Auteur Sander Bezochte landen Verenigde Arabische Emiraten
Datum 15 april 2022

3 must do’s in de Verenigde Arabische Emiraten

vrijdag 15 april 2022

De iconische wolkenkrabbers van Dubai en Abu Dhabi in combinatie met oneindige zandstranden, hebben de Verenigde Arabische Emiraten tot een populaire vakantiebestemming gemaakt voor iedereen die een stedentrip wil combineren met strand . In totaal bestaan de VAE uit zeven emiraten, namelijk Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah.

Belangrijke toeristische attracties zijn onder andere de Sheikh Zayed-moskee en het Louvre-museum in Abu Dhabi, en de torenhoge Burj Khalifa in Dubai. Enorme winkelcentra en grote themaparken zijn bovendien geliefd bij zowel shoppers als families.

Maar er is meer! Het binnenland, de woestijn en het Hajar-gebergte zijn bijvoorbeeld geweldig om te bezoeken. Er is hier veel meer geschiedenis dan die moderne wolkenkrabbers doen vermoeden. Denk jij ook aan een vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten? Dit zijn de must-do’s tijdens je verblijf:

1. Bezoek de Abu Dhabi’s Sheikh Zayed-moskee

Abu Dhabi’s Sheikh Zayed Moskee is een gigantische moderne Moskee van verbluffende schoonheid. De Moskee combineert hedendaags design met traditioneel vakmanschap, samen met moderne en oude stijlen en technieken. Dit alles om een ​​nieuwe interpretatie van islamitische architectuur te creëren.

Zowel het exterieur als het interieur van de Moskee bezitten ongelooflijke hoeveelheden goud.  Mozaïektegels en glaswerk zijn daarnaast gebruikt om het witmarmeren metselwerk te versieren, terwijl de architectuur zelf verschillende moskeeontwerpen van meerdere islamitische rijken combineert.

De gebedsruimte binnenin de Moskee is bekleed met ’s werelds grootste handgeknoopte tapijt en wordt verlicht door kroonluchters, gemaakt van 24-karaats goud en kristallen. En als kers op de taart is de enorme marmeren binnenplaats voorzien van een wervelend bloemenmozaïek van halfedelstenen.

Genoeg redenen om te gaan? Het enige wat we nog kunnen zeggen is: vergeet je camera niet!

Tijdens een vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten met FTI verblijf je in een van de tophotels in Abu Dhabi en ontdek vanuit daar alle parels van de stad!

2. Bewonder de Jebel Jais in Ras Al Khaimah

De hoogste piek in de Verenigde Arabische Emiraten is de Jebel Jais, gelegen in Ras Al-Khaimah. Dit is een belangrijk activiteitencentrum waar veel bezoekers op af komen.

Je zou hier simpelweg heen kunnen gaan om het uitzicht op de ruige bergtoppen van de Hajar-berg te bewonderen vanaf het uitkijkplatform. Maar ook kun je ervoor kiezen om die fantastische uitzichten te combineren met een aantal avontuurlijke activiteiten.

De meest populaire bergervaring hier is de ‘Jebel Jais Flight’: ’s werelds langste zipline, die meer dan twee kilometer langs de zijkant van de top loopt. Deze haalt maar liefst snelheden tot 120 kilometer per uur!

Hoeft het voor jou niet zo snel? Waag je dan aan de klimroute Via Ferrata-klimroute van de Jebel Jais, of kies uit verschillende gemarkeerde paden in de benedenloop van de berg.

Lees ook: Ontdek de rijkdom van de Verenigde Arabische Emiraten.

3. Slenter door de Al Fahidi-wijk van Dubai

De Al Fahidi-wijk van Dubai (ook bekend als Bastakia), is het laatst overgebleven gedeelte van het oude Dubai. Je mag deze wijk dan ook zeker niet missen tijdens je vakantie! Dit kleine Werelderfgoedgebied laat je het simpele, zachtere verleden van de stad ervaren, zoals het was voordat wolkenkrabbers de skyline overnamen.

De smalle straatjes in deze wijk zijn omzoomd met prachtige traditionele gebouwen in typisch Arabische bouwstijlen. Veel van deze gebouwen huisvesten nu kleine musea, kunstgalerijen en ambachtswinkels. Je kunt ze dus zelf bezoeken en typische Arabische interieurs bewonderen.

Het ‘Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding’ is tevens gevestigd in de wijk. Hier worden wandeltochten aangeboden gericht op de Al Fahidi-wijk, in combinatie met traditionele maaltijden. De perfecte kans voor bezoekers om het lokale (culinaire) erfgoed te ervaren.

Je kunt je wel voorstellen dat dit slechts een tipje van de ijsberg is als het gaat om must-do’s in de Verenigde Arabische Emiraten. Boek dus simpelweg je vliegticket en laat je verrassen!