Koror

Tweederde van de bevolking van de republiek woont hier. Voor de Tweede Wereldoorlog stond Koror nog vol met Japanse gebouwen: geisha- en badhuizen. Helaas is al dit moois – je raadt het al – verwoest in de oorlog. Nu is het ’t economische centrum van Palau.

Strand

In de noordelijke staat Ngaraard van Babelthaub vind je de mooiste stranden van dit eiland.

Natuur

Als je een mooi uitzicht wilt hebben over de rotseilanden van Palau, moet je naar Hotel Nikko ten zuiden van Koror. Op elk moment van de dag, maar vooral bij zonsopkomst is het licht mooi.

Buureiland Babelthaub is het op één na grootste eiland van Micronesië. Golvende heuvels en uitgestrekte stranden liggen aan de oostkust. De westkust is een oerwoud van mangrove. Verstopt in de jungle liggen nederzettingen. Je kunt ze bereiken over hele oude stenen paden.

Gem. temperatuur zomer

30 graden

Gem. temperatuur winter

30 graden

Gem. temperatuur water

25 graden

Watersport

Het strand tegenover het Palau Pacific Resort is de beste plek om snorkelend rond te dobberen. Het water is rustig en schoon en je ziet tropische vissen en paddestoelkoralen. Supergrote schelpen liggen op de bodem van de zee. Palau is een goede duikplaats met koraalriffen, wrakken uit de Tweede Wereldoorlog, verborgen grotten en tunnels.

Een echte goede snorkelplek kun je vinden rond de Rock Islands bij het Jellyfish Lake. Dit zoutmeer is wereldberoemd geworden door TV-documentaires van National Geographic.

Als je niet van duiken houdt, kun je gaan kajakken.

Recreatie & diversen

Op Koror is niet veel bijzonders te vinden ter afwisseling van de duiken tussen de mooie koraalriffen. Je kunt het eiland gebruiken als een uitvalsbasis naar andere gebieden van Palau.

Op Koror-eiland is het Belau National Museum een goeie plek om wat meer te weten te komen van de cultuur en historie van de Republiek.

Postkantoor

In het centrum, open van 8.00 tot 16.00 uur.