Taman Negara National Park

Grenzend aan de provincies Kelantan, Pahang en Terrenganu liggen de 4.343 vierkante kilometer van het park, dat als sinds 1925 bestaat. Het gebied is ouder dan de Congo en de Amazone en heeft een geschiedenis van 130 miljoen jaar. Het is een schitterend, wild en goed bewaard junglegebied en het ligt op drieënhalf uur rijden van Kuala Lumpur. Het laatste stuk is altijd een één tot drieënhalf uur (afhankelijk van het waterpeil in de rivier) durende boottocht van de Kuala Tembeling jetty naar het Taman Negara Resort. Wat doe je hier? Je wandelt, je probeert via een touwbrug over kloven te komen, je probeert wild te vinden. Er leven hier nog 10 neushoorns, 180 olifanten en 160 wilde ossen. De Orang Asli, de oorspronkelijke, schuwe bewoners van Maleisië leven hier nog volgens eeuwenoude, primitieve tradities. Er zijn meer dan 10.000 soorten bloemen en planten, 350 soorten vogels (waaronder drongo’s, malkoha’s en groene duiven), 300 soorten vis, 140 soorten zoogdieren, 100 soorten slangen en ontelbare soorten insecten in dit gebied. Er leven planteneters zoals tapirs en ‘blaffende herten’. Er zijn talloze grotten, rivieren en een touwbrug die zo geknoopt is dat hij 20 ton kan dragen. De brug is vastgemaakt aan Tualangbomen, de hoogste bomen in het tropisch regenwoud. Taman Negara is een uniek gebied, vol geheimen en meteen schat aan interessante natuurfenomenen.

Historische plek

De Gunung Tahan is met 2.187 meter de hoogste berg in dit gebied.

Outdoor

Deze jungle is een plek waar je flink wat energie kwijt kan. Door het hoogteverschil is het pittig om rond te trekken. Onder begeleiding van een gids is het mogelijk om dagenlang door het oerwoud te trekken. De Gunung Tahan beklimmen duurt ongeveer negen dagen, een tocht voor geoefende trekkers.

Recreatie & diversen

Fanatieke vissers kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn behalve vele rivieren ook visrijke meertjes. De beste maanden hiervoor zijn februari, maart, juli en augustus.