Auteur Redactie Bezochte landen Argentinië
Datum 10 oktober 2021

5 Muzikale hotspots in de Amerika’s

zondag 10 oktober 2021

Leef jij voor muziek en kun je amper stil blijven zitten, als iemand een ritme tikt? Kom je volledig tot rust door pianomuziek en dans je eenvoudig je weg door de nacht? De Amerika’s zijn de ideale plek om je muzikale zelf uit te dagen en te verwennen. Welke 5 plekken mag je beslist niet overslaan?

1. New Orleans, USA

New Orleans ademt muziek. Ooit werd hier de gospelmuziek uitgevonden en tegenwoordig staat de stad vooral bekend vanwege jazz. Wie zijn oren wil laten toeteren bij een kleinschalige live-performance van wereldformaat, moet hier zonder twijfel de lokale kroeg induiken. Tijdens een roadtrip van Chicago naar New Orleans bezoek je ook muzieksteden Memphis en Nashville. Tijdens een muziekreis trek je van het noorden naar het zuiden op de klanken van blues, jazz en house. In Nashville duik je in de countrymuziek, terwijl Memphis je juist meeneemt naar de grooves van Elvis Presly.

2. Cali, Colombia

Salsa zomaar een dans? Daar denken de inwoners van het Colombiaanse Cali heel anders over! Volgens hen is salsa niet alleen geweldige muziek om de dansvloer voor te betreden, maar ook een levensstijl. Salsa maakt licht, legt verlangens bloot en straalt romantiek en passie uti. Heb je altijd al salsa willen dansen? In de salsa hoofdstad van de wereld overstemmen staccato klanken de clubs en krijg je les van de beste!

 

3. Santiago de Cuba, Cuba

Vanwege de slechte verhoudingen tussen Cuba en de Verenigde Staten helaas niet te combineren in één reis met bijvoorbeeld een roadtrip vanuit New Orleans, maar wel een geweldige manier om muziek in iedere porie van je lijf te voelen. De Son-muziek – een soort up-tempo salsa, die stamt uit het Afro-Afrikaanse verleden van Cuba – houdt de kroegen tot de late uurtjes bezig. Santiago de Cuba heeft de rauwheid, die past bij deze muziekstijl; die past bij een stad in transitie en een veerkracht, waarvan maar weinigen kunnen zeggen erover te beschikken. Het is niet makkelijk om son te dansen, maar na een aantal lessen – én zeker met salsa-ervaring – wil je nooit meer anders.

4. Buenos Aires, Argentinië

Dat Buenos Aires een fantastische stad is om te bezoeken staat buiten kijf, maar wist je ook dat het de hoofdstad van de tango is? Kijk niet verbaasd op als je op klaarlichte dag een tangopaar dansend aantreft op straat of uitgenodigd wordt voor een live-tango optreden. Of je nu zelf wilt vlammen op het podium of wilt genieten van tango-muziek; Buenos Aires is the place to be voor een muzikale ode aan deze passionele dans.

5. Santo Domingo, Dominicaanse Republiek

Ben jij bekend met de Spaanse smartlap? Dan heb je vast wel eens van bachata gehoord. Bachata is muziek in vierkwartsmaat, vergezeld door een gitaar, bongo en meestal een tragisch liefdesverhaal. Deze Spaanstalige muziekstijl komt uit de Dominicaanse Republiek en is verworden tot een populaire dans in de Cariben en Latijns-Amerika. Bachata is makkelijker dan salsa. Moeilijke draaien komen amper voor en je houdt meer afstand van je danspartner. Daarom is bachata een fijne dans om mee te beginnen tijdens je rondreis door de Amerika’s.