Auteur Scott Bezochte landen
Datum 01 maart 2022

6 tips die je helpen bij het inpakken bij je koffer

dinsdag 01 maart 2022

Vind jij het ook zo lastig om je koffer in te pakken en stel je dit meestal uit tot het laatste moment? Met deze zes handige tips is dat verleden tijd en is je koffer binnen no-time ingepakt. Zo kun je bijvoorbeeld leren om je koffer efficiënt in te delen en is het aan te raden om een reisverzekering af te sluiten, zodat je onbezorgd op reis kunt gaan.

1. Ga goed voorbereid op reis

Begin allereerst met het maken van een lijst met alle essentiële spullen die mee moet nemen. Denk hierbij aan je paspoort, zonnebril, verzorgingsproducten, noem maar op. Zodra je bezig bent met inpakken kun je alle items afstrepen en weet je zeker dat je niets vergeet. Reis je een paar keer per jaar? Dan kan het handig zijn om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten, voor het geval je de reis onverwacht moet annuleren.

2. Zoek de juiste koffer

Kies het juiste formaat koffer voor de reis die je gaat maken. Ga je maar een weekend weg, dan heb je een kleinere koffer nodig dan wanneer je een maand op reis bent en hoef je ook minder spullen mee te nemen. Door een koffer op het juiste formaat te kiezen, maak je het jezelf dus een stuk makkelijker.

3. Ruim je spullen efficiënt in

Met een paar kleine trucjes kun je alle ruimte in je koffer benutten. Rol je sokken bijvoorbeeld op en stop ze in je schoenen. Berg kabels en opladers op in een brillenkoker. Stop de zwaarste spullen het dichtst bij de wielen aan de onderzijde van je koffer, zodat het gewicht goed is verdeeld en niets door de war raakt wanneer je onderweg bent.

Ruim je spullen efficiënt in

4. Neem reisverpakkingen mee

Neem in plaats van grote verpakkingen shampoo en zonnebrandcrème kleinere reisverpakkingen mee. Bij de drogist kun je van bijna alle verzorgingsproducten wel reisverpakkingen vinden. Kun je toch niet vinden wat je nodig hebt? Haal dan wat lege flesjes, die je vult met je eigen verzorgingsproducten.

5. Laat dikke boeken thuis

Vakantie is het ultieme moment om een boek te lezen, maar een dik boek neemt al snel veel ruimte in je koffer in en zorgt voor onnodig veel gewicht. Kies daarom voor een e-reader waar je digitale boeken op kunt zetten. Vind je het scherm van je telefoon groot genoeg? Dan kun je zelfs je mobiel gebruiken als e-reader door er een speciale app op te installeren.

6. Neem alleen mee wat echt nodig is

Denk goed na over wat je echt zal gebruiken op de plek van bestemming. Heeft het hotel handdoeken? Dan hoef je die niet zelf mee te nemen, wat flink wat ruimte in je koffer scheelt. Ga ook na welke outfits je wil dragen en laat alle twijfelgevallen achter in Nederland. En vergeet niet: in het ergste geval kun je altijd nog iets kopen op je vakantiebestemming.