Auteur Scott Bezochte landen Nederland
Datum 20 juni 2022

Leuke regio’s in eigen land, onze drie tips!

maandag 20 juni 2022

Een paar dagen vrij of geen zin om ver te reizen? Dat is nooit een excuus om er niet op uit te gaan. Ons eigen mooie land heeft namelijk zoveel te bieden, van de tulpenvelden tot de leukste steden. Geloof ons; In Nederland is altijd wat te doen.

Waar jij deze zomer écht een paar dagen moet doorbrengen? Onze drie favorieten van dit moment.

Hier aan de kust…

De Zeeuwse kust! Wanneer wij in Nederland aan de kust denken, denken we vaak aan Scheveningen en Zandvoort. Natuurlijk zijn dit ontzettende leuke plekken, maar vaak wel erg druk wanneer het mooi weer is, én erg duur. Er is een alternatief, namelijk de Zeeuwse kust. Je vindt er de mooiste stranden, leukste strandtenten en meest schilderachtige dorpjes.

Denk aan bijvoorbeeld Sluis en Domburg. Echt een bezoekje waard! En eigenlijk telt het niet, want net buiten de landsgrenzen; Maar de Belgische kust is ook een dikke aanrader!

Hier aan de kust…

Het land van Maas en Waal

Een regio die ook nog wel eens (onterecht) wordt overgeslagen is het gebied rond Arnhem en Nijmegen. Beiden zijn prachtige historisch steden met een eigen cultuur en gezicht. Door de oude gebouwen, super leuke winkels en de grote rivieren zijn het steden waar je je meteen in Frankrijk waant.

Dit hebben de vaste bewoners blijkbaar ook, want de keuze aan horeca is hier zeer divers. De mensen houden hier van het bourgondische leven, iets wat de vakantievreugde alleen maar bevordert!

Avontuurlijk Veluwe

Waar veel mensen naar de Ardennen afreizen wanneer ze een paar dagen terug naar de natuur willen, raden wij ook aan om vooral de Veluwe niet over te slaan. Centraal gelegen in Nederland waardoor lang rijden nooit nodig is en voorzien van de leukste activiteiten.

Buggy rijden Veluwe en e-chopper huren Veluwe zijn ontzettende aanraders. Zo zie je op een leuke manier al het moois van deze regio. Ook vind je in dit gebied leuke steden en dorpen, zo is een bezoekje aan Apeldoorn ook altijd een goed idee!

Kortom, je hoeft niet per se aan te sluiten bij de lange rijen op Schiphol om toch van het vakantiegevoel te genieten. In eigen land is genoeg leuks, moois en verrassends te vinden.

De kunst is om de mooie plekjes en pareltjes te vinden. Bij een bezoekje aan één van bovenstaande plaatsen ben jij verzekerd van een heerlijke tijd! Veel plezier alvast!