Info over Japan

Japan bestaat uit laaglanden en open vlakten die smal en verspreid zijn, de meeste liggen langs de kust. De semi-vulkanische eilanden liggen voor de kust van China en in het uiterste noorden van Hokkaido, Rusland.

Tokyo, de hoofdstad, heeft als hoogtepunt ’the Imperial Palace’ met haar parken en Ginza, het winkel- en entertainmentdistrict.

Kamakura, per trein op één uur afstand ten zuiden van Tokyo is bekend vanwege de vele oude tempels.

In de Fuji-Hakone-Izu regio vind je de beroemde Mount Fuji, de hoogste berg van Japan. De belangrijkste trekpleisters zijn de Fuji Five Meren en een ‘resort’ met natuurlijke heetwaterbronnen, Hakone, waar zwemmen, wandelen, vissen en kamperen mogelijk zijn.

In Nagasaki kun je een bezoekje brengen aan het Park van de Vrede, het Glover Huis en Mount Aso, de langst actieve vulkaan in de wereld.

Lokale gerechten bestaan uit teriyaki (gemarineerd vlees opgediend op een hete schotel) en sukiyaki (reepjes rundvlees, tafoe en groenten gekookt in een saus en gedipt in ei).

Voor degenen die van traditionele Japanse kunsten houden, zijn er

de Kabuki- en Noh-theaters in Tokyo. Karaokebars zijn ook een populaire vorm van vermaak.

Japan ligt op een afstand van 160 kilometer van het vasteland van Azië. Zo’n 70% van het land is heuvelachtig en bestaat uit bergen, waaronder een aantal actieve of inactieve vulkanen.

Hoofdstad

Tokyo

Oppervlakte

377.829 km2 9 maal zo groot als Nederland

Hoogste punt

3776 m Mount Fuji, Honshu

Laagste punt

0 m

Aantal inwoners

126.065.000

Autoletter

J

Voertaal

Japans

Talen die ook gesproken worden

Engels, Koreaans, Chinees

Elektriciteit

110V

Tijdverschil

+8 uur (wintertijd)

Populaire reisaanbieders Japan

Reisverhalen over Japan

Sorry, nothing to display.

Communicatie

In Japan wordt er naast het Japans redelijk Engels gesproken. Daarnaast wordt er nog Koreaans en Chinees gesproken.

Internationale landen code

00 81

NL. Ambassade ter plaatse

6-3 shiba-Koen 3 Chrome, Minato-ku, Tokyo 105-0011

tel:81 3 54 01 04 11

Verkeersbureau:

B I F, Tokyo Intern. Forum, 3-5-1, Marunouchi, Chiyoda-ku, Tokyo 100

Ambassade Nederland

Tobias Asserlaan 2

2517 KC ’s Gravenhage

070 – 346 95 44

Nederlands Verkeersbureau

J. Israëlskade 48E

1072 SB Amsterdam

020 – 676 00 60

Cultuur

Japan staat bekend om de verschillende religies en de culturen die daaraan verbonden zijn. Religies die in Japan voorkomen zijn sjintoïsme, boeddhisme en het christendom.

Feestdagen

1 januari, 15 januari, 29 april, 3 mei, 5 mei, 15 september, 10 oktober, 23 november.

Eten en drinken

Je zou alleen al naar Japan gaan voor de heerlijke keuken! De bekendste gerechten zijn natuurlijk sushi en sukiyaki, maar Japan heeft nog veel meer lekkers te bieden. En daarbij wordt niet alleen aan de smaak gedacht, want het Japanse oog wil ook wat. Rijst en zeevruchten spelen een belangrijke rol in de Japanse maaltijd. Je kunt de vis op allerlei manieren opgediend krijgen:, gebakken, gekookt, gebraden, gegrild, in deeg verpakt en gefrituurd of rauw. De meeste restaurants zijn gespecialiseerd in één soort keuken. In een okonomiyaki (kook-het-zelf) restaurant bestaat de kaart uit gebakken vlees, vis en groenten. Een robatayaki is gespecialiseerd in gegrilde gerechten.

Ook drank speelt een belangrijke rol in de Japanse maatschappij. Bier is het populairst en wordt overal verkocht. Sake (rijstwijn) wordt warm en koud geserveerd. Als je het warm drinkt, voel je het meteen naar je hoofd stijgen. Het drankje is berucht om zijn katers, dus je bent gewaarschuwd! Japanse groene thee bevat veel vitamine C en caffeïne. Het is erg gezond en verfrissend en er wordt gezegd dat het goed is tegen kanker.

Specialiteiten

Sushi (rijsthapjes, vaak in combinatie met vis en komkommer), sukiyaki (roerbakgerecht van dungesneden gemarineerde biefstuk of rosbief met verse groente) en shabu-shabu (roergebakken rundvlees en groenten in een sausje).

Gezondheid

Voor een reis naar Japan heb je geen vaccinaties nodig

Grensformaliteiten

Voor een verblijf in Japan heb je alleen een geldig paspoort nodig tot een verblijf van maximaal 90 dagen. Als je van plan bent om meer dan 90 dagen in Japan te verblijven heb je een visum nodig. Hiervoor kan je het beste het verkeersbureau in Nederland inschakelen. Bij vertrek uit Japan moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn!

Infrastructuur

Je kunt op alle mogelijke manieren door Japan reizen: per trein, auto, motor, fiets, ferry of vliegtuig (vooral als je van de hoofdeilanden naar één van de kleine eilandjes wilt). De treinen rijden frequent, zijn snel, schoon, comfortabel, maar vaak erg duur. Er zijn kleine, lokale treintjes, maar ook de shinkansen super-expresses die een snelheid kunnen halen van 270 km/u. De intercity-bussen zijn over het algemeen langzamer dan de treinen, maar ze zijn aanmerkelijk goedkoper.

Autorijden in Japan is beter te doen dan men vaak zegt, tenminste als je niet in Tokio achter het stuur zit. De andere weggebruikers zijn meestal erg attent en voorzichtig en benzine is er niet duurder dan in Europa. Let er wel op dat het verkeer links rijdt!

Weer en klimaat

In de zomer is het heet en vochtig, de winter is koud. Beste reistijd is in het voor- en najaar.

Klimaattype

continentaal (noord), subtropisch (zuid)

Gem. temp. zomer

22-27 graden Celsius

Gem. temp. winter

4-9 graden Celsius

Beste periode om land te bezoeken

Voor- en najaar

Omliggende landen

Laatste blogartikelen