Taveuni

Taveuni is misschien wel één van de mooiste eilanden van Fiji. De vulkanische ondergrond maakt Taveuni erg vruchtbaar. Het eiland is één groot groen tropisch regenwoud, met adembenemende watervallen. Zestig procent van het eiland bestaat uit bosgebied. Het is dan ook logisch dat in de bossen een enorme variatie aan dieren voorkomt. Veel toeristen komen bovendien naar dit eiland om te duiken. Omgeven door de koraalriffen van het ‘rainbow reef’ is dit voor een ervaren duiker dé plek om het water in te gaan.

Hoogte gebied

1.241 m

Strand

De stranden zijn uitgestrekt en je kunt er van die typische tropische vakantiefoto’s maken vanwege al de palmbomen. Lekker langs de kustlijn wandelen of even uitrusten van een blitse surfactie kan natuurlijk ook op het strand.

Natuur

Dit eiland bestaat voor 60 procent uit bos, dus dat zit wel snor met de natuur. Door het regenwoud bevolken veel vogelsoorten dit eiland.

Seizoeninfo

Het cycloonseizoen valt in de ‘natte tijd’, zo ongeveer van december tot april. Net zomin als het in die tijd elke dag regent, zijn er ook niet elk jaar cyclonen. Je moet er eigenlijk een beetje geluk bij hebben. De zichtomstandigheden onder water zijn wisselend en hebben de neiging om beter te zijn in de koele tijd, al kun je daar niet echt vanuit gaan.

Gem. temperatuur zomer

30 graden

Gem. temperatuur winter

22 graden

Uitgaanstips

Het uitgaansleven is niet erg op toeristen ingesteld. Er zijn niet veel kroegen op het eiland, maar de country club (Taveuni Country Club in Waiyevo) schijnt wel gezellig te zijn vanwege het feit dat de inwoners graag hun drankje daar nuttigen. Een ideale plaats voor ontmoetingen met de eilandbewoners dus. Je kunt ook shows bezoeken waarin traditionele dansen opgevoerd worden. Voor filmliefhebbers: lijkt het je niet geinig om in een paradijselijk decor als Taveuni horror- of vechtfilms te bekijken? In Wairiki bevindt zich het vrij bizarre bioscoopje The 180 Meridian Cinema.

Watersport

Taveuni is omgeven door koraalriffen, met zo’n 25 verschillende duiklocaties.

Het duikwater is hier van wereldklasse. De Somosomo Strait is erg bekend onder duikers. Duikplaatsen als Rainbow Reef – bekend om de onwaarschijnlijke hoeveelheden zacht koraal in alle kleuren van de regenboog – en The Great White Wall – een onderzeese canyon met wit koraal – zijn enkele voorbeelden. De duikbasis hier is een Padi Golden Palm Resort, het beste wat er te krijgen is!

De Somosomo Strait staat bekend om zijn sterke stromingen en daarom moet je wel ervaren zijn om hier veilig te kunnen duiken of met een goede dive-master te duiken. Dit is echt GEEN BEGINNERSPLEK (of je moet je wel heel kwetsbaar op willen stellen), maar wel een hele bijzondere.