Auteur Redactie Bezochte landen Verenigde Staten
Datum 26 oktober 2021

5x De ultieme roadtrip door de VS

dinsdag 26 oktober 2021

De Verenigde Staten staan met stip op nummer 1 als roadtrip land. Of je nu met een camper, auto met airconditioning of busje gaat, in de VS is niets vreemd. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om te kiezen welk stuk van dit enorme land je gaat verkennen. Kom je vooral voor natuur, muziek, showbizz of de grote steden? Lees verder voor 5 ultieme roadtrips door de VS, die je niet snel zult vergeten.

1. Van Chicago naar New Orleans

Tijdens een roadtrip Chicago naar New Orleans via Nashville en Memphis trek je van het noorden naar het zuiden van de VS langs de belangrijkste steden van de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Chicago is de stad van house, blues en jazz, terwijl je in Nashville de echte country-vibe voelt. Memphis neemt je mee naar de songs van de grote Elvis Presley en New Orleans is de bakermat van de gospelmuziek en tegenwoordig vooral bekend om haar New Orleans jazz. Ben jij een muziekliefhebber en niet vies van een mooie autorondreis? Dan is dit de gedroomde roadtrip voor jou.

2. Route 66

Misschien wel de bekendste roadtrip in de Verenigde Staten, die ooit uit pure noodzaak een begrip werd. Arme Amerikanen gebruikten de komst van de auto om naar Californië te emigreren. Oorspronkelijk liep de weg van Chicago naar St. Louis, maar inmiddels zijn er vele varianten van route 66 om het enorme land te doorkruisen. Het mooie van route 66 is de veelheid aan landschappen en de verandering van mentaliteit, die je onderweg tegenkomt. Wie het echte Amerika wil leren kennen, zal zeker van deze historische roadtrip genieten.

3. Westkust: Van Seattle naar San Francisco

Het Westen van de Verenigde Staten is waarschijnlijk het meest gevarieerde gebied van Amerika. Tijdens deze 8000 kilometerlange roadtrip kom je unieke natuurfenomenen en nationale parken als Yosemite, Yellowstone en Sequioa tegen. Je gaat diep de natuur in, maar bezoekt ook wereldberoemde steden als Portland, Las Vegas en Los Angelos. Deze reis is een prachtige kennismaking met de VS en zeker de moeite waard voor natuurliefhebbers.

4. Oostkust: Van New-York naar Maimi

New-York staat bovenaan menig bucketlist en spreekt tot de verbeelding door de vele films en televisieseries, die ons al jaren meenemen naar deze imposante stad. Vanuit New-York reis je op een roadtrip zuidwaarts via Washington D.C. en Charleston, maar bezoek je ook de kustlijn van Georgia  en de smeltkroes van Miami, waar je je soms bijna in Latijns-Amerika waant. Als je niet lang de tijd hebt, kun je ook roadtrippen tussen New-York, Washington D.C. en Boston.

5. Highway 93

Heb je echt de tijd voor een roadtrip door Noord-Amerika? Rijd dan van de Rocky Mountains naar de Mexicaanse grens om de verscheidenheid en tegenstellingen van de VS echt te leren kennen. Tijdens je autorondreis kom je op de eenzaamste weg van Amerika, ruim 800 km door de Great Basin Desert – de ultieme droom of de ultieme nachtmerrie. Verder staat highway 83 bekend om de Hoover Dam, Las Vegas en de ruige landschappen op weg naar Tucson in Arizona.