Auteur Scott Bezochte landen
Datum 04 november 2022

Naar een vakantiepark met je hond: houd hier rekening mee

vrijdag 04 november 2022

Ga jij binnenkort op vakantie in eigen land en wil je je trouwe viervoeter graag meenemen? Dat kan! Er zijn genoeg vakantieparken te vinden in Nederland waar honden meer dan welkom zijn.

Lange wandelingen in de natuur, een frisse duik in de zee, ontspannende avonden voor je huisje: dit kun je allemaal verwachten tijdens een hondvriendelijke vakantie in Nederland. Er zijn echter ook een aantal dingen om rekening mee te houden.

Lees snel verder en ontdek alles wat je moet weten voor een geslaagd verblijf op een vakantiepark met je hond.

Dubbel check of honden zijn toegestaan

Zoals we al zeiden: honden zijn toegestaan op veel vakantieparken in Nederland. Maar niet óveral. Ga er dus niet zomaar van uit dat je metgezel mee mag, maar check dit goed van tevoren. Het zou natuurlijk zonde zijn om weggestuurd te worden bij aankomst.

Om er achter te komen of je hond is toegestaan op het vakantiepark, kun je het beste de website raadplegen of even bellen. Een telefoontje is zo gemaakt!

Houd je hond aan de lijn

Misschien is dit geen vaste regel op alle parken, maar je doet er goed aan om je hond altijd aan de lijn te houden als je hem meeneemt naar een vakantiepark. Dit waarborgt niet alleen de veiligheid van jouw hond, maar ook de rust van andere parkgasten.

Daarnaast wil je natuurlijk niet dat je viervoeten het op rennen zet, omdat hij de omgeving niet kent. Better safe then sorry dus.

Zorg ervoor dat je een ideale hondvriendelijke locatie kiest

Zorg ervoor dat je een ideale hondvriendelijke locatie kiest

Wanneer je overweegt waar je je trouwe viervoeter mee op vakantie wilt nemen, moet je ervoor zorgen dat je een echte hondvriendelijke optie kiest. Niet alleen qua accommodatie, maar ook qua activiteiten in de buurt. Kun je je hond bijvoorbeeld op veel plaatsen loslaten? Zijn er genoeg natuurgebieden in de buurt?

Twijfel je over de locatie? Vakantieparken op de Veluwe zijn altijd super hondvriendelijk. En uiteraard is de omgeving ook geweldig voor je maatje.

Neem alle belangrijke benodigdheden mee

Misschien ben je al veel vaker met je hond op vakantie gegaan, maar het kan ook zijn dat dit de eerste keer wordt. In alle gevallen; zorg ervoor dat je alle noodzakelijke spullen bij je hebt. En dit zijn er vaak meer dan je in eerste instantie denkt…

Wanneer je naar een vakantiepark gaat met je hond, moet je natuurlijk een drinkbak, flesjes water, poepzakjes, lekkers, een extra lijn, handdoek voor natte pootjes, speeltjes, eten, etc. meenemen. Het is aan te raden om vooral droogvoer mee te nemen, omdat dit makkelijker te bewaren is als je lange afstanden moet afleggen.

Lees ook: Leuke regio’s in eigen land, onze 3 tips.

Laat je huisdier niet alleen achter op het park

Natuurlijk kun je je hond best af en toe even in het huisje laten als je bijvoorbeeld boodschappen gaat doen. Laat hem echter het liefst niet te lang alleen. Hij kan in paniek raken omdat je ineens weg bent, gaan blaffen en geluidsoverlast veroorzaken. Zeker als het de eerste keer is dat je een vakantiehuis of park bezoekt.

Je kunt je viervoeter dus prima meenemen naar een vakantiepark in Nederland (mits er honden toegestaan zijn). Houd echter wel rekening met bovenstaande punten, om het voor iedereen leuk en gezellig te houden!