Auteur Sander Bezochte landen
Datum 02 november 2023

Reisagentschappen versus zelf online boeken

donderdag 02 november 2023

Je wilt op vakantie gaan, maar weet niet of je een reisbureau moet gebruiken of zelf online moet boeken. Elk heeft zijn goede en minder goede kanten. Weet jij niet zeker welke keuze je moet maken? Reserveer een vliegticket en doe wat meer onderzoek om er echt zeker van te zijn. Laten we eens even kijken naar een aantal factoren om een juiste beslissing te maken. Lees verder!

Advies uit eigen ervaring

Het is belangrijk om na te denken over hoeveel advies je wilt. Reisadviseurs in reisbureaus zijn ervaren reizigers met veel kennis over de plekken die ze aanbieden. Ze kunnen je nuttige tips geven, zoals mooie plekken om te bezoeken, bijzondere hotels en leuke dingen om te doen. Met dit advies zou je een betere keuze kunnen maken voor je vakantie. Vooral als je echt iets speciaals zoekt (misschien voor met de toekomstige vrouw), zoals een hut boven het water op de Malediven of een rondreis met prachtig uitzicht in Amerika, kan hun hulp goed van pas komen.

Het optimale uit je vakantie halen

Tijdens je vakantie wil je het meeste uit je bestemming halen, en reisadviseurs kunnen daarbij helpen. Wanneer je vliegtickets naar Barcelona boekt kunnen ze je speciale plekken aanbevelen om te verblijven en gave uitstapjes voor je regelen, zoals een helikoptervlucht over Barcelona of een boottocht om walvissen te spotten in Nieuw-Zeeland. Ook kunnen ze je ondersteunen bij het maken van een plan voor je reis. Op die manier kun je het optimale uit je vakantie halen.

Zekerheid door diverse brancheorganisaties

Als je boekt via een reisbureau, betekent dit dat je extra zekerheid hebt. Er zijn speciale organisaties, zoals ANVR en SGR, die ervoor zorgen dat je vakantie onder de juiste en eerlijke regels wordt geboekt. Ook zorgen ze ervoor dat het geld dat je al hebt betaald veilig wordt bewaard. Als het reisbureau failliet gaat, zorgt SGR ervoor dat je vakantie toch kan doorgaan of dat je je geld terugkrijgt. Dit geeft je meer zekerheid.

Hulp bij keuzestress

Er zijn zoveel prachtige plekken op aarde dat het moeilijk kan zijn om te beslissen waar je naartoe wilt. Reisadviseurs kunnen de verschillen tussen bestemmingen uitleggen en je diverse opties laten zien. Ze luisteren naar wat jij wilt en geven advies dat bij jou past. Dit persoonlijke advies kan je enorm helpen bij het kiezen van de juiste plek voor je vakantie.

Recht op repatriëring

Soms vergeten mensen het, maar het is echt belangrijk: het recht om naar huis gebracht te worden (repatriëring). Als er iets onverwachts gebeurt, zoals een pandemie, kan een reisbureau snel regelen dat je veilig weer naar huis kunt. Als je zelf boekt, kun je in zulke situaties in de problemen komen, zoals we hebben gezien tijdens de COVID-19 pandemie.

Geen gedoe met reserveringen

Op het internet zijn er zoveel reisaanbiedingen, hotels en vluchten dat het lastig kan zijn om te kiezen. Reisadviseurs kunnen reserveringen maken en besparen je veel tijd die je anders op internet zou moeten besteden. Of je nu een auto of camper wilt huren voor een reis, een reisadviseur kan het juiste voertuig en de juiste verzekering kiezen. Super handig advies dus!

Advies op jouw voorwaarden

Denk ook na over hoe je advies wilt krijgen. Tegenwoordig kun je advies op verschillende manieren krijgen. Je kunt naar een reisbureau gaan en met iemand praten, of je kunt een videogesprek hebben met een reisadviseur. Sommige mensen vinden het fijn om persoonlijk met een adviseur te praten omdat je dan al je vragen kunt stellen en hulp kunt krijgen bij het boeken van je droomvakantie. Hoe ga jij je volgende vakantie boeken?