Aqaba

In de Golf van Aqaba bevindt zich Jordanië’s enige haven. Bij de stad Aqaba ligt een goed zandstrand, waar het hele jaar door veel toeristen komen. De temperatuur is er ’s winters ook erg aangenaam. ’s Zomers kan het heet zijn, maar dan biedt de zee verkoeling.

Historische plek

Door de strategische ligging van Aqaba is het altijd een interessante plek geweest. Babyloniërs, Perzen, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren en Turken hebben in de loop der eeuwen hun stempel gedrukt op de stad. Dit is bijvoorbeeld goed te zien in de middeleeuwse haven Ayla en het fort van Mamluk. Van de kerk, gebouwd aan het begin van de vierde eeuw, wordt gezegd dat het de oudste ter wereld is.

Gem. temperatuur water

Zelden beneden de 20 graden.

Uitgaanstips

Aqaba heeft prima faciliteiten voor de toeristen. Er zijn een aantal goede restaurants, lekkere terassen en leuke kleine shops.

Watersport

In de Golf van Aqaba vind je mooie koraalriffen. Ook de vorige koning Hussein, de vader van de huidige koning, kwam hier graag duiken. Vandaar dat het Royal Diving Centre hier staat. Je kunt hier ook aan een nachtelijke duik meedoen. Instructeurs spreken vele talen.

Verder zijn er veel andere soorten watersport mogelijk. Zeilen, windsurfen, vissen en snorkelen. Je kunt ook een kijkje onder water nemen in een boot met een glazen bodem.

Recreatie & diversen

Als je zin hebt kun je Jordanië tussen maart en november van bovenaf bekijken, vanuit een heteluchtballon.

Onder andere in het Al Hussein Sport City kun je zwemmen, tennissen en squashen. Ook is er een golfbaan en een paardrijclub voor beginners en gevorderden.