Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de contrastrijke hoofdstad van Maleisië: oud en nieuw gaan hier hand in hand. In de afgelopen eeuw groeide ‘KL’, zoals de stad in de volksmond heet, uit tot een moderne metropool. Wolkenkrabbers staan broederlijk naast fraaie woningen in Brits-koloniale stijl.

De stad heeft vele bezienswaardigheden, zoals het spoorwegstation (dat meer lijkt op een paleis van een sultan uit 1001 Nacht!), de Masjid Jamek-moskee die is gebouwd op de plek waar Kuala Lumpur ontstond, het onafhankelijksplein (Merdeka-plein) waar in 1957 voor het eerst de Maleise vlag werd gehesen en het in Moorse stijl gebouwde gerechtshof.

Het moderne zakencentrum, waar één van de hoogste gebouwen ter wereld staat, de Petronas Twintower, wordt omringd door oude wijken zoals het kleurrijke Chinatown en Little India.Vanaf de KL-tower heb je een fantastisch uitzicht over deze wereldstad.

Voor winkelliefhebbers is Kuala Lumpur een waar paradijs. Je vindt hier namelijk talloze ultramoderne winkelcentra, kleurrijke markten en kleine winkeltjes waar je zeer voordelig kan ‘shoppen’.

Houd je van lekker eten, ook dan ben je in Kuala Lumpur aan het goede adres. Naast vele uitstekende restaurants met lokale en internationale keuken zijn er talloze eetstalletjes, waar je van de lokale lekkernijen kunt proeven.

Tot slot heeft ‘KL’ een bruisend uitgaansleven. Langs de in 1999 geopende ‘Bintangwalk’ vind je talloze restaurants, bars en winkelcentra en er zijn ook diverse avondmarkten waar je souvenirs, namaak-merk-artikelen, -cd’s en -video’s van de nieuwste speelfilms kunt kopen.

Kortom? Kuala Lumpur: een bruisende stad waar het moderne westen en kleurrijke oosten elkaar ontmoeten!

Seizoeninfo

De moesson vindt plaats in augustus en september. Het grootste deel van de dag is het tijdens deze moesson gewoonlijk zonnig terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing zorgt.

Gem. temperatuur zomer

29 graden Celsius

Gem. temperatuur winter

30 graden Celsius

Uitgaansprijzen

Prijzen frisdrank MYR 5, (locale) bier MYR 9-11

Communicatie info

Kuala Lumpur Tourist Information Centre

Jalan Parlimen, 50380, Kuala Lumpur

tel : +603 293 664