Info over India

India is van noord naar zuid gezien 3250 kilometer lang. In dit grote gebied zijn veel soorten landschappen te vinden. In de onderste helft ligt bijvoorbeeld Deccan, een hoogvlakte met langs de kust vlak land. Aan de westkust liggen midden op het landpunt Bombay en Bangalore. Deze twee plaatsen zijn koplopers in de transformatie van India tot een moderne staat.

Aan de Malabarkust in het westen groeien de tropische regenwouden weelderig. De hoogste toppen van de hoogvlakte zijn rond de 1700 meter. Dat stelt echter niets voor als je ze vergelijkt met de bergketen in het noorden van India, de Himalaya. Daar schieten de toppen ongeveer 8000 meter de hoogte in. Verder grenst India in dit gebied van besneeuwde toppen en valleien aan Nepal.

Ten westen van India ligt Pakistan. De grens loppt vanaf de Tibetaanse hoogvlakte door de laagvlakte van rivier de Indus. De andere belangrijke laagvlakte is het stroomgebied van de rivieren de Ganges en de Brahmaputra. De riviervalleien zijn de meest vruchtbare gebieden van India. Hier leven ook de meeste Indiërs. Tussen deze riviervlaktes in ligt een erg droog gebied: de Thar Woestijn.

Grote verschillen zijn ook te vinden in de maatschappelijke positie van de inwoners. De onderlaag in de maatschapij wordt gevormd door een enorm aantal mensen die in armoede leven, terwijl het invloedrijke deel van India klein en vooral rijk is.

Hoofdstad

Ni Dilli (New Delhi)

Oppervlakte

3.287.263 km2

Hoogste punt

8.598 m (Kanchenjunga)

Laagste punt

0 m (zeeniveau)

Aantal inwoners

984 miljoen

Autoletter

IND

Voertaal

Hindi

Talen die ook gesproken worden

Telugu/Bengali/Marathi/Tamil/Urdu/Gujarati/Engels

Elektriciteit

220 V

Tijdverschil

4 1/2 uur later

Populaire reisaanbieders India

Reisverhalen over India

Trektocht door Ladakh (India)

Trektocht door Ladakh (India)

Geplaatst op 28 juni, 2021 door Travelsource

Dag 1. Lamayuru – Panchila Zondag, 06.30 a.m. de laatste ochtend dat we met onze neus op het oefenen van de mantra’s door de kleine monniken zitten. Om 07.00 a.m. klinkt het lage monotone geluid uit de schelpen. Jammer, dat dit de laatste morgen is dat we in deze mooie omgeving […]

Reisverhaal cultuurvakantie in Uttar Pradesh (India)

Reisverhaal cultuurvakantie in Uttar Pradesh (India)

Geplaatst op 28 juni, 2021 door Josine van der Wal

Terug naar het echte india, Het vergeten rijk van Hampi. Grottempels en Moskeeen Gepost op 2001-12-17 09:46:38 Omgeving Hampi We Verlaten Bangelore de modernste stad van India met echte cappucino en een broodje kaas. (Nee geen mc donalds die hebben we gelukkig alleen in Bombay maar gezien) Lekker een avond in […]

Communicatie

Internationale landen code

91

NL. Ambassade ter plaatse

6/50F, Shantipath

Chanakyapuri

New Delhi 110 021

Tel: 00-91-11-6884952

00-91-11-6884954

00-91-11-6884953

00-91-11-6884951

Fax: 00-91-11-6884956/4103088

E-mail: nde@nde.minbuza.nl

Homepage: www.indianembassy.nl

Openingstijden van de ambassade zijn:

maandag tot en met donderdag vanaf 08.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Vrijdag geopend tussen 08.30 en 14.30 uur.

Ambassade Nederland

Buitenrustweg 2

2517 KD Den Haag

Tel: 070-3469771

070-3617072

Openingstijden:

maandag tot en met vrijdag 9.00 tot 17.30 uur.

Toeristenbureau in Nederland

020-6208991

Internet site

www.tourindia.com

Cultuur

Religie speelt in de Indiase cultuur een grote rol. Het grootste deel van de bevolking is hindoestaan. Een kleiner deel is moslim. Christenen vindt je in de vroegere Portugese gebieden Kerala en Mizoram. De kleine groep sikhs valt op door de tulband.

De oudste bouwwerken in India zijn Stupa’s, dat zijn grafheuvels van boeddhistische heiligen. Ondanks al die goed bewaard gebleven architectuur zijn er tegenwoordig maar weinig boeddhisten in India.

Religie

Met name hindoeïsme en islam.

