Phuket

Het eiland Phuket (met gelijknamige stad) in het zuiden van Thailand heeft een rijke cultuur, schitterende natuur en een vriendelijke bevolking. Bovendien is het een prachtige duikbestemming met fraaie riffen en een rijkdom aan vis. Phuket is gevormd als een ruwe parel en heeft daarom de bijnaam ‘Parel van het Zuiden’. Aan de westkust van de Andamanse zee ligt een tiental stranden met fijn, wit zand, gescheiden van elkaar door landtongen en beboste heuvels. Het vasteland in de buurt van het eiland wordt ‘Greater Phuket’ genoemd en bestaat voor een groot deel uit prachtig natuurgebied, o.a. het nationale natuurpark Khaolak. Vanaf Phuket is het zo’n anderhalf uur rijden. Tegenover het eiland ligt op het vasteland het plaatje Krabi (twee uur vliegen vanaf Phuket) en verderop een ongerept ‘bounty eiland’ Koh Lanta (vier uur reizen vanaf Phuket).

Historische plek

Het Talang National Museum kan je van alles vertellen over de geschiedenis van Thailand en Phuket zelf.

Strand

Patong Beach is het drukst bezocht (ligging te midden van de westkust en vier km lang), ten noorden en ten zuiden wordt het een stuk rustiger. De stranden zijn van het type ‘idyllisch en tropisch’ en staan bekend om hun paradijselijke sfeer. Ook de stranden aan het vasteland zijn prachtig. Je kunt bijvoorbeeld kanotochten maken langs fantastisch gevormde mangrove-eilanden, of in het heldere water snorkelen, vissen of duiken.

Natuur

In het beschermde National Park kun je de laatste resten onaangetaste jungle zien. Verder valt alles het beste te beschijven – zoals we al boven hebben gedaan- als echte ‘bounty stranden’. Het uiterste puntje in het zuidwesten van Phuket heet Laem Phrom Thep en daar heb je een uitstekend stekkie om zo’n romantische zonsondergang te bekijken. Vooral geschikt voor de romantici onder ons…

Gem. temperatuur zomer

29 graden

Gem. temperatuur winter

28 graden

Uitgaanstips

Elk jaar wordt een festival gehouden dat oorspronkelijk uit China komt. Waar het precies om gaat? Om ‘veel’, om ‘kleur’ en negen dagen feest.Niet echt ‘uitgaan’ maar toch iets wat je even moet gaan zien als je in oktober op Phuket bent.

Het populairste strand is Patong Strand en in Patong City vind je winkeltjes, (vis)restaurants en vele uitgaansmogelijkheden.

Watersport

Het heldere water rondom het eiland met de koraalriffen zorgt ervoor dat Phuket een prima duikbestemming is. Het kan even schrikken zijn, maar er is een kans dat je een walvishaai tegenkomt tijdens het duiken. In tegenstelling tot wat hun naam beweert zijn deze haaien niet zo groot als walvissen. Verder worden overal diverse vormen van watersport aangeboden.

Recreatie & diversen

Je kunt verschillende excursies maken, onder andere naar een opvangcentrum voor Gibbons (een apensoort), een soort krokodillenpark en een parelpark (waar ze dus parels kweken in oesters).

Internet cafe

Connect: 125/8-9 Rath-U-Thit Road Paradise Complex

Telefoonnummer VVV

(in Nederland) 020 – 6386667