Yap

Yap bestaat uit vier eilanden: Yap, Tomil-Gagil, Map en Rumung. In dit gebied heerst een bijzondere cultuur. De enorme ronde stenen met in het midden een gat zijn hier een voorbeeld van. Het is bizar, maar deze stenen zijn het lokale geld. Hoe groter de steen, hoe meer geld hij vertegenwoordigt. Ook de kleding laat zien hoe traditioneel de bewoners zijn: sommige vrouwen dragen er nog grasrokjes en mannen een lendedoek.

Historische plek
Strand

Yap is een mooi tropisch eiland met groene kokosnootpalmen en enkele zandstranden. Het zijn wel allemaal privé-stranden, maar je kunt ze voor een redelijke prijs huren. Lekker voor een feestje.

Natuur

Het landschap van Yap is anders dan de drie andere staten van de FSM. Dit komt doordat Yap nog een onderdeel is van het Aziatiscche continent. Het heeft alleen meer glooiende heuvels en dalen.
Mooie natuur kun je ook onderwater vinden; koralen, anemonen, walvissen en supergrote schelpen.

Uitgaanstips

In de hoofdstad Colonia hangen alle tieners rond na schooltijd. Een kleine ‘mall’ trekt mensen aan van het hele eiland. Vooral in de zomer is het gezellig druk.

Watersport

De manta’s zijn de reden om naar dit eiland te komen. Veel duikers hebben weleens gehoord van de manta-garantie van Bill-Acker. Realiseer je wel dat al heb je maar een schaduw in de verte gezien, deze garantie al vervuld is! Dat neemt niet weg dat ze er vrijwel altijd zijn. Manta’s echter eten plankton, wat het water troebel maakt. Buiten deze grote roggen tref je natuurlijk ook nog een tropisch koraalrif aan van goede kwaliteit.

Communicatie info

Er zijn geen munttelefoons op Yap, maar wel een handvol kaarttelefoons in winkels in Colonia. De kaarten kun je ook ter plekke kopen.

Postkantoor

In Colonia is het enige postkantoor.