Feestdagen

1 januari: Nieuwjaarsdag

26 januari: Dag van de Republiek

15 augustus: Onafhankelijkheidsdag

2 oktober: Mahatma Gandhi’s Geboortedag.

25 december: Kerstmis

Daarnaast worden veel islamitische en boeddhistische feesten gevierd. Doordat deze groepen een andere kalender gebruiken vallen de feesten ieder jaar op andere data.

Vaste gebruiken en gewoonten

Het is niet gebruikelijk om half ontbloot door de stad te gaan lopen. Als je een tempel gaat bezoeken, zorg dan dat je een lange broek aan hebt en dat je iets hebt meegenomen om je schouders en (eventueel) hoofd mee te bedekken. Ook vinden ze het in India erg prettig als je respect toont voor dieren (sommige dieren zijn zelfs heilig!).

Eten en drinken

Een goede maaltijd kun je bijna in elk klein restaurantje eten. Duur hoeft dit niet te zijn. Naar vegetarische gerechten hoef je niet lang te zoeken. Hindoes zijn vanwege hun geloof vegetarisch. Je zou kunnen zeggen dat India voor vegetariërs een walhalla is op culinair gebied.

Vergis je niet met een hoeveelheid sambal ofzo, want de vlammen fikken je keel uit. Het is niet te vergelijken met die Indiaase afhaalmaaltijden in Nederland.

Tip: blus niet met water want dat helpt niks. Een sausje naar binnen werken waar yoghurt in verwerkt zit, kan de binnenbrand ietsje verlichten.

Specialiteiten

De specialiteiten van het land zijn vegetarisch, dus je moet rekenen op pittige gerechten met bonen en groenten.

Gezondheid

Voor een normale vakantie in India worden de vaccinaties DTP, typhus en hepatitis A aanbevolen. Tegen malaria moet je pillen slikken. Per gebied zijn de gezondheidsadviezen verschillend. Zoek dus altijd goed uit welke middelen je nodig hebt.

De partiuliere ziekenhuizen in India zijn beter dan die van de staat. Universiteits- en christelijke ziekenhuizen zijn meestal redelijk.

In je toilettas

Imodium, voor het geval dat je diarree oploopt. En die kans is groot, want je lichaam moet wennen aan de andere omgeving.

Water

Je moet alleen maar water uit flessen drinken.

Grensformaliteiten

Het is verboden om kunstvoorwerpen uit te voeren die meer dan 100 jaar oud zijn, evenals artikelen die gemaakt zijn van dierenhuiden. De roepies moeten in India blijven. Voordat je vertrekt, moet het geld ingewisseld worden.

Visum

Ja, is nodig.

Paspoort

Het paspoort moet geldig zijn.

Infrastructuur

De luchtvaartmaatschappij Indian Airlines heeft een netwerk van vluchtverbindingen. Een ‘Discover India’ geeft je 21 dagen onbeperkt reizen.

Met de trein reizen is heel goed te doen, let aleen wel op je spullen, want er wordt (vooral in de nachtttreinen) veel gestolen. Reserveren bij het centraal station in een stad is wel verplicht, soms dagen of weken van tevoren. Ook voor de trein kun je een pas kopen waarmee je rond kunt reizen: de Indrail Pass.

Mocht je van plan zijn met een auto te reizen, doe dat dan in ieder geval aan de linkerkant van de weg (jaja, ook hier hebben de Britten een kolonie gehad).

Openbaar vervoer

Binnenlandse vluchten, trein en auto.

Weer en klimaat

In de Himalaya duren de winters erg lang. Eigenlijk kun je maar een paar maanden per jaar een bezoek brengen aan dit hoog gelegen gebied. De beste tijd om dit gebergte te bezoeken is de zomerperiode.

In de Gangesvlakte is het van november tot maart winter. Vooral ’s nachts is het koel. De zomer die hierop volgt heeft hele warme droge dagen, soms wordt zelfs 45 graden! Veel mensen gaan dan naar hoger gelegen delen, omdat het daar beter uit te houden is.

Zuid-India heeft een tropisch klimaat. Hier is het in de winter warm en vanaf maart tot november heet.

Het wordt afgeraden om het land gedurende de moesson te bezoeken.

Klimaattype

Variërend per landsdeel

Gem. temp. zomer

22 graden (New Delhi)

Gem. temp. winter

14 graden (New Delhi)

Gem. neerslag in mm.

642 mm (New Delhi)

Beste periode om land te bezoeken

December en januari, de Himalaya in de zomer.

Omliggende landen

Laatste blogartikelen