Auteur Redactie Bezochte landen
Datum 08 oktober 2021

6x Steden in Azië die je absoluut moet bezoeken

vrijdag 08 oktober 2021

Azië is ongekend populair vanwege haar natuur, maar ook een aantal Aziatische steden horen zeker op je bucketlist thuis. Welke steden moet je beslist bezoeken, als je de mogelijkheid hebt?

1. Kyoto, Japan

Kyoto laat je tegelijkertijd het oude en het nieuwe Japan zien. Langs de Kamo rivier in wijken als Arashiyama en Gion liggen meer dan 1600 boeddhistische tempels en meer dan 400 Shinto-heiligdommen, die je per fiets, te voet of met de metro kunt verkennen. Kyoto is tegenwoordig een hypermoderne stad met grote winkelcentra en een super efficiënte infrastructuur, maar het verleden is nooit ver weg. Hier maak je kennis met Japanse geisha’s, proef je sushi zoals die bedoeld is en bezoek je het bamboebos. Kyoto is een aangename stad om te zijn. Zodra je het centrum verlaat, is het veel makkelijker dan in andere Japanse steden om de rust op te zoeken. Japanse tuinen, uitzichtpunten en kleine restaurants helpen je te ontsnappen aan de snelle Japanse samenleving.

Kyoto Japan Bamboebos

2. Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai is het backpackersparadijs van Noord-Thailand, maar ook voor luxe vakantiegangers is dit een fantastische stad. Chiang Mai huist de prachtige Doi Suthep tempel, is de gateway voor jungleavonturen en ademt een gemoedelijke sfeer. De avondmarkten van Chiang Mai zijn de uitgelezen plek om kennis te maken met de Thaise keuken; van Pad Thai noedels tot gefrituurde ijsrolletjes en pittige Tom Ka Kai soep. Het lantaarnfestival is de beste tijd om Chiang Mai te bezoeken.

3. Ulaanbaatar, Mongolië

Dit is waarschijnlijk niet de eerste stad waar je aan denkt bij Azië, maar de Mongoolse hoofdstad heeft echt een unieke sfeer. Ulaanbaatar is modern, maar ook in het centrum voel je het nomadenbestaan, dat zich onherroepelijk afspeelt buiten de stadsgrenzen. De architectuur van de Mongoolse hoofdstad doet communistisch aan met hier en daar een ger tent, die de eeuwenoude tradities verraadt. In het stadstheater kun je bijzondere voorstellingen bijwonen, waaronder keelzang en traditionele dans.

4. Agra, India

Wil je de Taj Mahal in het echt zien? Dan moet je naar Agra, India afreizen. Niet alleen de Taj Mahal versiert deze Indiase miljoenenstad, maar ook het imposante rode fort. Als je een bezoek wilt brengen aan de Taj Mahal, kun je het beste rond zonsopkomst gaan. De temperatuur is dan nog aangenaam en het aantal bezoekers relatief laag. Daarbij is de rode gloed, die in de ochtendzon op het romantische bouwwerk valt, onbeschrijflijk mooi.

5. Kathmandu, Nepal

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en een levendige stad om een aantal dagen door te brengen. Je mag zeker de Pashpinath tempel en Durbar Square niet overslaan, evenals een bezoekje aan Patan. Net buiten Kathmandu ligt Bhaktapur, dat met haar middeleeuwse tempels beslist een uitstapje waard is. Bovendien is Kathmandu het ideale startpunt voor wie een trekking in de Himalaya wil regelen, maar eerst wil acclimatiseren.

6. George Town, Maleisië

George Town is de hoofdstad van het Maleise eiland Penang en een verrassend leuke stad. Vooral de vele muurschilderingen maken een citytrip George Town tot een feestje. Bovendien ligt de stad aan de kust, heeft het tal van leuke food markets en kun je met gemak een dag rondstruinen door de multiculturele wijken van de stad. Maak foto’s in het oude Britse centrum, eet een thali in de Indiase wijk of bezoek een hindoeïstische tempel. George Town is een smeltkroes en juist dat maakt de laid-back stad zo bijzonder.