Koh Samui

Het eiland (=Koh) Samui voor de oostkust van Zuid-Thailand bevat alle ingrediënten voor een geslaagde, ongedwongen strandvakantie. De traditionele bewoners zijn zo’n 150 jaar geleden uit China naar dit eiland gekomen en daarmee is de idyllische sfeer op dit eiland nog op vele plaatsen gewaarborgd. Er is meer dan 40 kilometer prachtig breed strand en het binnenland is nog vrijwel ongerept, met kokoswouden, rubberplantages en prachtige watervallen. In de buurt van Samui liggen prachtige eilanden waar het prima duiken en snorkelen is.

Koh Samui heeft twee belangrijke stranden: Chaweng en Lamai.

CHAWENG BEACH bestaat uit zeven kilometer parelwit zand met kristalhelder water. In het centrale deel liggen vele leuke winkeltjes, goede lokale restaurantjes en bars dicht bij elkaar en het is er dan ís avonds ook zeer gezellig.

Ten zuiden van Chaweng ligt LAMAI BEACH, met vier kilometer lang prachtig strand. Het publiek is hier in het algemeen wat jonger dan in Chaweng en het avondvertier gaat dan ook tot in de vroege uurtjes door.

Door zijn ligging aan de oostkust is het op Koh Samui in de zomer droger dan in de rest van Thailand en vallen de kortstondige moessonbuien voornamelijk tussen oktober en december. Het eiland heeft goede luchtverbindingen met Krabi, Phuket en Bangkok.

Strand

Koh Samui biedt onwijs veel mooie stranden voor een heerlijke strandvakantie.