Noord Male Atol

Dichtbij het eilandje Hulhule, het vliegveld van de Malediven, bevindt zich de hoofdstad Male. Het ligt in het zuidelijke puntje van het Noord Male Atol (het noordelijke deel van het Kaafu Atol). Door gebrek aan ruimte (probeer maar eens een stad op een klein eilandje te bouwen) zijn markten en winkeltjes in Male meestal op de eerste verdieping te vinden.
Het eiland Thulusdhoo is het commerciële centrum. Hier staat een grote Coca Cola-fabriek en wordt vis verwerkt voor de export. Helengeli is één van de eilanden die tot het Noord Male Atol behoren. Dit langgerekte eiland heeft een spierwit zandstrand met een kleine lagune. Verder liggen diverse kleine bungalows verspreid over het eiland.

Historische plek

De ‘Friday-moskee’ in Male is gebouwd in de zeventiende eeuw. De gouden minaret valt op.

Strand

Eigenlijk bestaan de eilanden bijna alleen maar uit strand!

Watersport

Veel mensen gaan naar het Noord Male Atol komen om te duiken. Al snorkelend kun je ook al veel moois zien. Op alle eilanden is wel een duikschool. Stromingen zijn altijd aanwezig. Ze veroorzaken goed of slecht zicht, weinig, veel of extreem veel vis. In stroming voelen de vissen zich het beste thuis en vormen vaak enorme scholen. Een nachtduik is hoe dan ook een aparte ervaring. Je ziet dan dingen die overdag niet te zien zijn, zoals actieve poliepen van de steenkoralen.
Daarnaast wordt windsurfen steeds populairder, vooral in de resorts bij Male. Wat denk je van een ‘super-surf-safari’ langs mooie koraaleilanden?

Recreatie & diversen

Er worden voor toeristen veel activiteiten georganiseerd. Zo kun je een safari-cruise langs verschillende eilanden maken.
Een van de beste visgebieden van de Maldiven is Banana Reef, ten oosten van het Noord Male Atol.