Auteur Redactie Bezochte landen
Datum 20 oktober 2021

5 Paradijselijke plekken in Zuidoost-Azië

woensdag 20 oktober 2021

Staat er een reis naar Zuidoost-Azië op de planning? De regio is ontzettend populair bij backpackers en outdoorliefhebbers en dat is natuurlijk niet voor niets. In dit artikel deel ik 5 paradijselijke plekken in Zuidoost-Azië, waar je beslist eens een kijkje moet nemen!

1. Khao Sok National Park, Thailand

Khao Sok National Park in het zuiden van Thailand in de provincie Surat Thani is één van de mooiste nationale parken van de regio. Het karstgebergte in combinatie met groenblauwe meren en indrukwekkende flora en fauna maakt Khao Sok een paradijselijke bestemming voor jong en oud. Je kunt hier slapen op een raft, speuren naar Maleisische beren en kanoën langs dichtbeboste jungle. Een boottocht over het Cheow Lan Lake laat niets aan de verbeelding over: het kleurenspel is prachtig en de vroege ochtend met laaghangende mist doet mistiek aan.

2. Kilim Geoforest Park, Langkawi, Maleisië

Wie van natuur houdt, kan zijn hart ophalen in het Kilim Geoforest Park op Langkawi eiland. Sowieso is Langkawi een plaatje met haar lange zandstranden, lichtblauwe water en beboste heuvellandschap. Je kunt Kilim Geoforest Park het beste verkennen vanaf het water. Met een longtailboot en een kano ontdek je de mangrovenbossen en al het leven, dat hierin schuilt. Tijdens een tocht van pakweg 4 uur maak je kennis met dit eeuwenoude natuurgebied, dat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Kilim Geoforest Park

3. Kuang Si watervallen, Laos

Laos is één van de minst bezochte landen van Zuidoost-Azië, maar qua natuur en traditie misschien wel het meest authentieke van de regio. Als je een bezoek brengt aan Laos, mogen de Kuang Si watervallen niet op je bucketlist ontbreken. Deze watervallen in Noord-Laos, op zo’n 30km van Luang Prabang bestaan uit verschillende terrassen met helder, lichtblauw water. Het leuke is dat je in de watervallen mag zwemmen, waardoor je tijdens je hike naar de grootste waterval van 60 meter meermaals een frisse duik kunt nemen.

4. Angkor Wat, Cambodja

Angkor Wat is een enorm tempelcomplex vlakbij Siem Reap, dat jaarlijks door miljoenen mensen wordt bezocht. De prachtige gebouwen uit het Khmer tijdperk vormen het grootste religieuze monument ter wereld van maarliefst 126 hectare. Je kunt het wereldberoemde complex bezoeken met een bus of te voet, maar de leukste manier om kennis te maken met Angkor Wat is te fiets of per tuk tuk. Beide vervoersmiddelen bieden de mogelijkheid om ook bij de kleinere tempels te stoppen en tegelijkertijd een groot gedeelte van het monument te zien. Eén dag is waarschijnlijk te weinig om Angkor Wat in z’n geheel te bekijken. Met name zonsopkomst en zonsondergang zijn populaire momenten om de tempels te bezoeken en te fotograferen.

5. Koh Samed, Thailand

Het eiland Koh Samed in de Golf van Thailand is in 4 uur te bereiken vanuit de Thaise hoofdstad Bangkok. Vanuit Rayong vaar je met een ferry of speedboot in minder dan een uur naar Ao Wong Duean Beach. Koh Samed is klein en vanaf de baai van Wong Duean kun je via junglepaden en rotsen naar de nabijgelegen stranden wandelen. Ook kun je er prachtig snorkelen en suppen, visbarbecuen en genieten van een sunset cocktail. Koh Samed is de ideale bestemming om een reis in Zuidoost-Azië af te sluiten of bij te komen van de drukte van thuis.