania. Busrit van Dar es Salaam naar Arusha De zon is nog maar net een […]

Communicatie

Internationale landen code

255

NL. Ambassade ter plaatse

New ATC Town Terminal

Corner Ohio Str./Garden Av.

Dar es Salaam

Ambassade Nederland

De ambassade voor de Benelux is gevestigd in België.

Louizalaan 363

1050 Brussel

tel.: 0032-2-6406500

Cultuur

In Tanzania leven nog veel kleine bevolkingsgroepen. Elk volk heeft zo zijn eigen gewoonten en gebruiken. Bij het Eyasi-meer leven de Hadzabe, een stam die verwant is aan de bosjesmannen. Ze leven als jagers en spreken een ‘klik’-taal. In hetzelfde gebied wonen de bont geklede Datoq, die ooit de vechtlust van de Masia overtrof.

Religie

Christelijk 45%, islamitisch 35%, inheems 20%.

Feestdagen

1 januari: nieuwjaarsdag

12 januari, 5 februari, 26 april, 1 mei, 7 juli, 9 december, 25 december, Goede Vrijdag, Paasmaandag en verschillende islamitische feestdagen

Eten en drinken

Voor de keuken hoeft u niet echt nar Tanzania te gaan.

Groenten zijn nauwelijks aanwezig. Vaak krijg je matoke, een gekookte groente die wel iets van andijvie wegheeft.

Specialiteiten

Tot de specialiteiten in Tanzania behoren de traditionele Swalhili-gerechten. Deze worden vooral aan de kust geserveerd, zijn pittig van smaak en worden gekookt in kokosmelk.

Fooi

Bedienend personeel en kofferjongens zijn blij met een fooi. Tijdens een safari is een bedrag van 5 Amerikaanse dollar p.p. per dag gewenst.

Gezondheid

Een aantal injecties is verplicht maar het is afhankelijk van hoe lang je in Tanzania blijft. De GGD of huisarts beschikken over de meest recente informatie. Verder is het noodzakelijk dat je veel drinkt in de tropen, want door de warmte loop je het risico uit te drogen.

Water

Geen kraanwater drinken of ijs eten.

Grensformaliteiten

Visum

Je hebt een visum nodig.

Paspoort

Geldig paspoort voor een verblijf van 1 tot 3 maanden.

Infrastructuur

De wegen in Tanzania zijn slecht tot heel erg slecht! Om het aantal ongevallen te beperken mag er niet meer tussen 10 uur ’s avonds en 5 uur ’s ochtends gereden worden.

Openbaar vervoer:

Op de lange afstanden kun je kiezen tussen luxe bussen en minibussen (met de vreemde naam Dalla Dalla). Vooraf reserveren wordt geadviseerd. De Dalla Dalla-bussen zijn door heel Tanzania te vinden. De meeste steden in Tanzania hebben een spoorwegaansluiting. Aangeraden wordt altijd goed op je bagage te letten terwijl je aan het reizen bent.

Weer en klimaat

Door de afwisseling in het landschap heeft Tanzania verschillende klimaten. De extremen even niet meegerekend (op de Kilimanjaro vriest het en op sommige plaatsen in het binnenland kan de temperatuur gemakkelijk tot boven de 40 graden stijgen), kent het land best aangename gemiddelden.

Klimaattype

Tropisch savanneklimaat

Gem. temp. zomer

Dar es Salaam: 28 graden

Gem. temp. winter

Dar es Salaam: 24 graden

Gem. neerslag in mm.

750 mm

RegenSeizoen

Maart-mei (lange buien); okt.-dec. (korte buien)

Beste periode om land te bezoeken

Januari en februari

Omliggende landen

Laatste blogartikelen