Auteur Scott Bezochte landen Nederland
Datum 02 augustus 2023

Inspiratie voor unieke overnachtingen in Nederland

woensdag 02 augustus 2023

Ben jij op zoek naar inspiratie voor een unieke overnachting dichtbij huis? Voor unieke overnachtingen hoef je zeker niet altijd naar het buitenland. In Nederland vind je namelijk genoeg plekjes waar je kunt op een bijzondere manier kunt overnachten! Hieronder vind je inspiratie voor unieke overnachtingen in Nederland.

Overnachten in een pipowagen

Als je van natuur houd is het een leuk idee om in een pipowagen te overnachten. Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je op een unieke manier kunt overnachten in een pipowagen. Sommige pipowagens zijn erg primitief ingericht en andere juist erg luxe. Als je dus graag een keer een off grid ervaring mee wilt maken, is het leuk om voor een primitieve pipowagen te gaan. Houd je juist van meer luxe? Dan zou je ook voor een pipowagen met een luxe inrichting kunnen gaan die eventueel voorzien is van bijvoorbeeld een jacuzzi of hottub. Wat de meeste pipowagens gemeen hebben zijn prachtige uitzichten over weilanden, een bos of andere natuur. Als je van natuur houd is het dus zeker een goede optie om voor een pipowagen te gaan!

Overnachten op een boot

Een ander idee voor een unieke overnachting is om te overnachten op een boot. In Nederland zijn er genoeg plekken waar je kunt overnachten op een woonboot aan de gracht of een boot aan een kanaal. Als je van water houd is dit zeker een aanrader! Ook hierbij kun je weer kiezen voor luxe of juist minder luxe plekken. Het is maar net waar jouw voorkeur naartoe gaat. Bij overnachtingen op een boot kun je zowel midden in de stad terecht als ergens in de natuur aan het water. Zo zit er voor iedereen wel een geschikte plek tussen!

Tiny house overnachting

Overnachten in een tiny house wordt tegenwoordig ook steeds populairder. Vele vakantieparken en campings zijn tegenwoordig voorzien van een aantal tiny houses waar je in kunt slapen. Vaak liggen deze tiny houses midden in de natuur en kun je genieten van het buitenleven. Er zijn ook veel tiny houses met wellness faciliteiten, zoals een privé sauna of een hottub. Dit maakt het overnachten in een tiny house erg comfortabel en luxe. Tiny houses vind je door het hele land en zo kun je zowel dichtbij huis als wat verder weg terecht voor een unieke overnachting!

Overnacht in een kasteel

Ook al staat Nederland misschien niet zo bekend om zijn kastelen: ook in ons land kun je zeker terecht voor een overnachting in een kasteel! Tijdens een overnachting in een kasteel waan je je terug in de Middeleeuwen en kun je genieten van de eeuwenoude architectuur. Ook kun je bij de meeste kastelen genieten van de prachtige landerijen die eromheen liggen. Overnachten in een kasteel is dus ook zeker een aanrader voor als je op zoek bent naar een unieke plek om te overnachten!

In Nederland kun je op vele plekken terecht voor een unieke overnachting. Een tiny house, een kasteel, een boot of zelfs een pipowagen: alles is mogelijk!