Auteur Redactie Bezochte landen
Datum 24 oktober 2021

De 6 mooiste eilandbestemmingen van Europa

zondag 24 oktober 2021

Ben jij fan van eilanden, maar ben je niet alleen op zoek naar zon, zee en strand? Op de 6 mooiste eilandbestemmingen van Europa kun je natuurlijk genieten van een goede zwempartij en sunset cocktail, maar valt er veel meer te ontdekken!

1. De Azoren, Portugal

De Azoren vormen het westelijkste puntje van Europa en liggen op nog geen 4 uur vliegen van de Verenigde Staten. Door hun geïsoleerde ligging hebben de eilanden een eigen identiteit en een verrassend ruig en groen landschap. De Azoren bestaan uit 9 verschillende eilanden midden in de Atlantische Oceaan. Op Pico beklim je de hoogste uitgedoofde krater van de eilandengroep, terwijl Terceira vooral geliefd is vanwege het cultureel interessante Angra do Heroismo en haar kaasmakerijen. Op Sao Jorge wandel je langs puntige kliffen, die de oceaan in denderen, terwijl je op Sao Miguel een trektocht maakt naar hooggelegen kratermeren als Lagao do Fogo. Vanuit Faial ga je op zoek naar dolfijnen en walvissen voor een heuse zeesafari!

2. La Gomera, Spanje

Ben je een fanatieke wandelaar? Dan mag La Gomera, Spanje beslist niet op je bucketlist ontbreken. Dit kleine Canarische eiland is ideaal voor een meerdaagse trektocht door diverse landschappen, rustige dorpjes en ruige kustgebieden. Er is voldoende accommodatie beschikbaar om van hotel naar hotel te lopen. Ook tijdens onze winter is het op La Gomera prima wandelweer. Wie de koude februaridagen wil ontvluchten, zal ongetwijfeld van een wandelvakantie op La Gomera genieten.

3. Corsica, Frankrijk

‘Het eiland van de schoonheid’ zoals de Fransen Corsica liefkozend noemen, valt vooral op vanwege haar afwisselende landschap. Het ene moment zit je aan een prachtig zandstrand bij Calvi, terwijl je enkele uren later door het hooggebergte van de Monte Cinto wandelt. Een roadtrip door Corsica langs de krijtrotsen van Bonifacio, de groene Colle de Bavello en het rode gesteente van Porto is een prachtige belevenis. Corsica is zowel een geschikte bestemming voor kampeerders en backpackers, als voor reizigers die op zoek zijn naar meer luxe.

4. Sardinië, Italië

Sardinië is een geliefd vakantie-eiland bij Nederlanders, maar heb je weleens nagedacht over een fietsvakantie op dit mooie Italiaanse eiland? Voor een geslaagd fietsavontuur heb je een goede basisconditie nodig, maar je hoeft echt geen top fietser te zijn. De afwisselende kustlijn leent zich uitstekend voor mooie ééndaagse en meerdaagse tochten. Na een sportief dagje geniet je in de avondzon van een vers gemaakte pasta en een goed glas wijn.

5. Samos, Griekenland

Wil je een Grieks eiland bezoeken, dat ondanks het toerisme haar charme en rust heeft weten te bewaren? Dan is Samos een uitstekende keuze voor een luie zomervakantie of actief weekje in het voor- of najaar. Je kunt vanuit Nederland rechtstreeks op Samos vliegen. Kleine plaatsjes als Kokkari en Votsalakia stralen een gezellige sfeer uit en in de bergen van Samos kun je in de lente en herfst prima wandelen. Bovendien heeft Samos veel lagere prijzen dan Nederland en kun je er fantastisch eten.

6. Madeira, Portugal

Het bloemeneiland op 850 km ten zuidwesten van moederland Portugal is een must-visit voor fotografieliefhebbers en wandelaars. Madeira is kleurrijk, spectaculair en ruig. Het Portugese eiland is vanwege haar steile kliffen geen hotspot voor strandgangers, waardoor het massatoerisme hier is weggebleven. De karakteristieke bebouwing, de fotogenieke watervallen en bijzondere plantensoorten maken Madeira tot één van de meest bijzondere eilandbestemmingen van Europa.