Kadavu

Kadavu heeft een gevarieerd landschap, met watervallen, stranden en riffen. Als je door het landschap trekt, zullen talrijke vogelsoorten je schreeuwend begroeten. In 1870 legden hier de eerste stoomboten uit Nieuw-Zeeland en Australië aan, waarna de economische handel en wandel op gang kwam. Door deze impuls had Kadavu een belangrijke positie op Fiji in kunnen nemen, maar uiteindelijk werd er voor Viti Levu gekozen. Hierdoor heeft het eiland een achterstand opgelopen, maar het moderne leven komt nu langzaam op gang: er wordt een fatsoenlijk wegennet opgezet en door uitbreiding van het vliegveld lijkt Kadavu het toerisme te willen lokken.

Strand

De stranden van Kadavu zijn prachtig en de riffen zijn een uitstekende plaats om tijdens het snorkelen wat scholen visjes te bekijken.

Natuur

Het bosrijke gebied van het eiland geeft een thuis aan veel verschillende vogelsoorten. Het is haast onmogelijk om geen vogels te zien, want vanuit elke boomkruin blèren ze je welkom.

Seizoeninfo

Het cycloonseizoen valt in de ‘natte tijd’, zo ongeveer van december tot april. Net zomin als het in die tijd elke dag regent, zijn er ook niet elk jaar cyclonen. Je moet er eigenlijk een beetje geluk bij hebben. De zichtomstandigheden onder water zijn wisselend en hebben de neiging om beter te zijn in de koele tijd, al kun je er niet echt peil op trekken.

Uitgaanstips

Het toerisme is nog niet ontwikkeld, dus het uitgaansleven is niet bepaald bruisend te noemen. Natuurlijk kun je altijd het plaatselijke kroegje binnenstappen om de eilandbewoners te leren kennen. Vunisea heeft geen restaurantjes, maar wel een koffiehuis dat ’s ochtends open is. Op de markt worden bij verschillende kraampjes thee en scones geserveerd. Er zijn ook geen banken op het eiland, dus schat van tevoren in hoeveel geld je nodig hebt.

Watersport

Het Great Astrobale Reef strekt zich langs de kust uit over een lengte van 30 kilometer. Deze riffen lenen zich uitstekend om kleurrijke vissoorten te ontdekken. De onder water gelegen grotten en spelonken (ontstaan door aardverschuivingen) moet je in ieder geval even bekijken.

Voor surfers is er de mogelijkheid om bij Cape Washington mooie golven te pakken.

Verder kun je een kleine boot of kajak huren om langs de kust te varen.